fižol (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tina104 -> fižol (17.11.2007 9:47:23)

Zanima me, če katera skuha več fižola naenkrat in ga potem zamrzne. Je potem enako dober? Mislim fižol v zrnju. Vrh glave imam teh pločevink fižola, sploh nima nekega okusa. Pa vsakič dve  uri kuhat tisto malo fižola se tudi ne splača[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Balonchy -> RE: fižol (17.11.2007 11:54:33)

Pr nas je to delala Nona. In itak, da je ravn tko dobr...
Ponavadi je nafilala jogurtove lončke in kake manjše plastike - pol pa zviiiizzzz v zamrzovalno.

Men se ne zdi sporno, sam ravn pol leta ga ne bi imela v zamrzovalniku. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




NevenkaP -> RE: fižol (17.11.2007 17:26:33)

Ja, seveda. Vedno, kadar kje dobim dober fižol, ga skuham celo kilo, pakiram v različno emabalažo (količina glede na namen) in v skrinjo. Tudi odtaja se zelo hitro.




Janeja -> RE: fižol (17.11.2007 21:45:21)

Ja, vedno ko ga kuham, je to večja količina.

V skrinjo ga dam kar v vrečke za zamrzovanje. Pa lahko tudi več skupaj, ker potem, ko je enkrat zmrznjen, lahko samo s pestjo ali pa s kladivom za meso mal po vrečki potolčeš in se zrnje lepo loči.

Okus ima enak. Za solato ga jaz npr. kakšno urco pred kosilom dam v skledo, gor nalijem vročo vodo in se lepo otali.








Stran: [1]