fragola -> RE: Marcipanova torta (14.11.2007 13:02:42)
|
[image]http://www.kulinarika.net/grafika2/sestavine.gif[/image] Testo: 6 jajc 12 dag sladkorja 18 dag moke 1 pecilni prašek 1 vanilijev sladkor 4-5 žlic Nutelle Nadev: 0,5 l sladke smetane 5 žlic Nutelle Preliv: 2 dcl vode 5 žlic sladkorja [image]http://www.kulinarika.net/grafika2/postopek.gif[/image] Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj. Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure. Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti. Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutello. V lončku zavremo vodo, kateri smo dodali sladkor, nato jo ohladimo in z njo navlažimo vsako plast torte posebej. Vsako plast torte namažemo z 1/3 kreme (zadnja tretjina je za premaz torte po vrhu). Uporabite pravo Nutello, če ne okus ne bo pravi. Se kliče torta nutela in je zelo lahka za naredit! Pride pa dobra!
|
|
|
|