Kako pomagati?! (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

MID -> Kako pomagati?! (18.11.2007 23:05:05)

Kar bom sedaj napisala vsekakor ni moj problem ampak problem moje prijateljice.Kot anonimna pišem zato,ker vem da prebira,čeprav ne sodeluje na tem forumu.Že 6 let delata na otročku,pa ne gre in ne gre.Z nobenem od njiju ni nič narobe-potrjeno iz ginekološke strani.Zavedata se,da je to zgolj njujina velika želja,pa vseeno.Ob vsaki menstruaciji so žalostni dnevi,ob vsaki umetni oploditvi še hujši.Nobeden nobenega ne obsoja,žalost pa obstaja.
Ima katera podobne izkušnje,še raje uspehe po vseh neuspelih izkušnjah.Mogoče kakšen nasvet?!
Tako bi ji rada pomagala...Imam jo iz srca rada,pa ne morem pomagat.Vsi nasveti so itakodveč,kervem,da sta že vse sprobala.Odklopit pa tudi ni lahko.To vem.
Je mogoče tu gor katera ki je imela podobne izkušnje?
Boli me ko jo vidim s solzami v očeh ko pestuje mojo hčerko.Kaj vse bi dala,da se ji uresničijo njene želje.

MID -> RE: Kako pomagati?! (18.11.2007 23:06:44)

No,toliko o nonimnosti.Upam,da je nisem kljub vsemu razočarala.

po33 -> RE: Kako pomagati?! (19.11.2007 12:26:06)

Mogoče ji priporoči Karmen Stropnik-Radomlje.Reflekso masaža.Poznam te bolečine ,sem jih doživljala.

Anonimen -> RE: Kako pomagati?! (19.11.2007 12:46:59)

Jaz mislim, da si s tem ko si to napisala že veliko pomagala. S tem si ji dala vedet (celo ko si se razkrila[sm=smiley36.gif]), da ti ni vseeno za njo in da si res prijateljica. Upam, da to vidi in tudi spoštuje[sm=smiley1.gif].

Kar se tiče pomaganja, ti pa lahko povem iz svojih izkušenj, da mi najbolj gredo na živce pametni nasveti ala saj bo samo sprosti se, veš una dva sta se pa matrala sto let in ko sta rekla, da konc, sta pa zanosila, od prijateljice prijatelja sta pa to počela, pa uno, pa sta šla na dopust pa jima je ratalo, pa je svečo delala, pa bla, bla, bla. Če je tvoja prijateljica na RR, si je že vse možne žavbe, maže, čarovnije prebrala[sm=smiley36.gif]. Če ne pa ji lahko poveš kje se lahko pogovori z osebami, ki so na enakem. Ker s takimi se je res najlažje pogovarjat, pa to še ne pomeni, da nisi ti dobra prijateljica, smao resnično se je nekak lažje izpovedat tujco z istimi težavami, kot prijatelju.

Meni je najbolje ko me prijateljice poslušajo, ko se jim odprem in ne pametujejo s "pametnimi nasveti", povejo svoje mnenje, mi stojijo ob strani, me objamejo in včasih namignejo na kako internetno stran,kjer si sama preberem o kakih novih zadevah, včasih pa tudi kako pametno ven vržejo, ap nič hudega, ker mi resnično veliko pomeni, da so pripravljene poslušat.

Bodi ji ob strani, poslušaj jo in naj ti ne bo hudo, če vzame tvojega otročka v naročje. Jaz to počnem s takim veseljem, tako rada klepetam z nosečkami, gledam slikce prijateljevih pamžkov, topim se ko vzamem v naročje svojo nečakinjo, ko mi nečka pošlje poljubček, ko mi kaj pove. Vse to me drži pokonci in iz tvojih besed, mislim, da je tudi tvoja prijateljica taka.

sicer pa je enkrat že bila ena taka tema in so odgovori bili nekaki taki, bodi ji ob strani, in vstran s pametnimi nasveti, drugače ji pa res ne moreš pomagat[sm=smiley1.gif].

teja* -> RE: Kako pomagati?! (19.11.2007 19:15:34)

Živjo!

Sem se odločila, da se vam tudi jaz pridružim na tej temi. Ne vem, a se vam bo zdelo smiselno al ne, ampak za probat je. Namreč midva sva se 10 let trudila, da bi zanosila, potem pa sem šla k eni zeliščarki, nama je dala določene čaje za kuhat vsak dan, eden pa je posebno za moške in ženske spodnje organe. Šla sem v januarju k njej (ker sem od drugih slišala, kako jim je že pomagala pri tem in tudi drugih problemih), povedala sem da grem februarja v 5. IVF postopek, pa mi je rekla, tud če ne greste vam garantiram, da boste v roku 3 mesecev zanosili. Pričakovala nisem kaj pretirano, kljub temu, da sem slišala samo dobro o njej, ampak ker sem že prej sprobala razne bioenergetike itd, sem si mislila, zgubit nimam kej. In sva začela piti čaje. In zanosila sem med 10. in 15.2. Sicer žal splavila, tako da sedaj spet pijeva te čaje.
Moram pa reč, da nervoza pri tem nima nič. Ravno februarja sem imela izpit iz psihologije, in sem bila dan za dnem tako živčna, da nisem vedla kam bi se dala, pa sem kljub temu zanosila.
To je moj predlog vsem tistim, ki se trudite za otročka in vam želim, da čimprej cartate svojega težko pričakovanega otročka.

Lepo se imejte!

Teja

maja24 -> RE: Kako pomagati?! (19.11.2007 19:18:36)

Teja a loh poveš pr kiri zeliščarki si bla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

teja* -> RE: Kako pomagati?! (19.11.2007 19:42:43)

Če katera želi, ji lahko pošljem ime in naslov zeliščarke na zasebna sporočila, da ne bom slučajno reklame delala tukaj.

Teja

pika74 -> RE: Kako pomagati?! (19.11.2007 19:55:54)

Bom dodala še nekaj svojih misli ob tem..., saj sva tudi midva s partnerjem že 7 let in pol na takšni trnovi poti...

Lahko ti povem, kaj me moti in kaj mi pomaga
  • ne paše mi, če me znanci sprašujejo, če je kaj  novega, ker vem, da ob tem mislijo na to, če sem že noseča ali ne... res je, da je to morda malce lepši in malce bolj vljuden način za vprašanje o [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , ampak mene moti. 
  • pomaga pogovor, vendar samo s tistimi, ki so na istem, kakor jaz... le tisti pari - oz. tiste prijateljice vedo, kako čutim... če je sogovornik prijateljica, ki ima otroke, je to popolnoma drugače... pa to ne pomeni, da je nimam rada... enostavno ji nisem enakopravna... pa naj se sliši še tako čudno...
  • ne pašejo mi debate o otrocih in vsem okoli tega..., razen če take debate ne načnem sama... spet se sliši egoistično in čudno... ampak odkrito povedano... ko je taka debata npr. na sporedu v službi ali kje v družbi, se kar nekam stisnem vase in pojavi se misel na to, da jaz te sreče nimam... in žalost pride na dan... ki jo potem spet skrivam pred drugimi...

Hmmm... toliko zaenkrat... poskušala sem se spomniti res, kaj pomaga in kaj definitivno ne pomaga... in to najbolj kontrastnih primerov. Upam, da tudi tvoji prijateljici kmalu uspe dočakati čudež [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] .

Pozdravček.

jadrnica -> RE: Kako pomagati?! (19.11.2007 20:33:41)

Lahko ti povem, kaj me moti in kaj mi pomaga
  • ne paše mi, če me znanci sprašujejo, če je kaj  novega, ker vem, da ob tem mislijo na to, če sem že noseča ali ne... res je, da je to morda malce lepši in malce bolj vljuden način za vprašanje o , ampak mene moti. 
  • pomaga pogovor, vendar samo s tistimi, ki so na istem, kakor jaz... le tisti pari - oz. tiste prijateljice vedo, kako čutim... če je sogovornik prijateljica, ki ima otroke, je to popolnoma drugače... pa to ne pomeni, da je nimam rada... enostavno ji nisem enakopravna... pa naj se sliši še tako čudno...
  • ne pašejo mi debate o otrocih in vsem okoli tega..., razen če take debate ne načnem sama... spet se sliši egoistično in čudno... ampak odkrito povedano... ko je taka debata npr. na sporedu v službi ali kje v družbi, se kar nekam stisnem vase in pojavi se misel na to, da jaz te sreče nimam... in žalost pride na dan... ki jo potem spet skrivam pred drugimi...
jaz se podpišem pod temle, tole tudi zame full velja, pika  -očitno sva si pa podobni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pika74 -> RE: Kako pomagati?! (19.11.2007 21:03:58)

No, jaz sem bla pa še v skrbeh, da sem "čudna"... in sem si to razlagala, da je mogoče zato, ker že tolk dolg traja to čakanje na čudež... pa vidim, da nisem edina. No, sej drugač nisem zmaj... navzven se nardim kolkrtolk normalno za okolico... sam... notr je pa ponavad tako mišljenje, kokr sm ga prej napisala. In to je tist, k povzroča bolečine v srcu.

MID -> RE: Kako pomagati?! (19.11.2007 23:34:17)

MIŠEK 13,hvala za lepe besede in tudi vsem ostalim,da ste se pridružile moji temi.
Iz vsega srca vam vsem skupaj želim da bi vam čimprej uspelo.
Že sedaj držim pestke za vas!
P.S.TEJA ali mi lahko pošlješ ime in naslov te zeliščarke na ZS?
Se ti že v naprej zahvaljujem.

Srečno!
MID

MID -> RE: Kako pomagati?! (19.11.2007 23:38:19)

In ja,zame osebno ni čisto nobena v taki situaciji čudna.Ljudje smo različni in vsak drugače reagiramo na določene situacije.
Prepričana sem pa,da ste dobre ženske in da boste še boljše mamice!

pikovit -> RE: Kako pomagati?! (19.11.2007 23:48:51)

Tudi jaz se podpišem pod mail Miška in Pike.Tudi v nas se bo enkrat zaletela sreča.
Pa hvala Mid za take lepe želje

soncek28 -> RE: Kako pomagati?! (20.11.2007 0:54:32)

TEJA tudi jaz bi lepo prosila podatke od te zeliščarke,poslji mi jih na z.s,hvala ti v naprej in zelim veliko sreče pri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].

pikica77 -> RE: Kako pomagati?! (20.11.2007 11:18:38)

Vsi se oklepamo najmanjše možnosti, zato bi še jaz prosila za podatke od zeliščarke. Najlepša hvala vnaprej!!!

teja* -> RE: Kako pomagati?! (20.11.2007 21:18:28)

Če sem kateri slučajno dvakrat poslala naslov, se ti opravičujem.
Lp, Teja

september 70 -> RE: Kako pomagati?! (20.11.2007 22:17:36)

teja, lepo prosim še meni,

hvala

september 70 -> RE: Kako pomagati?! (20.11.2007 22:22:11)

hmm.. tehnični problemi. kako si nastavim ZS in album?? 

Stran: [1]