kaj za MIKLAVŽA (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

tmms -> kaj za MIKLAVŽA (15.11.2007 12:39:10)

Upam da mi bo kdo dav dobro idejo za obdarovanje za miklavža, in sicer za moji dve punčki ( 2 in 4,5 let) in nečakinji (4,5 in 8 let).
Ker se mi obdarujemo bolj za božič, otroci pa pričakujejo tudi miklavža, mi prosim povejte kaj kupujete pri vas. Samo ne sladkarij, ker so jih polne omare. Za božič imam že idejo-otroška kuhinja. Mi lahko kdo svetuje kakšno naj kupim in kje?
Hvala 

Lunca1 -> RE: kaj za MIKLAVŽA (15.11.2007 12:53:26)

sadje (mandarine, suhe fige), mogoče kakšne nogavice, skodelico

Lunca1 -> RE: kaj za MIKLAVŽA (15.11.2007 12:57:29)

mogoče miklavža iz testa ali pa parklja

Anonimen -> RE: kaj za MIKLAVŽA (15.11.2007 12:58:57)

kakšno malenkost: kapa, rokavice, kakšna sladkarija

jazz -> RE: kaj za MIKLAVŽA (15.11.2007 12:59:21)

Jaz imam navado za miklavža kupovati zimske cotke itd...škorenčke,šale,kapice,žabe,spodnje perilo, kakšno knjigico ali manjšo igračo. Je pa namreč pri nas decembra res noro, mali ima 2.rojstni dan(3leta) in bo za rojstni dan dobil motor na akumulator (od deda in stare mame) od naju pa malega vedija. No, potem je na vrsti miklavž 6.dec, ko dobi mojo varianto miklavža, potem je božiček....še nimam pojma in dedek mraz...še tut nimam pojma. Mali itak skor vsak dan od koga kaj dobi, da sem že prav jezna, k je tako razvajen, da mu ena kinder čokolada že prov nič ne pomeni, tako da bo pač rojstni dan bolj bogat, ostalo pa kakšne malenkosti!

lea23 -> RE: kaj za MIKLAVŽA (15.11.2007 13:01:34)

tudi pri nas so glavna darila za božič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] za božič otroci dobijo igrače in sladkarije, za miklavža pa strvari ki jih pač res potrebujejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

najini tamali stari 6 mesecev sem za miklavža kupila topel spalni pajacek in dva frutka

za božič pa še nevem, verjetno kakšno večjo igračo za v vodo, ker ful uživa med kopanjem in počasi jo bomo prestavili v taveliko banjo. zdaj ima samo dve rački in sem zadnič gledala da imajo prav luštne igrače za v vodo ( tisti delfinčki v krogu, otrok telebajskov, ...)
od prijateljice hčerki ( stara 4 leta ) bom kupila oblačilo za baby borna
otrokom od sorodnikov kakšne puzle, pobarvanke, in seveda zraven čokoladnega miklavža.. vsakemu v vrednosti nekje 10 €

aja pa še to, za miklavža se obdarujemo samo v najožjem družinskem krogu ( torej samo mi trije ), in pa babice si pač ne morejo pomagat da nebi stalno obdarovale svoje vnuke.  

eva1 -> RE: kaj za MIKLAVŽA (15.11.2007 13:14:59)

Pri nam je tudi "glavno obdarovanje" za božič...za miklavža bo Luka(marca bo 3 leta) letos dobil tisto tablo piši-briši (sej ne vem kako se ji prav reče) in kakšen nodi jajček zraven,pa kašno suho sadje..Alja (11m) pa vrjetno kašne žabe, šal, kapco..tko pač nekaj, da bosta oba nekaj dobila!

za božička pa še ne vem-Luka bi zelo rad imel kao piano-tako da ga bo vrjetno dobil..Alja pa nimam pojma...morm še mal po trgovinah it, pa pogledat!

sayuri -> RE: kaj za MIKLAVŽA (15.11.2007 13:23:03)

Mi imamo pa glavno obdarovanje za Miklavža [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Za božič nič, ker praznujemo božič tako, kakršen pomen ima. Za novo leto pa kakšna pozornos.
NAšemu triletniku bo Miklavž prinesel doma lego kocke (700 kosov), trenirko, knjigico, sladkarije, mandarine. Pri babi pa leseni vlakec, majico, pižamo, sladkarije.
Nečakom bo prinesel sladkarije in vsakemu eno knjigico.

TANJA78 -> RE: kaj za MIKLAVŽA (15.11.2007 14:03:49)

Glede otroške kuhinje imajo lepo v Sparu - cca 30 EUR če se ne motim, od Tefala (Smoby), sem videla v reklami.

Anonimen -> RE: kaj za MIKLAVŽA (15.11.2007 14:36:03)

Doma bo dobil sestavljanko (dobila v akciji za 3€) + pez bombone + mandarine, pri meni bo dobil pa gatke s Carsi (kupljene kar tako, pa sva se odlocila, da dobi to za Miklavza) + cokoladno liziko + mandarine + medenjake.

Fantek, 3 leta.

Nika v službi -> RE: kaj za MIKLAVŽA (15.11.2007 15:06:58)

Pri nas Miklavža praznujemo "klasično", pomeni zgolj simbolno, skromno obdarovanje, podobno kot je napisala Lunca1.

Pri nas se nekoliko bolj obdarujemo za Božič, za Novo leto pa ne oz. zgolj za druge kakšna steklenica vina ali šampanjca.

Stran: [1]