Recept žgancev ala puncica v albumu... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

puncica -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 12:47:38)

No končn sem se spravla delat žgance:bravo:, sem skor diplomirala s slikanjem in kuhanjem :bravo: Ampak obljuba dela dolg.

In rezultati so vidni v albumi, če katera želi videt kako se nardijo in to tudi sama poskusit ima vse lepo prikazano.

So mi pa super ratal, jih že dolgo nisem delala in jedla in so bli res dobri.

DOBER TEK!

kimi -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 12:49:29)

men se tok ne da žgancov delat...enkar t smo jih v šoli delal pa so se mi zdel zakomplicirani:)- tako dobri pa so....grem slikice pogledat

Anonimen -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 12:51:02)

o fajn ideja za kuho v naslednjih dneh.

kimi -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 12:52:29)

zdej sm pa lačna;)

BARBARA R. -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 12:53:13)

Lahko bi imela kuharski tečaj na internetnih straneh.:)- "Fino si tole predstavila.

:muca:

Anonimen -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 12:56:25)

Bravo! To je pa najbolje posredovan recept, kar sem jih kdaj videla ali brala. Mi smo včasih te žgance tudi delali, ker je bila stara mama Štajerka in je to menda od tam. Pa sem že malo pozabila in mi je tale hitri tečaj zelo prav prišel. Super!

puncica -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 12:57:10)

A ja kuharski tečaj. ma kaj pa vem, nisem glih ljubiteljica kuhanja ampak kar se že glih lotim,... zanimivo... mi pa rata :)-

Mi pa grejo na živce pomanjkljivi recepti, tako da vem, kako je to, ko si neki ne predstavljaš glih, al pa ne rata

puncica -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:02:06)

NUJNO: Recept je za eno osebo!

Lenny -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:02:28)

Mega si tole pripravila! :bravo: :bravo: :bravo:
Moja v.d. tašča jih tudi takole kuha in so super dobri!

cmokec -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:03:41)

Prikaz kuhanja je odličen. Čestitke kuharici in vsej snemalni in foto ekipi. :)-:)-

cmokec

tjaga -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:11:21)

:bravo::bravo::bravo: Tole pa bo za ponucat :bravo::bravo::bravo:

Luni -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:14:05)

Jaz jih zmešam kar z mikserjem-vilicami, ker za celo družino mešat na roke :zmeden: oooo, ne. Razmerje v kg krompir : moka = 2:1 (npr. če je 1/2 kg krompirja, daš moke 1/4 kg). Pride prav, če se kuha za celo družino. Luknja se naredi ravno zato, punčica!

Anonimen -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:15:42)

Aja, Luni, da se z mikserjem tudi da? Meni to mešanje najmanj diši. Pri nas doma sta včasih oči in mami oba mešala. Mami je pisker držala, ata je pa mešal...

BarbaraE -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:15:44)

Sem bila tok firbčna, da sem šla prečekirat tale recept v album. :bravo: :bravo: Dobra si. Super si naredila. Pa komentarji so tudi v redu. :)

Ha, raje ne povem, kaj sem jaz naredila, ko je tašča kuhala ajdove žgance. :) Pojma namreč nisem imela, zakaj pusti tisti kup tam na miru. :ups: Rezultat je bil, da je morala začeti znova. Jaz pa sem se naučila - pusti taščo, da kuha. :)

Še enkrat vse čestitke naši kuharici puncici. :bravo:

SANDY -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:17:16)

sem se nasmejala tvojim komentarjem zraven..,ker pa ni zakomplicirano, se splača poskusit 8)

puncica -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:22:51)

Ja luni glede tega razmerja pa to, nisem glih najboljša:zmeden:, jaz to čist od oka. Dam pa krompirja večno če je za 1 osebo enga malega, če pa je za 4 osebe, kokr je blo pri nas je bil pa en velik:zmeden: Tako da pri nas ni nikol ful krompirja noter Moke pa tud čist od oka, no zdej sem na žlice delala, drugač pa kr usipam noter.

Glede mešanja, pa men ne diši z mikserjem, sploh ne vem zakaj, tud pri nas doma smo tako delal, mami je držala lonc ati pa mešal:)- Moja stara mama si je pa dala lonc med kolene in mešala:)-, pa je delala za 6 oseb.

puncica -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:23:22)

ne večno ampak vedno:zmeden2:

Moyca_ -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:50:15)

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:super si:bravo::bravo::bravo::bravo:

Anonimen -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 13:59:42)

MMMM se mi cedijo sline..ampak z belo kavo pa nikoli:zmeden:nisem poskusila.

Z kislo repco ali pa dva jajčka na oko mnami to kar večkrat naredim.Pa včasih tudi ajdove žgance skislim mlekom.Ja domača kmečka hrana ni za pozabit.

Lep pozdrav Neva:rozica:

Luni -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 14:08:10)

..TUD MENI MEŠANJE NE DIŠI, SPLIŠNI IN ČE BI MOGLA NA ROKE MEŠAT (PA ŠE BOLI ME DESNA KO SAM :hudicek:) JIH VERJETNO NE BI VELIKOKRAT JEDLI. TAKO PA JIH VELIKOKRAT ZA ZAJTRK NAREDIM, SPLOH ČEZ VIKEND, KO SMO DOMA, ALI PA KORUZNE....MMMMMMM
:ups: VELIKA PISAVA in ta caps lock - zmeraj je napačno vklopljen/izklopljen.

Lepe praznike vsem RR-jevkam želim, pa še moj recept:

RECEPT ZA SREČNO 2005:
VZAMEMO DVANAJST MESECEV, JIH SKRBNO OČISTIMO
ZAGRNJENOSTI, ZAVISTI, SEBIČNOSTI.
VSAK MESEC RAZDELIMO NA TRIDESET ALI ENAINTRIDESET DELOV,
TAKO, DA BO VSE SKUPAJ NATANČNO ENO LETO.
VSAK DAN POSEBAJ PRIPRAVIMO ZMES IZ TRETJINE DELA IN
DVEH TRETJIN DOBRE VOLJE TER HUMORJA,
K TEMU DODAMO ŠE TRI VELIKE ŽLICE OPTIMIZMA, ČAJNO ŽLIČKO STRPNOSTI, MALCE IRONIJE IN ŠČEPEC TAKTA.
DOBLJENO ZMES OBILNO PRELIJEMO Z LJUBEZNIJO.
PRIPRAVLJENO JED OKRASIMO S ŠOPKOM DROBNIH POZORNOSTI
IN JO VSAK DAN POSTREŽEMO Z DOBRO VOLJO IN NASMEHOM.
DOBER TEK IN SREČNO 2005!

Pupica -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 15:50:14)

pnca to s pa tko mojstrsko napisala, da b se jih še jaz upala lotit:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Jančika_ -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 16:57:38)

Carica si, pa sej to tak veš, a ne:)-:)-:)-:bravo::bravo::bravo:!

Sam ocvirki pa bela kava čez:zmeden2::zmeden2::zmeden2:? No, če praviš, da je vredu, pol že mora bit...:).

puncica -> Recept žgancev ala puncica v albumu... (21.12.2004 20:20:44)

Ja Jančika res se čudno sliši, sam res je dobra kombniacija, če bi jaz to prvič videla in slišala bi tud mal debel gledala:)-

Stran: [1]