Pretirana nočna jokavost (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


nina -> Pretirana nočna jokavost (16.11.2007 8:52:14)

Že dober teden se mučim s težavo, ki je nikakor ne morem rešiti. Žiga bo jutri dopolnil 5 mesecev in do sedaj sva se zbujala ponoči 2x, da sva se najedla in potem je mali lepo nazaj zaspal.
Ampak sedaj od prejšnje sobote pa je slika popolnoma drugačna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Zaspi okrog 20 in potem se kar naenkrat prične silovito jokati in kar nekaj časa traja, da se zopet pomiri in nazaj zaspi.
Ampak to zbujanje traja celo, celo noč. Sicer pravijo, da otroci podoživljajo kar se je čez dan dogajalo, ampak naš mali je skozi nasmejan, razigran, tako da mislim, da v tem ni vzrok.
Ne morem pa ga pomiriti niti z dudo, niti s čajem, mleka poje ponoči samo 100 ml..... skratka, nimam več blage veze, kaj naj naredim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]
Z njim je vse v najlepšem, redu, ker sva imela ravno ta teden pregled, le spanje nam dela takšne preglavice. In pa tudi čez dan ne želi spati več kot cca 30 minut na dan.
Sem že čisto izmozgana in utrujena.... zato vas vljudno naprošam, svetujte mi kaj za vraga naj še naredim, da bi ga lahko pomirila in zopet vpeljala nazaj stari ritem nočnega spanja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Pozdrav vsem in hvala za odgovore!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image]

Nina









tave -> RE: Pretirana nočna jokavost (16.11.2007 9:07:31)

A si mogoče pomislila da mu nagajajo zobki. Pri enih se začne že zelo kmalu. Poglej njegove dlesni, če se že vidijo bele črtice. Če se , bo to verjetno to. Upam da se kmalu neha.


Srečno

lp, tave




smigli -> RE: Pretirana nočna jokavost (16.11.2007 9:49:58)

Ja res so lahko zobki, moj je začel že pri 4 in 1/2 mesecih, sam pri dojenčkih je itak eno samo ugibanje. Se mi prav smiliš, vem kaj preživljaš, moj je neprekinjeno jokal 10 mesecev, se neprestano zbujal, spal po 20 do 15 minut, uspavala pa sem ga od 2 do 3 ure. Skratka za znoret, tako da sm probala vse in najbolj se je obnesla (ni bilo čudežev) mirna glasba, uspavanke za otroke, enia itd. Vzela sem ga v naročje, naslonila glavo na ramo in ga zibala v ritmu glasbe, tako se je najhitreje pomiril.
lp




nina -> RE: Pretirana nočna jokavost (16.11.2007 12:33:31)

Tudi sama sem že pomislila na zobke, vendar ga je pediatrinja v torek pregledala in sama rekla, da še ni sledov o kakšnih zobkih... tako da je to samo eno veliko vprašanje.
Ja pri nas so tudi vsak večer na sporedu uspavanke in prepevanje, ampak to pomaga za nekaj časa, dokler še popolnoma ne zaspi... potem, pa zopet jok in dežurstvo čez celo noč. Tako da mi res ni več jasno.... obema hvala za mnenje in odgovore, upam, da se čimprej konča in da bomo prišli nazaj na stare tire.

Lep sončen pozdrav!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]




simona76 -> RE: Pretirana nočna jokavost (16.11.2007 15:38:30)

Mi je malo poznana takšna situacija. Moja bo stara 6 m, imamo že dva zobka, pa se tudi to dogaja. Kolikokrat na noč je odvisno od posamezne noči, pomiri pa jo le ziza... vendar ne je, se le pocarta.




Naja30 -> RE: Pretirana nočna jokavost (16.11.2007 15:57:05)

Glede zobkov in P - naša ji je na pregledu pogledala dlesni in rekla, ah tu pa še nekaj časa ne bo nič. Čez manj kot teden je pa prvi zbil ven. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




VesnaLana -> RE: Pretirana nočna jokavost (16.11.2007 18:40:35)

Lano je tudi pregledala pediatrinja pri treh mesecih in pol in rekla, da ni ne duha ne sluha o zobkih , čez 14 dni pa je dobila obe enke spodaj. Torej pri 4 mesecih smo imeli 2 enke , sedaj je stara 5 m pa ji poganja štirica. Tako , da vsako dete je zgodba zase in čisto možno je da so zobki.




Bubacka -> RE: Pretirana nočna jokavost (16.11.2007 23:17:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Glede zobkov in P - naša ji je na pregledu pogledala dlesni in rekla, ah tu pa še nekaj časa ne bo nič. Čez manj kot teden je pa prvi zbil ven. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Isto je bilo pri nas, rekla da ne bo dobrih 2 mes., a prisel cez 1 teden, pa drugi cez 1 teden!
Potem pa mi povedala, da res njih to zacne matrat 2 mes. prej, in ko so res na poti, rastejo samo ponoci!!! In da lahko to traja do 1,5-2 leta, dokljer ne zrastejo vsi! Moza skoraj kap, takrat![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tako da mi P svetovala Calpol sirup, takrat ko se zbudi prvic ponoci! A pred spanjem, pa kaplice pomirjevaljni od Bimbi, Sonno! Na naravni osnovi! Povem, da je ker uredu spi!
Srecno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]




kety99 -> RE: Pretirana nočna jokavost (18.11.2007 22:55:44)

Zaspi okrog 20 in potem se kar naenkrat prične silovito jokati in kar nekaj časa traja, da se zopet pomiri in nazaj zaspi.


Nina, ko sem prebrala tvoj post, se mi je zdelo kot da sem ga napisala jaz. Tudi pri meni je situacija ista kot pri tebi. Do zdaj je tamala spala cele noči, no že kak teden pa jokamo in jokamo. Včasih se mi celo zdi, da se niti ne zbudi, ker ne odpre očk, le neutolažljivo joka. Potem jo dvignem, pocartam in se pomiri, jo položim nazaj v posteljico, mir za kake pol ure do uro, potem pa spet...Jaz nisem pomislila na zobke, bom pa jutri preverila kako je stanje v njenih ustkih. Se mi zdi malo zgodaj, ker ima komaj 4.5 mesece, ampak vidim, da jih nekateri dobijo že prej.




Stran: [1]