tjaga -> Za računalniške alfabete in analfabete (20.12.2004 10:29:17)
|
Pogovori med stranko in uradnikom za pomoč uporabnikom na računalniku: Helpdesk: Kakšen računalnik imate? Customer: Belega ... Customer: Halo, tukaj Cecilija. Ne morem izveči diskete. Helpdesk: Ste poskusili pritisniti gumb? Customer: ja, ampak se je kar zataknil. Helpdesk: Tole pa ni dobro; si bom zabeležil ... Customer: Ne ... počakajte malo... nisem vtaknila diskete... še vedno je zunaj... oprostite .... Helpdesk: Kliknite na 'my computer' ikono na levi na zaslonu .. Customer: Vaši levi ali moji levi? Helpdesk: Dober dan. Lahko pomagam? Male customer: Halo... ne morem printati. Helpdesk: Kliknite na start in ... Customer: Poslušajte; ne bodite tako tehnični! Nisem Bill Gates, presneto! Dober dan, tukaj marta. Ne morem printati. Vsakič ko poskusim se pojavi 'Can't find printer'. Poskuila sem celo dvigniti printer in ga postavila pred monitor, pa se še vedno pojavlja isti napis.... Customer: Imam probleme, ker mi noče printati rdeče barve... Helpdesk: Imate barvni printer? Customer: Ne. Helpdesk: No, kaj imate sedaj na zaslonu, gospa? Customer: Medvedka, ki mi ga je kupil moj fant. Helpdesk: Sedaj pa pritisnite F8. Customer: ne dela. Helpdesk: kaj točno ste naredili? Customer: pritisnila sem F-tipko osemkrat pa se nič ne zgodi... Acustomer: Ne morem priti do interneta. Helpdesk: Pa ste uporabili pravilni password? Customer: Seveda. Videla sem kolega kako to naredi. Helpdesk: No, povejte password. Customer: Pet zvezdic. Helpdesk: Kateri antivirusni program pa uporabljate? Customer: Netscape. Helpdesk: To pa ni antivirusni program. Customer: Oh, oprostite...Internet Explorer. LP, Tjaga :kava::kuza::kava::kuza::kava::kuza:
|
|
|
|