Bele obloge na jezičku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

valči -> Bele obloge na jezičku (17.11.2007 21:54:44)

Zdravo!

Prosim za odgovor,če mi lahko kdo svetuje.
Imam 25 dni staro hčero,ki ima zadnjih nekaj dni bel jeziček.Sicer ne vem,koliko dni točno že ima,ampak tri dni sigurno.Jeziček je ves bel,kot neka plast je gor prilepljena,sem probala dol postrgat,pa skoraj nič ne gre dol,le malo.Na nebu pa tri pikice,skoraj nič.

Strah me je,da ni soor in prosim,če mi poveste,če ga je kateri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] imel.
Je pa polno dojena in veliko poliva,če to kaj pomeni.
Prosim,napišite mi,kakšne jezičke imajo vaši dojenčki in če je treba slučajno v ponedeljek it do pediatrinje,je nevarno za hčerkico to?

Hvala

baja* -> RE: Bele obloge na jezičku (17.11.2007 21:57:27)

Verjetno je res soor. zaradi tega ne rabiš hodit k P. Namaži mu z gelom Daktarin - dobiš v lekarni brez recepta.

metkica1 -> RE: Bele obloge na jezičku (17.11.2007 22:06:43)

Namaži ji z gelom daktarin ali ji ga daj malo na dudo, če jo ima.

Mlada mamica -> RE: Bele obloge na jezičku (17.11.2007 22:38:31)

Tudi jaz menim,da ima sor!Krema daktarin in maži še ji pol 2 do 3 dni po tem,ko bela jezička več ne bo imela!Pa saj če ima sor to ni nič takega,moja je imela to več krat!To tak pride ko dojenčka dojiš in ga imaš na dojki!

Petraa -> RE: Bele obloge na jezičku (17.11.2007 22:39:50)

če ga dojiš mažeš tudi svoje bradavice,ker v nasprotnem primeru nisi nič naredila. pa pojdi po recept,tako ne boš rabila plačat oralni gel

Naja30 -> RE: Bele obloge na jezičku (18.11.2007 8:23:32)

Moja je imela samo obloge, brez pikic in je bilo zaradi mleka. No, ko sem podrgnila, je šlo dol, tako da pri tvoji gre verjetno res za sor.

ditta -> RE: Bele obloge na jezičku (18.11.2007 12:57:58)

živjo valči,

naša zoja ima tudi bele obloge na jezičku in sva pri pedijatriji dobile daktarin gel, ki so ti ga punce že priporočale.
meni je pediatrinja rekla, da naj petkrat na dan po dojenju namažem jeziček z mezinčkom in sebi enkrat na dan, npr. ponoči po tem, ko si se temeljito umila tudi zizike, namaži bradavičke. mi to počnemo že celih 9 dni, vendar za enkrat brez rezultata.... upam, da bo kmalu bolje, ker jo res nerada mučim z mazanjem jezička, čeprav je gel sladkastega okusa. mazati moraš pa še 2 do 3 dni po tem, ko je bel jeziček postal spet lepo rožnat.
baje, da se je teh glivic precej težko znebiti in da se zelo rade ponavljajo. v kolikor uporabljaš dudo jo moraš stalno prekuhavati, tudi po večkrat na dan!

veliko lepih trentukov z vašo malo pikico vam želim!

lp, ditta

Petraa -> RE: Bele obloge na jezičku (18.11.2007 13:04:36)

Mažeš 3 x na dan in ne 5 x [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
prav tako svoje bradavice ,saj ni dovolj da bradavice mažeš 1 x dnevno

VesnaLana -> RE: Bele obloge na jezičku (18.11.2007 13:08:52)

Veliko dojenčkov ima sor na jeziku, to ni nič takega, kot so ti dekleta že napisala pojdi do P naj ti napiše recept za daktarin oralni gel in maži.

Eca -> RE: Bele obloge na jezičku (18.11.2007 18:11:36)

Ja, mažeš do 5x na dan in preden namažeš, postrgaš z gazo iz jezika, če gre kaj dol. Se sicer butasto sliši vendar pomaga. Oba moja lumpa sta to imela, tudi po 2 meseca ali več se je vleklo, žal je trdovratno, pa še rado se ponovi. Ni pa to nič posebnega in zaskrbljujočega. Pa pojdi raje do pediatra, da ti napiše recept, ker ni nujno, da boš imela 1 tubo dovolj. Škoda denarja, če lahko dobiš zastonj.

lp, Eca

valči -> RE: Bele obloge na jezičku (18.11.2007 20:05:30)

Hvala vam za odgovore,je sigurno soor,ker se ji je danes razširilo še na notranjo stran ustnic in še na nebo.Upam da se bo še normalno dojila do jutri zjutraj,ko pokličem pediatrinjo in upam,da naju bo vzela,ker namreč nimam njene zdravstvene,niti potrdila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Edino,če v lekarno grem.

nky 23 -> RE: Bele obloge na jezičku (18.11.2007 20:46:16)

ja verjetno je sor tako da lahko greš kar kupit daktarin, pa čimprej da se ji ne bo do ritke razširlo!!!!!

Petraa -> RE: Bele obloge na jezičku (18.11.2007 20:47:18)

Nič ne strgaj da ne raniš.
kakor jaz vem se maže 3x na dan otroka in svoje baradvice.

nky 23 -> RE: Bele obloge na jezičku (18.11.2007 21:03:34)

jaz sem mazala bredavice pred podojem tudi 4krat na dan in pa še tri dni po tem ko izgine, da se ne ponovi.

katra55 -> RE: Bele obloge na jezičku (18.11.2007 21:11:25)

Vsakič preden namažeš z gelom, jeziček nežno obriši z gazo, tako odstraniš plast odmrlih glivic , da gel pride do živih. Tako je meni svetoval pediater.
Svetujem ti da jutri takoj kupiš daktarin oralni gel in čimprej začneš mazat, ker to lahko postane tako boleče, da je ovirano hranjenje.
Jaz sem si po vsakem hranjenju umila bradavice in jih namazala z gelom. Gel pa sem ji dajala kar na dudo.

Stran: [1]