saratanja -> počitnice v Prekmurju (13.11.2007 12:42:02)
|
S triletnikom in leto in pol staro hčerko se odpravljamo na enotedenski dopust v prekmurje. Na tem koncu sem bila samo nekajkrat službeno in še takrat samo na hitro, tako da ničesar ne poznam. Sva se z možem odločila, da namesto kakšne tujine raje raziščeva te konce, kar je moja dolgoletna želja. Ker bomo nameščeni v termah Lendava, bo kopanja zadosti, rada pa bi izkoristila čas, da čimbolj spoznam tiste konce. Po internetu iščem, kakšne podatke, kaj vse se da videti ....no tega ni malo. Mi pa manjkajo (oziroma jih ne najdem) podatki, kaj bi lahko počela posebnega z otroci. Saj bomo šli obiskati več gradov, pa rotundo, Bogojino, pa Muro ..... ampak, želim si, da bi se lahko z malimi zapeljali tudi do kakšne lončarske delavnice, kjer bi lahko videla mojstre pri delu...pa mogoče celo sama malo poskusila glino. Pa kakšen ogled konjev ? Ali mogoče katera pozna, kje bi našla kaj takega? Kaj pa kakšna vožnja po Muri za družine (za enkrat sem našla razne spuste, za kar pa so moji otroci še premajhni). Hja, pa tudi ogled kakšne kleti bi si z dragim zaželela. Moj starejši otrok se itak že celo jesen igra trgatev in melje grozdje (beri kocke) odkar smo bili na trgatvi na dolenjskem, bi ga verjetno tudi taka klet čisto zaposlila. Mogoče pa še kaj, kar se da početi v tistem koncu?
|
|
|
|