posušene pomaranče (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

kepica -> posušene pomaranče (21.12.2004 21:18:53)

Zdej že prihaja tisto ta pravo božično vzdušje,pa sem se spomnila,da bi posušila pomaranče. Tako v pečici, s klinčki. Vse sem že prebrskala,pa nikjer nisem zasledila postopka.Namen jih imam sušiti v ventilatorski pečici ampak na koliko stopinj :zmeden:. Upam, da mi lahko katera pomaga in da bo v prihodnjih dneh po naši hiši lepo dišalo.

lp
Kepica:)

SANDY -> posušene pomaranče (21.12.2004 21:39:54)

Lahko jih daš sušiti tudi na radiator ;)

Anaelisa -> posušene pomaranče (21.12.2004 22:37:53)

Več ko bo stopinj v pečici, bolj bodo rezine pomaranče potemnele, kar pa niti ni tako slabo, ravno tako lepo izgleda. Jaz jih narežem precej na tanke rezine, kakšne 3 mm, potem se tudi lažje in hitreje posušijo. Lahko jih pečeš med 50 in 100 stopinjami. Malo eksperimentiraj! Če pa dobro kurite (kar sedaj v tem mrazu zagotovo), jih tako kot ti je predlagala Sandy, lahko posušiš tudi na radiatorju, tako bodo ostale še najbolj svetle!

kepica -> posušene pomaranče (21.12.2004 22:48:57)

Hvala obema za nasvet.Sicer me je bolj zanimalo sušenje v pečici,ampak tudi tisti način na radiatorju ni slab.Verjetno še lepše in dlje časa diši,ker se počasi suši.Bom videla,kako bo s časom,ker me čaka še peka potice.Bom pa vsekakor uporabila enega od vajinih nasvetov.

Hvala:)

lp
Kepica

Anonimen -> posušene pomaranče (21.12.2004 22:59:03)

Ampak tiste pomaranče, ki jo uporabljaš za dišavo in je prepikana s klinčki, se sploh ne suši. Menda narediš malo zarez, malo jo pa prepikaš s klinčki.

kepica -> posušene pomaranče (21.12.2004 23:30:15)

Aja:zmeden2: Hm:zmeden: Ma ne morem se spomnit,kje sem to vidla. No,mogoče se jutri še katera oglasi s kakšno idejo,drugač bom pa poskusla mal na radiatorju pa mal v pečici.Nekej bo že uspel.

lp
Kepica

mala Zala -> posušene pomaranče (22.12.2004 15:48:59)

A sušite še kako drugo sadje, npr. kivi? Jaz bom probala. LP!

kepica -> posušene pomaranče (22.12.2004 16:15:19)

Jaz za enkrat nisem sušila še nobenega drugega sadja,me pa res zanima,kako bo s pomarančami.Upam, da mi bo uspelo in da jih ne bom preveč zažgala:)

Pinja -> posušene pomaranče (22.12.2004 16:21:56)

Če hočeš da ti diši po stanovanju, celo pomarančo našpikaj z klinčki in daj na polico. Za intenzivnejši vonj, pa jo lahko postaviš na radijator.

Sušene pomaranče (rezine) se pa bolj uporabljajo za dekoracijo kakih daril, kar tudi ni slaba ideja!

lp :sloncek:

kepica -> posušene pomaranče (22.12.2004 20:23:01)

:)mami,ti ga pa pihneš. Na potico kar pridi,te takoj zdele povabim.Jutri enkrat popoldne bo pečena.Ti sporočim.
Pomaranče bom pa zdej dala na radiator.To bodišalo po hiši :)

lp
Kepica

Stran: [1]