|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   starševsko nadomestilo
15.11.2007 17:47:40   
zala007
živjo mamice.

vem da je bilo o tej temi že veliko napisanega vendar me vseeno zanima ali študentkam pripada kakšno nadomestilo ali socialna pomoč v nosečnosti in po porodu?

najlepša hvala za vaše odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: starševsko nadomestilo
15.11.2007 17:49:01   
Anonimen
Poglej na forum Družinska zakonodaja :).

(odgovor članu zala007)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.11.2007 18:01:16   
ataner
Po porodu ti pripada starševsko nadomestilo (tisti, ki so bili prej redno zaposleni, dobijo porodniško namesto tega) ter otroški dodatek!

Tu je link, vse lepo piše. Tudi jaz sem študentka! user posted image
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/druzinskiPrejemki.asp

V TREBUŠČKU JE MAJCENA, DROBCENA PIKA, KI POSTAJA VEDNO VEČJA IN VELIKA!
ZDAJ JE PA ŽE OD 15.06.2008 OB MENI!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2007 7:46:51   
anju
starševsko nadomestilo pripada tudi študentkam. menda 55% min. plače oz. kakih 170€. rihtaš pa ga na centru za soc. delo, kjer živiš. isto otroški dodatek, višina tega je odvisna še od partnerja. pa štipendija tudi pride (višja) - ko se rodi otrok.

(odgovor članu zala007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2007 7:48:46   
anju
ja, vse po rojstvu otroka! v nosečnosti pa nič.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2007 8:26:05   
katra55
Tudi sama sem mamica in študentka. Po porodu ti pripada starševski dodatek (175€) in ne starševsko nadomestilo(to je za zaposlene), zanj lahko zaprosiš na centru za socialno delo 30 dni pred PDP ali najkasneje 30 dni po rojstvu.
Po porodu ti pripada tudi otroški dodatek, lahko pa tudi zaprosiš za repubiško štipendijo, pri tem se upoštevata tvoj in partnerjev dohodek, če živita skupaj ter otrok in nič več dohodek staršev. Pripada ti tudi enkratna pomoč ob rojstvu otroka, pa nekatere občine tudi nekaj dajo.
Upam, da sem ti kaj pomagala. Lepo nosečnost.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.9.2008 16:56:17   
Zerlina
Starševsko nadomestilo pripada vsem mamicam, ki so v zadnjih treh letih zaposlene 12 mesecev. A za povprečje denarnega nadomestila pa šteje le zadnjih 12 mesecev?
Hvala za odgovor.user posted image

(odgovor članu zala007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.9.2008 22:42:24   
brkn83
no bom kar tule vprašala, čeprav ravno ne spada sem.

Kje lahko izvem, če moja občina kaj da za otroka ko se rodi (namreč sem iz Celja), in kako lahko potem to uveljavim, oziroma kakšen je postopek za pridobitev teh sredstev.

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

(odgovor članu Zerlina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.9.2008 11:09:32   
julika
nekje na forumu obstaja seznam občin, ki prispevajo za novorojenca.drugač pa je najboljše, da pokličeš na občino in povprašaš.al se pa kar tam oglasiš.verjetno pa imajo tudi kje na njihovi spletni strani kaj napisano o tem.
pri nas na občini dobiš vlogo (obrazec), ki ga po rojstvu otroka izpolniš in skupaj z rojstnim listom bebicein ostalimi zahtevanimi potrdili oddaš na občini.

(odgovor članu brkn83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.9.2008 11:14:13   
julika
evo link

http://apl.e-soft.si/doc/5874/Priloga%205%20PRIMERJAVA%20PRISPEVKOV%20PO%20OB%C4%8CINAH.pdf

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2009 20:04:50   
googica
ne razumem preveč dobro kako je s tem mesečnim tarševskim dodatkom.. kdaj bom prvič dobila nakazilo, kako to pravico uveljavim? tisti enkratni znesek sem že dobila, in mislim da semtudi glede porodniške že uredila.. na csd sem odnesla tisto zdravniško potrdilo in tako naprej.. je potrebno še kaj? za kaj se porodniška začne že mesec prej, prvo nadomestilo pa pride šele po porodu?? 

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2009 20:20:00   
Anonimen
googica, če si študentka potem še pred porodom odneseš na CSD vlogo za paket in za starševsko nadomestilo, pa za očetovski dopust. Takoj po tojstvu pa tvoj partner nese na CSD potrdilo da si rodila (dobiš v porodnišnici) in potem okoli 15tega naslednji mesec dobiš izplačano prvo nakazilo. Pa če v roku 3h mesecev po rojstvu vložiš še obrazce za otroški dodatek, jih dobiš od meseca otrokovega rojstva naprej, če pa po preteku 3h mesecev pa od meseca oddaje vloge naprej.

(odgovor članu googica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2009 20:46:10   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: googica
ne razumem preveč dobro kako je s tem mesečnim tarševskim dodatkom.. kdaj bom prvič dobila nakazilo, kako to pravico uveljavim?

Starševski dodatek je samo termin za "porodniško" tistih, ki zaradi brezposelnosti niso upravičene do porodniškega dopusta in s tem starševskega (porodniškega) nadomestila - torej tistih, ki niso imele plače. Višina je fiksna za vse prejemnice - trenutno znaša 193 EUR mesečno in se prejema 1 leto.

za kaj se porodniška začne že mesec prej, prvo nadomestilo pa pride šele po porodu?? 

Zato ker se porodniška nakazuje za pretekli mesec - isto kot plača. Niti ni nujno, da pride prvo nadomestilo šele po porodu - odvisno od tega, kdaj se ti začne porodniška. Če se ti recimo začne nekaj dni pred koncem nekega meseca, boš naslednji mesec 15. dobila že nadomestilo za tistih nekaj dni porodniške prejšnjega meseca, četudi še nisi rodila.

tisti enkratni znesek sem že dobila, in mislim da semtudi glede porodniške že uredila.. na csd sem odnesla tisto zdravniško potrdilo in tako naprej.. je potrebno še kaj?

Če si že dobila denar namesto paketa in uredila za porodniško, potem ti preostane samo še otroški dodatek, kar pa lahko urejaš šele po porodu. Pa nekatere občine dajo enkratno tudi pomoč ob rojstvu otroka - ne pa vse, tako da je to odvisno, iz katere občine si. Tudi to se lahko ureja šele po porodu.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 1.10.2009 20:49:09 >

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.10.2009 13:40:01   
googica
hvala za odgovore.. res nisem povsem razumela tega sistema.. ogromno je novosti za nevedneže :)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2009 17:14:31   
googica
evo, moja porodniška je nastopila 17.9., torej bi morala ta mesec že dobiti prvo nakazilo.. pa ni nič. ali vedno nakazujejo 15. v mesecu? 

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.10.2009 17:16:15   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: googica

evo, moja porodniška je nastopila 17.9., torej bi morala ta mesec že dobiti prvo nakazilo.. pa ni nič. ali vedno nakazujejo 15. v mesecu? 
vsak mesec je drugače. Je pa nekje med 13 in 15. v mesecu

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.10.2009 17:26:21   
*chance*
14.10. je bilo izplačilo izvršeno. Pa si pravočasno oddala papirje? Pozanimaj se na CSD, kjer si oddala vlogo za upravičenost do starševskega nadomestila.user posted image

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.10.2009 20:28:28   
googica
ja, oddala sem že v avgustu. ne vem kje se je zataknilo..

(odgovor članu *chance*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.10.2009 20:34:57   
googica
a ste ziher da se to dobi en mesec od nastopa porodniške? na strani od ministrstva berem, da se nadomestilo prvič dobi po rojstvu otroka.. torej bom dobila prvič šele naslednji mesec??

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?