dodajanje sokov (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


malena20 -> dodajanje sokov (21.12.2004 11:23:40)

Moja Lara je stara 5 mesecev in ko sva bili v posvetovalnici mi je sestra rekla naj ji v dopoldanskem času začnem dodajati sok doma iztisnjene jabolke oz. pomaranče. Pa sem glede soka pomaranče nekoliko skeptična, ker se bojim da je ne bo mogoče preveč napenjalo?:((Pa še neki me zanima, koliko žličk tega soka naj ji dam in kdaj naj jo podojim prej ali potem.




kimi -> dodajanje sokov (21.12.2004 11:37:23)

meni so rekli naj mu šele pri 6 mesecih začnem dajati kompot nesladkan z jabolk. Za sok mi ni niče rekla rekli pa so mi za čaj naj mu dajem čaj sva ga pila že od 1 meseca starosti naprej




Kenny -> dodajanje sokov (21.12.2004 11:53:43)

Glede na to, da je tvoja sončica dojena lahko mirno še malo počakaš z dodajanjem sokov, če pa hočeš je najboljše, da najprej začneš s kuhanim sadjem(jabolka), potem korenček in tako naprej. Najprej ji samo malo ponudi, da bo spoznala okus (žličko ali dve),predvsem je nikar ne sili, ampak kakšen dan, dva počakaj, če ne bo marala, potem pa ponovno poskusi. Jaz sem sok oz potem kašice dajala pred dojenjem, vendar seveda ne sme biti že zelo lačna, ker potem bo hotela samo mleko. Eni zato priporočajo, da otroka najprej malo podojiš, potem daš sok ali kašico, potem pa spet dojiš, ampak meni se to zdi malo prezamudno, pa naš se je tudi hotel do konca podojiti in ni maral na sredi nehati. Pri meni je tak sistem deloval in zdaj jemo vse po vrsti!
:kava::kava:




BARBARA R. -> dodajanje sokov (21.12.2004 12:28:26)

Meni so svetovali,da z uvajanjem goste hrane,začneš tudu z dodajanjem tekočin.Jaz sem se tega držala.Nikakoe pa ne pomarančni sok.Kompotno vodo,čaj,ustekleničeno vodo in Frutek primeren njeni starosti.

Pijačo ji ponudim že od vsega začetka,le iz kozarčka z nastavkom.Kolikor ji paše.

:muca:




mala pika -> dodajanje sokov (21.12.2004 13:08:25)

Sto ludi, sto čudi. Ko sma midva bila v posvetovalnici pri 3 mesecih je rekla sestra, da že lahko začnem dodajti sokove med obroki, saj je že dosegel težo 5,5 kg. Pričnem pa naj s sokom korenčka, jabolke in rdeče pese, ki so najmanj alergeni.

Jaz sem sicer še počakala, tako da mu pei 4 m že dajem nekaj žličk teh sokov med obroki - 3-4 žličke, večina tekočine pa tak itak steče mimo.
Jaz sem mu začela dajati, ker nas je mali že ful gledal kako jemo in je tudi sam že stegoval po hrani.
Menda če mu začneš prepozno dajati drugo hrano, so lahko kasneje pri cca. 7-9 mesecih problemi zavračanja goste hrane. (tako so mi rekli)

Mislim pa, da teh par žličk sokecov ne more škoditi, ampak dobi vitamine in naš zelo rad spoznava druge okuse.
Malčki tak povejo sami, kdaj hočejo probati. in zakaj mu ne bi ponudil? Naj raziskuje.

LP Pika
:metulj:




puri -> dodajanje sokov (21.12.2004 14:45:05)

Moj je tudi star 5 mesecev,pa mu dajem tako,kot je tebi rekla sestra! Tudi sok pimaranče sem mu že dala,pa ni bilo nič problemov!
Začela sem pa z eno žličko,nato pa vsak dan eno žličko več!
Dam mu pa ponavadi to po dojenju oz. med dvema obrokoma!

lp:metulj:




Anja167 -> dodajanje sokov (21.12.2004 21:01:39)

Mi smo stari 5 mesecev in smo 2 tedna nazaj začeli s sokovi, najprej z jabolčnim. Sok iz zlatega delišesa je v redu prebavil, zapletlo se je pa pri domačih nešpricanih štajerskih jabolkih - ponoči je bil :((:((:((. Potem je enkrat zvečer polizal malo mandarine in je bil ponoči tudi :((:((:((. Tako da jaz agrumov in bolj kislih stvari zdaj nekaj časa ne bom več dajala. Poskusila sva pa tudi korenčka in je bilo OK, pa tudi slivov sok od Hippa je bil v redu. Sokce jemo med dvema obrokoma, tako da je sit, ko se ukvarja z novim okusom. Pojedel bi pa itak vse, kar vidi... :bravo: Tako da se niti slučajno ne morem ustaviti pri 5 kapljicah, s čimer naj bi začeli. Midva morava že prvi dan novega okusa pojesti vsaj tri cele žlice. :)-
Je pa zadnje čase naš mulc precej zaprt (včeraj sva kakala po 1 tednu), ampak ne vem, če ni to mogoče tudi sicer, ker vse popito mleko pač pokuri. Ena kolegica mi je pa rekla, da je en strokovnjak rekel (ne vem zdaj, koliko gre takim "je rekel oni, da je drugi rekel" verjeti), da jabolka zapirajo, zato je mogoče res bolje začeti s kuhanimi jabolčki.:zmeden:




ajda11 -> dodajanje sokov (22.12.2004 9:35:53)

lp

Tudi sama se pridružujem tistemu kar je rekla Mala Pika "sto ludi, sto čudi". Sem jezna kot ris. Se ti doktorji, patronažne in sestre res ne morejo zmenit in govorit nekje vsi isto. Ajda bo čez par dni stara štiri mesece in je dojena in bilo mi je rečeno do šestega meseca le mleko, če se da. Imam pa sodelavko, ki ima dva tedna starejšo hčero in tudi njej je pediater že pri treh mesecih v posvetovalnici rekel, da lahko začne s sokovi. Sama sem se tako ali tako odločila, da bova po četrtem mesecu začeli z uvajanjem goste hrane in da ne bom poslušala nobenega več, ker se človeku lahko samo še zmeša. Ni vrag, če mi je uspelo enkrat, da mi ne bi še drugič. Je pa nekaj res, takrat pol toliko nisem vedela pa nisem nič komplicirala, danes pa kompliciram, da sama sebi ne morem verjet, da je to lahko res. Pa bi moralo biti glede na nabrane izkušnje ravno obratno.

Suzana




Stran: [1]