Anonimen -> Povišanje preživnine (18.11.2007 11:37:39)
|
Pozdravljena!!! Sem ravno v tej situaciji, ko sva se z partnerjem razšla in vmes je še otrok. Že prej sem bila kvazi "samohranilka", in imela sva določen en minimalen znesek preživnine, kar je sedaj meni v slabost. Rekla sem mu da bi povišala preživnino na okrog 150€ ali več (ima državno službo nekje bruto 1200€, jaz brez zaposlitve s CSD 260€ + otr dodatek), pa mi je začel nekaj težit, da ga naj grem samo tožit, bo on itak povedal, da sem leto dni živela na račun države (v bistvu pa sva oba). Resnica pa je taka, da zdaj moram živeti pri starših, ker z 420€ s preživnino vred (seveda, če mi da cel dogovorjen znesek) ne moreva z otrokom sama živeti. Brala sem, da lahko zaprosim tudi preživnino zase? Kako je s tem? Vsaj dokler ne najdem službe. Ali da se postavim na noge...Boli me, da mi nagaja na tak način. Ko mu omenim, da ne moreva s tako nizkimi dohodki preživeti, mi kar elegantno reče, če ne morem skrbeti za otroka, da naj ga dam njemu. Vem, otročje obnašanje...ampak z njim se čisto normalo nemorem več pogovoriti. Za ta mesec mi je dal 50! € [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] OMG in s tem naj preživim otroka? Kako naj se z njim zmenim, za večjo preživnino?
|
|
|
|