Jokanje pred spanjem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Vinjeta -> Jokanje pred spanjem (12.11.2007 12:26:16)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star 3m in zadnje čase vedno joka preden zaspi. Kaj lahko to pomeni? Čez dan ponavadi spi po dve uri (ko se zbudi ga nahranim,) potem je buden približno dve urici, potem pa ko je zaspan, postane jokav. Najprej sem vedno pomislila, da je spet lačen, vendar noče jesti. Ponavadi ga uspavam tako, da ga kar uležem (spi na trebuščku) in ga treplam po ritiki – medtem se joka ali pa samo »tarna« - potem pa končno zaspi.
Zvečer je pa vse skupaj hujše. Ponavadi ga umijem med 7 in 8 uro, ga oblečem v pižamico, nahranim ... in potem se spet začne jokanje oziroma kar kričanje. Krči mislim da niso – smo jih že dali čez pri 1,5 mesecu – ta jok je drugačen. Mali se joka, kriči, občasno ga pa kar nekaj zagrabi in drži pesti in krili z rokami. Prav smili se mi. Včasih ga lahko umirimo z nošenjem, vendar ne vedno. Ali mislite, da ga že zobki mučijo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Včeraj sem mu dala za grizti ohlajen obroček (z vodo), pa mu je očitno nekaj časa kar pasalo. Po dveh urah jokanja, sem ga spet nahranila in končno je zaspal.
Ali se še pri kateri dogaja kaj podobnega? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




sandra85 -> RE: Jokanje pred spanjem (12.11.2007 12:35:05)

meni se to dogaja, če je Enej fulll utrujen in tudi zaradi tega ne more zaspat, pol ga pa ne morem pomirit nekaj časa---ga nosim po rokah, dokler res trdno ne zaspi (mi pa krčev sploh nismo imeli, tako da tut pri tebi ni nujno, da bi to bili krči)




Anonimen -> RE: Jokanje pred spanjem (12.11.2007 12:50:17)

Tudi pri nas se to dogaja. Jo vsak malo nosiva.. malo ocka, malo jaz in se pocasi umiri. Tudi nasa noce jesti... sele, ko skoraj zaspi, se zacne dojit.
Tudi meni se nasa mala zelo smili, a mi je veliko ljudi reklo, da dojencki s tezavo zaspijo, ce so prevec utrujeni... oziroma kar otroci. Otrok, ki je baje prevec utrujen ali razburjen, ne more zaspat in potem joka. No, vsaj tako so meni rekli

Srecno




pajac -> RE: Jokanje pred spanjem (12.11.2007 16:10:22)

IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

meni se to dogaja, če je Enej fulll utrujen in tudi zaradi tega ne more zaspat, pol ga pa ne morem pomirit nekaj časa---ga nosim po rokah, dokler res trdno ne zaspi (mi pa krčev sploh nismo imeli, tako da tut pri tebi ni nujno, da bi to bili krči)


s podpišem pod tole... Posebej zadnje dneve, ko ga je menjava ure čisto uničila... Sinoči pa sva ga dala 1 urco prej spat (torej ob 19 uri po novem) in je spal kot polhec, zaspal pa na poti iz dnevne v spalnico....




kety99 -> RE: Jokanje pred spanjem (12.11.2007 21:23:42)

Naš je star 3m in zadnje čase vedno joka preden zaspi


Naj te potolažim, naša je stara 4 mesece, pa se je tudi pri njej začelo dogajati, da joka, kadar je zelo zaspana...Če jo po kopanju in hranjenju dam takoj v posteljico, potem je vredu in kmalu zaspi...če pa jo ne dam takoj v posteljo pa se preveč utrudi, pa že tako je utrujena od celega dne, potem pa joka kot jesihar! komaj jo umiriva z možem...potem ponavadi zaspi, ko omaga...




*misek* -> RE: Jokanje pred spanjem (12.11.2007 22:04:03)

Tudi nam se to dogaja (4,5 m). Brcanje, kričanje, boksanje,... preveč zmatran, da bi zaspal. Skupaj se uleževa na posteljo in se doji, če se hoče, če ne, poskusim z dudo, če pa tudi to ne, pa ga nosim naokoli (le po spalnici in čisto mirno, tiho), potem se tudi sam umiri in zaspi. Čim ga zmoti kakršenkoli zvok, pa začne spet kričati.
No, najbrž bo tudi to minilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
lp




prolet -> RE: Jokanje pred spanjem (12.11.2007 22:12:59)

Preveč je utrujen, Lana je ista. Če čez dan spi samo dve uri, to pomeni, da je v njem polno vtisov od celega dne, za tako majhnega otroka pa je to veliko preveč. Pride do kronične utrujenosti in potem je žurka. Mi imamo že en teden celodnevni projekt spanje. Kdaj se matram po dve tri ure da zaspi. Spati mora pa otrok vsaj eno uro, 45 min ali manj ni spanje. 




Naja30 -> RE: Jokanje pred spanjem (12.11.2007 22:41:11)

Pri nas se je tudi to dogajalo, ko je bila še čisto majhna.




Stran: [1]