Noče mleka-pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

monika trtnik -> Noče mleka-pomoč! (14.11.2007 13:59:05)

imam deset mesecev staro punčko,do pol leta sva se polno dojili,ob pol letju je bila težka 5710,porodna teža 2950!pri 6.mesecih je lepo spprejela gosto hrano,pri tem sva se še dojili!PRI 9 1/2 pa se na noben način ni hotela dojiti,ima pa izredno rada milupine mlečne kašice,ki se mešajo iz vodo!ker naj bi dnevno pottrebovala pol litra sva poskusili več vrst adaptiranega mleka,katerega odklanja,pa se nisem vdala kar brez boja!VPRAŠALA PA BI,POSKUSILI SVA Z KAŠICAMI,KI SE MEŠAJO Z MLEKOM TE POJE POLOVICO MANJ KOT TISTE,KI SE MEŠAJO Z VODO,KATERE JE VAJENA!ker je majhne teže mi je vsaka zlica pomembna,zato me zanima ali otrok pri kašicah,ki se mesajo z vodo zaužije manj mleka kot pri tisih ki se mesajo mlekom!HVALA ZA VSAK ODGOVOR

lex -> RE: NOČE MLEKA-POMOČ! (14.11.2007 14:15:07)

najbolje da prebereš na škatli koliko mleka vsebuje in si izračunaš koliko ga popije. Mogoče je pa med tistimi, ki ne marajo mleka. kaj pa z kravjim si poiskusila. Midva sva se tudi dojila in nikakor ni hotel drugega mleka kot mojega in tudi nobene kašice. razen čokolina, ki se meša z KM, tega sedaj spije tudi do 600ml na dan

Marogica -> RE: NOČE MLEKA-POMOČ! (14.11.2007 14:21:25)

Pri mojem ta starejpem se je to zgodilo pri 6 mes. Ni hotel adaptiranega mleka, pa sem mu naredila s kravjim. Potem pa je šlo...in je pojedel vse.

Naja30 -> RE: NOČE MLEKA-POMOČ! (14.11.2007 14:48:21)

Jaz ji pri 10 mesecih sploh ne bi dajala adaptiranega.
Midve sva se nehale dojit pri 11m in sem šla kar na KM. Drugače pa če ji daš kakšen jogurt ali skuto več, bo tudi ok.

monika trtnik -> RE: NOČE MLEKA-POMOČ! (14.11.2007 15:55:56)

s kravjem mlekom še nisem poiskusila,ker naj ga do enega leta ne bi dobila!DAJEM JI MLEČNE KAŠICE Z VODO ZMEŠAT,ki jih ima zelo rada!UPAM DA DOBI KAR RABI!ali bi bilo bolje da poiskusim kravjega?

kaya2007 -> RE: NOČE MLEKA-POMOČ! (14.11.2007 18:19:26)

jaz bi vseeno pediatra vprašala kaj meni o kravjem...

Marogica -> RE: NOČE MLEKA-POMOČ! (14.11.2007 21:11:36)

PRi nas sploh ni bilo vprašanje kravje mleko ja ali ne, pa čeprav je bil star šele 6 mes. Smo sporbali 3 različna adaptirana, pa jih enostavno ni hotel. Kravjega pa je hotel. Torej smo prešli na kravjega.

Naja30 -> RE: NOČE MLEKA-POMOČ! (14.11.2007 21:15:08)

monika, posvetuj se s pediatrom, čeprav oni rečejo, da do 1 leta ne. Sicer pa kot sem ti že napisala, kakšen jogurt več ji daj ali skuto in mlečne kašice in bo prav tako dobila potrebno količino.

Maxica -> RE: NOČE MLEKA-POMOČ! (14.11.2007 21:31:25)

Naš enoletnik tudi ni ljubitelj mleka. Dojiti se je nehal nekak pri dobrih 7 mesecih, pa adaptiranega mleka sploh ni hotel, tako da sem si še kakšna dva meseca enkrat na dan pumpala mleko, da ga je potem v spanju pocuzal.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Drugače ni bilo šans. Mi je pa potem sestra v posvetovalnici rekla, da tak otroček rabi še nekak 500 ml mlečnih stvari na dan. Tako da sem mu potem začela dajati za zajtrk in večerjo te Milupine kašice (čeprav tudi ni bil ljubitelj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]), pa čez dan za malico bolj ali manj skutke in jogurte s sadjem. Toliko, da sva prišla na tisto količino dnevno. Je pa še zdaj podobno, mleka, ne takšnega ne drugačnega ne mara.

Stran: [1]