malamalinca -> RE: porod z hudimi notranjimi in zunanjimi hemeroidi (13.11.2007 10:58:42)
|
draga moja, evo še ene s totalno isto izkušnjo, vendar s to razliko da je dr.Košorok meni zunanje prerezal, ker sem imela že trombozo, pa je bilo nevarno, ampak so bile naslednji dan zunaj že nove trde bule, tko da.... čez dva dni po tej operaciji sem šla rodit, kjer so me sklistirali, saj se babica in dohtarca nista razumeli-dohtarca je babco razumela, da sem bila na hemeroidih operirana dva tedna in ne dva dni nazaj. pa sem tudi to prežvela, hudo je bilo, res hudo, ko mi je tisto cevko not porinla, pol je pa kar šlo... V porodni sem babici (ki je bila druga kot na klistirju ) hitro povedala za moj problem in sem se ji zasmilila, zato mi je predel okoli anusa in še malo notri v črevo namazala s ****locainom ( to je lokalni anestetik ), da me ni tolk bolelo. Ob porodu pa je ful pazila na moj presredek, da ne bi še s kakšnim prerezanim presredkom poleg hemeroidov imela težav in ga ohranila celega. hemeroidov ob porajanju sploh ne čutiš, po porodu sem imela itak "pol" črevesja zunaj, kar se je samo od sebe in ob pomoči raznoraznih žavbic saniralo v enem do dva tedna po porodu. Trdih bul takoj po porodu ni bilo več, naredile so se le zaradi tega, ker je dete pritiskalo na žile.Čim je detece odšlo iz mene, je bilo takoj bolje. Upam, da sem ti kaj pomagala, vsekakor pa čimprej obišči dr.Košoroka, ordinacijo ima na Parmovi, da ti jih bo vsaj prerezal in ti bo bolje, (mogoče dobiš pri njemu še ta lokalni anestetik da se boš doma mazala, če ne pa po tem povprašaj svojega zdravnika), ter hladi hemeroide z mrzlimi kamilicami.mni je to ful pomagalo, da je vsaj za nekaj časa splahnelo.Sem pa zadnji teden pred porodom zaradi tega sranja več ali manj preležala. Srečno!
|
|
|
|