zvok iz trebuščka (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

snežka 7 -> zvok iz trebuščka (16.11.2007 21:04:34)

A katera sliši kakšne zvoke v trebuhu, ko se otrok premakne?
Včasih naredi tak zvok, kot ščipalec za nohte. Sem vprašala G. pa je rekla,da se samo premika. Od kod pa ta zvok? Sem v 32 t pa se zadnje tedne bolj pogosto sliši. Se pa mali tud fejst premika in brca. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]

butt3rfly -> RE: zvok iz trebuščka (16.11.2007 21:15:05)

mislim, da zagotovo ne slišiš premikanja. verjetno samo prebava nagaja[sm=smiley1.gif]

snežka 7 -> RE: zvok iz trebuščka (16.11.2007 21:23:23)

Zagotovo ni prebava, ker tega zvoka prej nisem slišala.Se pa sliši ko se otrok premakne ( ne vsakič ). Včasih kar glasno pokne.
Vem, da se sliši hecno ampak ne znam si razlagat kaj to je?
Hvala za možen odg.

butt3rfly -> RE: zvok iz trebuščka (16.11.2007 21:26:00)

ni možno, da bi ti otroka slišala čez trebuh. kontra te seveda bebica sliši. med nosečnostjo se pač tolko novega pojavi, kar v običajnem stanju nikoli ni prisotno. sicer pa-če se mali lepo giblje, pol tud ni razloga za skrbi.

Pia77 -> RE: zvok iz trebuščka (16.11.2007 22:11:29)

IZVIRNO SPOROČILO: snežka 7

Zagotovo ni prebava, ker tega zvoka prej nisem slišala.Se pa sliši ko se otrok premakne ( ne vsakič ). Včasih kar glasno pokne.

Ce si prvic noseca, potem tudi svoje prebave v nosecnosti nisi se nikoli prej poslusala...
Moja crevesna peristaltika vcasih tut ene zelo cudne zvoke producira (zarad velike maternice je vse bolj utesnjeno in se vsebina crevesja z zrakom tudi drugace obnasa). In kadar mo takole glasno kruli po trebuhu, je tudi otrocek bolj zivahen - nisem se pogruntala, ce mu je ta 'glasba' vsec, ali pa hoce samo protestirat :)))

urssyy -> RE: zvok iz trebuščka (17.11.2007 10:48:10)

Tudi jaz menim, da je to posledica črevesja (zraka v črevesju), ker se maternica večja, otrok pritiska na notranje organe in nastanejo čudni glasovi. Vsaj tako je pri meni, že od 3.meseca nosečnosti dalje. Včasih se pošteno nasmejem tem zvokom.

Stran: [1]