Recept za navadne kekse (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

kepa* -> Recept za navadne kekse (14.11.2007 14:56:55)

Tak turoben dan je, jaz v bolniški in sama z malčkom, pa sem razmišljala, da bi pekla kekse, kjer bi mi mali lahko pomagal pri izrezovanju itd.
Mi lahko kdo napiše recept za najbolj navadne kekse, kar jih je? Nimam kaj prida sestavin, v trgovino pa ne morem.
Pa še fajn bi blo, da bi jih lahko tud jz poskusla po operaciji žol.kamnov.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tanik -> RE: Recept za navadne kekse (14.11.2007 15:50:35)

Keksi iz testomata Recept za kekse iz testomata. Skupina: Sladice Priprava Vse sestavine zgnetemo v srednje trdo testo. V majhno količino mase vmešamo nekaj kakava. Iz kakavinega testa naredimo dolgo klobaso. Ovijemo jo z navadnim testom in testo potisnemo v testomat. Z njim oblikujemo piškote naravnost na pomaščen pekač.Pečemo jih pri 170 stopinjah, da zlato zarumenijo.Takoj jih poberemo iz pekača, ohlajene pa hranimo v zaprti kovinski škatli, da ostanejo hrustljavi. Sestavine Maslo 250g Sladkor - beli 200g Vanilijev sladkor 1 kos Jajce - kokošje 2 kosa Pšenična bela moka 500g Pecilni prašek 0,5 kosi Kakav v prahu  

Takoj jih poberemo iz pekača, ohlajene pa hranimo v zaprti kovinski škatli, da ostanejo hrustljavi.

nekaj z neta,če  ti pomaga

Priprava Z mešalnikom penasto zmešamo margarino in sladkor v prahu.Dodamo rumenjake in ponovno premešamo.V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in kakav. To mešanico dodamo k masi iz rumenjakov.Zgnetemo gladko testo, ki ga zavijemo v folijo in za 30 min postavimo v hladilnik.Čokolado narežemo na enake kvadratke.Pečico segrejemo na 180° C.Testo razvaljamo. Vzamemo 2 modelčka v obliki kroga. 1 modelček naj bo za približno 1-2 mm večji od drugega.Iz testa izrežemo manjše in večje kroge.Na vsak manjši krog položimo košček čokolade, nato pa prekrijemo z večjim krogom. Robove zelo močno stisnite.Kekse polagamo na namaščen pekač in pečemo 10 min. Sestavine Margarina 140g Sladkor - v prahu 140g Jajce - kokošje, rumenjak 2 kosa Pšenična bela moka 225g Pecilni prašek 1 kos Kakav v prahu 2 žlici Čokolada - mlečna 150g

Stran: [1]