polivanje,kolcanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ursy78 -> polivanje,kolcanje (13.11.2007 10:18:34)

mene pa zanima kako lahko vplivam na polivanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image],kajti ti problemi so se začeli pojavljati kake 3 dni nazaj.kolcanje je bilo kar običajno saj mali ko se naje tako brca,se meče da se kolcanje skoraj zmerej pojavi.glede polivanja pa ne vem,ker se prej to ni dogajalo.,pa se sedaj se kako uro po hranjenju.zdi pa se mi tudi,da se mu tek nazaj pahne,skratka me skrbi de nav kej narobe.




Naja30 -> RE: polivanje,kolcanje (13.11.2007 10:22:23)

Moja je stara 11m in poliva že od cca 1 meseca. Pri tako malem lahko narediš to, da mu dvigneš vzglavje, da podirata kupčke. Drugega ti ne morem reči, ker pri nas ni pravzaprav nič pomagalo.




ursy78 -> RE: polivanje,kolcanje (13.11.2007 10:26:20)

ja nisem povedala da je star 7 tednov





Anonimen -> RE: polivanje,kolcanje (13.11.2007 10:44:33)

To polivanje je čisto normalno.. Moj še sedaj pri 4 mesecih poliva... Ne gre nikakor tega preprečiti, sem že probala na vse načine.. 




suzolinka -> RE: polivanje,kolcanje (13.11.2007 13:02:26)

Vpiši v iskalnik (želodčni) refluks in ti bo najdlo malo morje zadetkov. V bistvu gre za dokaj pogost problem, ki se pojavi okoli 1. meseca starosti. Kot je napisala Naja3 vzdigni celotno ležišče, podiraj kupčke, večkrat podoji, po hranjenju naj bo dvignjen še pol ure ... spet je vse odvisno od tega kako močno poliva?

Pri kolcanju pa nam še danes pomaga, če mu dam za pit oz. če sem ga pristavila, da se je odžejal




bodoča -> RE: polivanje,kolcanje (13.11.2007 18:28:47)

moj je star 2,5 meseca in ogromno poliva in kolca se mu tudi večkrat na dan. pa sem mu vzdignila vzglavje kupčke podira bolj ali manj uspešno po hranjenju ga držim kar dolgo v pokončnem položaju,...


danes pa je že cel dan bolj sitkan in bi bil skoz na rokah pa mi je malo prej (tri ure po hranjenju) polival čist sesirjeno mleko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley25.gif[/image]
malo me skrbi da ni kaj hujšega bom videla kako bo ponoči.

a je imela katera primer sesirjenega polivanja in kaj je bilo narobe???




VesnaLana -> RE: polivanje,kolcanje (13.11.2007 20:10:32)

Tako, kot je napisala suzolinka, verjetno gre za želodčni reluks. Ima ga cca 80%dojenčkov. Bolj redko se zgodi , da je refluks tako močan, da ga je potrebno zdraviti (naprimer, da otrok toliko poliva, da se ne redi, da se zaradi polivanja davi in podobno).
Pri doječnkih mišica zapiralka, ki zapira prehod iz požiralnika v želodec še ni razvita in se dokončno razvije do enega leta. Refluks se ponavadi pojavi med 1. in 3. mesecem starosti. Otroku v posteljici dvignite vzglavje za 30 stopinj, po hranjenju je obvezno podiranje kupčka in cca 30 min še dvignjeno vzglavje, če ne dojite potem kupite adaptirano mleko AR (antirefluks) obstaja Novalac AR ali Aptamil AR. Če dojite, naj vam pediatrinja napiše sirup, ki ga otrok popije pred dojenjem in zgosti vaše mleko v otrokovem želodčku.
Refluks je popolnoma normalna stvar, zato ne delajte panike, skoraj vsi dojenčki polivajo. Če pa je refluks močnejši kot sem že prej omenila, pa se posvetujte s svojim pediatrom.
Srečno




Teja N -> RE: polivanje,kolcanje (14.11.2007 9:39:34)

Vesna Lana je ful dobro opisala - tudi mi smo imeli polivalčka, začelo se je že v porodnišnici in trajalo dokler ni samostojno sedel in začel jesti gostejšo hrano. Tekočino je pa še vedno polival tam do enega leta nekje.

Če je otrok kljub polivanju videti zadovoljen in lepo napreduje - se normalno redi, potem ni razloga za skrb.

Bodoča, sesirjeno  mleko je bilo zato, ker je bilo v želodčku že dovolj časa, da se je sesirilo zaradi želodčne kisline. Če otrok poliva kmalu po obroku, je tekoče, če že nekaj časa mine, pa sesirjeno in ni nič narobe.

Problemi lahko nastanejo le pri hudem stalnem polivanju, ko otrok ne dobi dovolj hrane, a to so redki primeri.




kety99 -> RE: polivanje,kolcanje (14.11.2007 23:36:04)

Ko sem danes povedala pediatrinji, da moja mala poliva, me je prvo vprašala, če zraven tudi kolca. ker je bil moj odgovor pritrdilen je rekla, da je to zato, ker ne podirava dobro kupčkov. Glede na to, da ji po vsakem dojenju podrem kupčka je rekla, naj jih podirava že med dojenjem...se pravi, da jo med hranjenjem odstavim, podrem kupčka in spet nazaj pristavim...bomo videli, če se bo obneslo. Aja stara pa je 4 mesece.




Stran: [1]