Meso izpod peke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


PIAF -> Meso izpod peke (17.11.2007 14:20:19)

Pozna kdo pečenje mesa izpod peke?
Kolega nam bo posodil posodo, v kateri bi si pekli. Kaj priporočate je najbolje in kako se to sploh peče? Ribe in lignji bi tudi šli? Kaj pa čas pečenja?

Če ima kdo izkušnje lepo prosim za vaša mnenja, priporočila, ideje.

Hvala že vnaprej!!




blak -> RE: Meso izpod peke (17.11.2007 15:43:15)

Mi smo delali samo hobotnico s krompirjem. Se spomnim, da se je peklo kar precej časa in da je hobotnica na koncu bila še trda. Samo ok, to je hobotnica, ki je itak neka posebna zadevšna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sicer pa kot vem iz "gostilniških" menijev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image], lahko pečeš not kako ribo(škarpena bi bila pomoje najboljša), piščanca (sem jedla in je bil super), kračo.




Balonchy -> RE: Meso izpod peke (17.11.2007 15:45:26)

Oče ponavadi dela vse vrste izpod peke (posoda za 10-15ljudi) -

Meni najboljša je naslednja varianta:
-svinjska rebra (narezana na kose)
-krompir (razrezan na 4 kose)
-sveža paprika
-čebula
+ začimbe
Za maščobo uporablja svinjsko mast.

Ker je to res velikanska posoda, on to stvarco peče cca. 3-4 ure. Vmes približno 2x odgrne žerjavico in premeša! Ko odgrne zadnjič, doda k mesu in zelenjavi krompir.




al1* -> RE: Meso izpod peke (17.11.2007 16:14:37)

Pri nas je moj oče mojser te peke. Ponavadi da na dno krompir, preko pa meso in speče.
Delali smo tudi že pico in lazanjo.

Nekaj receptov najdeš tu:
http://www.ribic.si/si/recipes.html




Nea_teja_ -> RE: Meso izpod peke (17.11.2007 16:44:10)

sorry punce ampak si sploh nemorem predstavljati te posode[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Balonchy -> RE: Meso izpod peke (17.11.2007 17:09:09)

Poglej na zgornji link... od al1*
http://www.ribic.si/si/recipes.html

Na desni strani so slikice...





Anonimen -> RE: Meso izpod peke (17.11.2007 20:34:01)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] kul zadeva, pri nas je to vedno na pikniku. Sploh krompir je njami.
Itak daš žerjavico čez in čez, na vsake tolk pogledaš, če je pečeno. Je pa peka malo daljša, to pa je ja.




Stran: [1]