Kremne rezine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> Kremne rezine (18.11.2007 15:25:07)

A ima katera kakšen dober in preverjen recept za kremne rezine? Nekaj sem sicer našla na kulinariki, pa ne vem kje naj še pogledam...

LP

žigolino -> RE: Kremne rezine (18.11.2007 15:59:34)

PREVERJENO vsak dan v službi:
1 paket listnatega testa (mercator,žito...)
Spečeš vsakega posebej,velik pekač za pečico
KREMA:
2 litra mleka

10 rumenjakov
14 dag sladkorja
22 dag ostre moke
4 dag vanili puding
vanili sladkor
rum
limonina lupina

(10 beljakov
20 dag sladkorja
stepeš v trd sneg)

1,5 litra mleka zavreš,pol litra ga daš v rumenjakovo zmes.Ko zavre zakuhaš kot puding in neprestano mešaš z metlico.Po petih minutah daš z ognja in primešaš sneg iz beljakov ter maso vsipaš na listnato testo.Ohladiš,navrh daš smetano in še eno listnato testo.Režeš z žagico nožem najprej zgornje testo potem še vse skupaj.
(Jajce imej na sobni temperaturi ali pa beljake na plinu segrej z sladkorjem vred da bodo topli.Ko mleko zavre ga daj kakšne dve zajemalke v rumenjakovo kremo da bo tudi topla (male čarovnije da ne bo grudic))

beba76 -> RE: Kremne rezine (18.11.2007 18:32:27)

Evo, to je super recept - kremšnite so čist penaste, je pa res, da porabiš veliko jajc - ko jih pa probaš, ti naslednjič jajc ni škoda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

KREMŠNITE Z ŽELATINO

12 jajc
23 dag sladkorja
3,3 dcl mleka
3,5 dag želatine
3 vaniljeve sladkorje
-rumenjake in sladkor mešamo nad soparo, ko se zgosti, dodamo vroče mleko in še mešamo. Dodamo pripravljeno želatino (namočeno v vodi). Damo hladit in ko je masa ohlajena, dodamo sneg 12 beljakov. Maso vlijemo na listnato testo in ohladimo. Premažemo s stepeno sladko smetano in naredimo čokoladno glazuro.

beba76 -> RE: Kremne rezine (18.11.2007 18:34:09)

Pozabila sem napistai, da je to za mali pekač - za večjega (pečico mam 50 cm) dam 1,5 količine, ali pa celo dve, da so pol bolj debele. Pa javi mi na ZS, kako so ti všeč, če jih probaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]