Barbs -> RE: Kaj bomo pa danes dale v lonc (15.11.2007 13:16:31)
|
Ja, bamby, tako nekako... le da je fora obare v tem, da ko popražiš kose piščanca na čebuli (ki ni nujno potrebna) najprej mal posuješ z rdečo papriko, vržeš not na koščke narezan korenček, pa por, pa grah... in potem "na suho" prepražiš, daš brizg paradižnikove mezge (nekateri mal poprašijo še z mokco, pa spet mešaš in pražiš in čist malo zalivaš z vodo, tolk da se ne prime.... nato dodaš na kocke krompir (al pa ne ) in šele nato zaliješ z vodo ( začimbe so že od začetka na mesu - lovorjev list, mal rožmarinčka, zelena, bazilika, mal poprčka) ...Potem se to lepo kuha. Nekateri dajo not "blekce" (testenince ta male, ravne, kvadratki), jaz pa dodam žličnike....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] joj, jo bom kar jutr skuhala, otroci jo obožujejo, jaz pa tudi - moža pa itak ne bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|