|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naj ga izpišem iz vrtca?
18.11.2007 23:35:43   
jacinta
Maška,
ta metoda od vaše vzgojiteljice je pa hudo mimo....se komaj zadržujem, da ne napišem, kaj sem najprej pomislila.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.11.2007 7:44:39   
bobek05
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Dory-to ni psihologinja v stilu gre na zdravljenje-ga samo malo pregleda, oceni kako in kaj in tebi in vzgojiteljici svetuje.To ni nič pretresljivega in je itak neizbežno, če se bo tako obnašanje nadaljevalo (psihologinjo namreč pokliče vzgojiteljica za posvet itd.).user posted image

LP,
Sibil RR

Mislim, da je imela Sibil v mislih svetovalno delavko - to je moje delo. Ko se pojavijo težave v oddelku, vzgojiteljica stopi do mene, mi razloži za kaj gre, skupaj povabimo v vrtec starše in potem iščemo skupne rešitve

Saj nihče ni rekel, da se bo kaj spremenilo čez noč, ampak ne boš verjela (pa prosim, ne jemlje tega kot kritiko), spremembe so ogromne, ko se postavijo pravila, rutina, ko se otrok počuti varnega (ampak v smislu rutine)... Otroci nimajo radi sprememb. Navajeni so, da življenje teče po nekih ustaljenih tirih in vrtec je VELIKA sprememba za marsikaterega otroka.
Tudi to se pogosto dogaja, da otroci na začetku uvajanja nimajo problemov v vrtcu - z njegove stališča je vse novo (nove igrače, novi prijatelji, nove igre...), sčasoma pa novo ni več tako novo in ko ta čar zbledi ostane otrok zmeden, želi si domov, v okolje, kjer mu je najlepše - pri starših. Zato pri nekaterih otrocih pride do "zapoznelih težav" pri uvajanju.
Sama priznavaš, da mu doma veliko popuščaš - že to je ogromno, da to priznaš. Naslednji korak je, da nekaj glede tega ukreneš. Vse kar si počela do sedaj, očitno ne funkcionira, ali pa si premalo vztrajna in dosledna. V vrtcu ni popuščanja - pravila so pravila in veljajo za vse enako. Tukaj lahko tiči tudi razlog za njegovo obnašanje. Mami sicer ima pravila, ampak ugotovil je, da jih lahko upogiba kadarkoli je možno in to sebi v korist. V vrtcu tega ni. Npr. ko je čas za malico, je čas za malico in vsi morajo sedeti za mizo. Igrače v oddelku, so namenjene vsem otrokom, ne le posameznikom in tudi s tem se morajo sprijazniti novinčki. Kar je pa še največji šok zanje - niso več v središču pozornosti. Vzgojiteljico morajo "deliti" z ostalimi otroci in to zna biti velik problem za nekatere otroke, še posebej če so bili doma deležni veliko pozornosti (pa da si ne boš mislila, da mi nismo imeli s tem tudi problemov - je edini vnuk in vsa pozornost je namenjena samo njemu)...

Torej, tvoj otrok ni "katastrofa" - njegovo vedenje je katastrofalno. In vedenje je posledica vzgoje. Niti pod razno nisi slaba mama, me pa izredno veseli, da se svojih napak zavedaš. Naslednji korak je, da začneš zavestno delati na tem da si pri vzgoji bolj dosledna in vztrajna - npr. praviš, da se je sposoben tulit tudi 1 uro - NAJ SE TULI 1 uro! Ker če boš prvič popustila po 15 minutah, naslednjič po 30 minutah... boš svojega otroka učila, da bo dosegel svoje, le malo bolj vztrajen mora biti - to je čudovita popotnica za življenje (ta moto), le na napačnem mestu. Razumeš kaj hočem povedati??

Žal, moram končati, ampak če želiš, me lahko še kontaktiraš na ZS.

Jaz v vsakem primeru priporočam, da vsi združite moči (ti, vzgojiteljica, svet. delavka,pom. vzg.) in skupaj najdete najboljše rešitve, ki bodo najbolje ustrezale tvojemu otroku.

Pa vso srečo ti želim.

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.11.2007 9:13:32   
Pobalami
No očitno zadevo že obvladujete user posted image .

Pomembno je , da sta z vzgojiteljico enako močni pri izvajanju vzgojnih ukrepov. Samo je potrebno biti pa še zmeraj previden saj če bo v vrtcu samo sedel v kotu zaradi kazni se zadeva lahko samo še poslabša. drugače ga pa za vsako dobro stvar, ki jo naredi pohvali da ne bo mislil, da je samo žleht fant.

Dobra knjiga je od pantlyjeve: z otrokom lahko sodelujete.

Drugače je pa otroški psiholog specializiran za otroško obnašanje. Če zadeve ne obvladujete lahko otroški psiholog samo koristi. V tem ni nič slabega. Uglavnem naredite kar lahko, če pa res ne bo šlo pojdi na posvet k psihologu (svetovalcu, pač nekomu ki se na to spozna). Izpis iz vrtca je najslabša možnost. Ne vem zakaj ti je to bolj sprejemljivo kot pogovor s psihologom.

No evo, bobek05 se očitno spozna user posted image .

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.11.2007 10:44:36   
piščanc
jaz bi samo dodala, da vsak otrok potrebuje svojo vzgojo. primer je naš mališan, star skoraj 3 leta. moj način pogovora, vzgoje pri njemu vzgaja samo trmljenje. nasprotno pa moževa vzgoja, delovanje ipd. pri njemu rulajo.

in v čem se razlikujeva - jaz prepričujem, on pa zahteva. in sedaj se 'učim' njegove vzgoje. in dejansko so rezultati. pa ni potrebna trda roka v smislu prepovedi in dretja (ker jaz ne popuščam), samo drugačen način in rutina. mali se zelo boji sprememb in neznanega in takrat se trmi. pa če ima premalo pozornosti. in sedaj je v taki starosti, ko začenja uveljavljati svojo voljo.

če otrok koga bolj uboga poizkusi malo prevzeti njegove navade pogovora in delovanja. vsekakor pa se mu bolj vodeno posveti. ne preprečuj, ampak mu omogoči.

sicer pa samo razlagam, kaj naj bi jaz počela, user posted image . mogoče mi celo rata.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.11.2007 17:15:03   
dory
No takole je, v bistvu smo prišli do tega,da je to lahko tudi posledica uvajanja v vrtec,ki jo je dal skozi malce pozneje, saj je sele sedaj postal domač. Pred kakim mesecem recimo je ena punčka,pa je  v vrtcu že dve leti, zlo pridna in zelo vodljiva, imela malce krize in je začela grist in postala zelo trmasta tudi doma. Po 14dneh jo je minilo. Bi rekla,da je z našim podobno, saj je drugače čist ok in vodljiv, le na cajte ga trma mal namede, ampak tud to popeglamo sprot.
Že drugi teden je tamal tak,kot smo ga vajeni. Je sicer še vedno nesocializiran ali po domače,težko se znajde v skupini večih otrok ( s tem mislim +10 ) drugače je pa čist povprečen mulc:)

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 30
19.11.2007 20:38:09   
Teja N
Vidiš, saj bo šlo, s skupnimi močmi!user posted image

Prvi koraki so narejeni, zdaj potrebujete le vztrajnost. zdaj že vidiš rezultate, samo ne ustraši se, če bo spet kar naenkrat kaka kriza nastopila, to je normalno, postopaj dosledno in bo spet bolje.

Jaz vam svem želim veliko sreče in uspeha!

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 31
19.11.2007 22:57:05   
Naty_ka
IZVIRNO SPOROČILO: Eillish

Poskusi se pogovoriti z vzgojiteljico in se zmeniti za neko skupno strategijo, kako bosta z njim ravnali oz. ga poskušali naučiti, da se mora včasih prilagoditi drugim in da ne more vedno samo svoje volje uveljaviti. Če se boš resnično odločila, da je trmarjenja in izsiljevanja preveč, da se boš držala svojih omejitev in ne boš popuščala, bo lahko kmalu bolje. Čim bolj sodeluj z vzgojiteljico in se sproti zanimaj, kaj se dogaja. Morda ti lahko da tudi kakšen nasvet, saj ima verjetno veliko izkušenj. Srečno!

Se podpišem pod tole.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Eillish)
Neposredna povezava do sporočila: 32
22.11.2007 10:15:46   
Baby
Če ga boš izpisala, bo spet zmagal on in bo še slabše....

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.11.2007 8:35:13   
arielca
dory, mislim, da si na pravi poti. Marsikdo si zatiska oči, se dela, da ni težav in mu otrok resnično zraste preko glave. Vem, da je težko in da so otroci zelo različni, ampak če otrok ve, kje so meje, če vidi, da ti ni vseeno in da ga 'imaš pod kontrolo', se bodo rezultati kmalu pokazali.
Verjetno je obnašanje tvojega malčka skupek vseh okoliščin: nekateri otroci malo kasneje reagirajo na spremembe, ki jih prinese vrtec, star je ravno prav, da na vsak način uveljavlja svojo voljo, poleg tega pa točno ve, kje so tvoje šibke točke. Vztrajaj ...
In pred časom sem poslušala zelo dobro predavanje o vzgoji, otrocih in starših. Predavatelj je rekel, da bi se morali zamisliti, če otroci ne bi nasprotovali našim pravilom, našim idejam in naši vzgoji. V njihovi naravi je, da nasprotujejo avtoritetam, na nas pa je, da določimo, kje bo meja.

Srečno user posted image user posted image user posted image !

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

katero ime vam je lepše?
nika23

Ema (36%)

Naja (9%)

Neja (22%)

Lia (Liana) (12%)

Tia (Tiana) (20%)

Število vseh glasov: 527

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!