lubi
|
Moram kaj napisat. Drage mamice! Veliko se srečujem z otroci pri svojem delu. Upam da ne bo prevelika zamera če povem, da se meni zdijo imena, v zadnjem času ZELO pogosta, morda malo nepremišljena. Zelo luštkana za majnhne dojenčke, ko bodo to odrasli ljudje pa ne vem, no... meni so všeč imena, ki so izvor izpeljank, jernej namesto nejc, timotej namesto tim, imena, ki nekaj pomenijo... bojim se da se vam bo tistim s kratkimi imeni prevelikokrat zgodilo da boste na sprehodih zaslišale imena svojih otrok, ko jih bodo kričali pasji ljubitelji... nik, nejc, tim, enej, lara, tara, ema, jaka, ... to je že vsak drugi, aja da ne pozabim žan, jan, lan, mark, gaj, gal, ... ZELOOO popularna so imena s tremi črkami.. ne vidim kaj je narobe s tem, da ima otrok lepo normalno dolgo ime, še vedno lahko ljubkovalno skrajšamo... za punčke se mi zdi da smo bolj domiselni... sem pa se srečala že tudi s punčko z imenom elektra... ??? morda sem malo bolj konzervativna, kljub temu pa sem se že začudila, ko sem spoznala mamico s sinčkoma jože in štefan... evforija z imeni na varianto anžej, anže, ožbe,... se je hvala bogu že malo umirila če vam kaj pomaga, nimam pojma kako bom dala ime svojim!!! par mojih idej: matija, katarina, barbara, kristina, jerneja, dolores, doroteja, tamara, marko, tomaž, david, anita, anamarija, elizabeta, julijana, davor, domen, klemen, kristijan, aljoša, ... sicer pa je ime res samo ime in je glavno da je všeč staršem in otroku ko bo velik, lušni, odlični in nasploh tako krasni so otroci da je za nas ostale to takointako vseeno... :sloncek::bravo::sloncek: lepe praznike
|