RE: Pravilnik (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


Marogica -> RE: Pravilnik (13.11.2007 8:11:04)

Ja, tvoj začetna vprašanja niso kar tako enostavno za odgovoriti oz. jih ne moreš kar določiti z nekim pravilnikom, ker gre tudi za osnovne potrebe človeka.

-Torej, malica, ja..ta je določena, vse ostalo pa je stvar dogovora in obojestranskega interesa. Tu pa se začne problem držanja dogovora in ali obstaja sploh "poslovni" interes prodajalke???

-To z WC-jem je res tako, da ne moreš ravno na povelje lulat in kakat, lahko pa koliko toliko kontroliraš, da ni to vsako uro, razen, če imaš probleme z mehurjem. In tudi če prodajalka mora lulat, je to stvar 5 min, kar ne pomeni takšne katastrofe za prodajalno.

-Kar se tiče čikov, seveda, potreba po cigareti je, če kadiš in vsekakor ne moreš zdržati 8 ur brez cigarete. Rešitev: Da se dogovoriti tako, da se kadi pač v odmoru, ki ji pripada in pred in po delu. Ali se zamenja s prodajalko, ki ne kadi, če se "kadilka" ne drži dogovora.

-Branje na delovnem mestu: Lahko bere, če je VSE tako, kot mora biti. TOrej pospravljeno, ščiščeno, v glavnem tipi-topi. Potem naj prodajalka tudi bere, saj če ni ljudi, to ni problem. Vendar se mora knjiga odložiti, ko pride stranka. Kajti delo prodajalke ni samo prodajanje. Dandanes ni več tako, saj pri nas v gostinstvu natakar tudi samo ne streže. Če bi se tega tako striktno držali, bi rabila še nekoga, ki donese krožnike z miz, ki si očisti šank(delovno mesto)...ipd.

-Brskanje po internetu: Ne. Razen, če to spada k sami naravi dela.

-Privat telefoni: ja, vendar ne vsakih 5 min in predvsem ne takrat, ko so stranke v trgovini. In seveda na svoje stroške oz. svoj telefon.

Ne vem sicer, koliko sama delaš v trgovini. Kdo sam dela, lahko točno govori, kako je delati in če so pogoji tudi sprejemljivi, ki jih postavljaš.

Jaz bi se dogovorila, da je plačana po prometu. To je zame edina trenutna rešitev v tvojem primeru. Lahko je nekomu stati, brati....tam, ker tako ali tako ve, da bo konec meseca dobil svoj denar, pa če je kaj prodal ali čisto nič. Njej se dobesedno jebe. Večina delojemalcev pa seveda pozabi OD KOD pride denar za njihovo plačo. Če se ne prodaja, ni denarja. Čisto enostavna logika, ki jo razume še najbolj svetla blondinka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Torej ji daš neko "osnovo", fiksno plačo, vse ostalo pa si naj zasluži s prometom. Boš videla, rezlultati bodo kaj hitro drugačni, "obiski" WC-jev, branja, čikov in zapuščanja trgovin se bodo zmajšali, ali pa bo pač zaslužila manj. TOrej je samo njena stvar, koliko bo zaslužila in je odvisna od samega sebe. Pa naj pokaže....če pa ne, pa bo tako ali tako sam šla, ker ima "prenizko" plačo.




Anonimen -> RE: Pravilnik (13.11.2007 11:43:20)

O, punce moje zlate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] ste se razpisale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pridne.
Zdaj je tako.
Mož je itak znorel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jaz sem na koncu že rekla, da ok, naj kadi, ampak naj vsaj zapre trgovino.
Danes ji je nesel napisano sporazumno prekinitev delavnega razmerja. Itak ji poteče čez en mesec. Pa je rekel, da se ne gre več. Bo pač delal on tiste 4 ure na dan. Da ženska v roku pol ure 2x zapusti trgovino (odprto), groza.
Njena sestra ni nič boljša. On dela 7 ur na dan in jasno tudi kadi. Ampak sem jo samo 1x dobila. No, zdaj imata v trgovini pravilnik, če ga ne bo spoštovala, dobi knjižico.
Kar se lulanja/kakanja tiče, sploh ni problema. Itak, da more it. Noben ne komplicira.
Žal je tako, da si takih "spodrsljajev" in neresnosti pač ne moreva privoščit.
A ni zanimivo to, da ko dela mož vedno ful proda? Ko delata onidve pa ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In ne vem, če se zavedata, da naša trgovina ni tko, kot bi šla po špecarijo...po mleko in kruh. Ure moraš znat prodajat.
Da ne govorim o tem, da so vse ure poštemplane s prstnimi odtisi...namaže roke s kremo in zlaga ure [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mojega moža bo itak 1x kap.
Bliža se december...delalo se bo tudi v nedeljo...in moj mož pravi, da rajši sam dela 12 ur na dan cel teden, kot pa takole....jaz imam pač svojo službo in prav velik ne morem pomagat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Punce moje, hvala za vse besede...res so mi pomagale in zdaj vidim, da nisva zmaja....sicer sta pa imeli v soboto itak obe frej, ker sta imeli eno poroko. Pol pa nej še kdo reče, da moj mož ni super delodajalec?
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ps če pa pozna katera koga, ki bi......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




paris -> RE: Pravilnik (13.11.2007 11:56:22)

IZVIRNO SPOROČILO: sunquen




A ni zanimivo to, da ko dela mož vedno ful proda? Ko delata onidve pa ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  In ne vem, če se zavedata, da naša trgovina ni tko, kot bi šla po špecarijo...po mleko in kruh. Ure moraš znat prodajat.





Ja, to je pa po moje psihološko. Kupec, ko kupuje "tehnično" stvar nekako raje zaupa moškemu, češ kaj se pa ženske spoznajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. In gotovo mož zelo veliko ve o urah in ima odgovor na vsako vprašanje. Mogoče bi morala najeti moškega? No glavno, da ste uredili.




kofetek2010 -> RE: Pravilnik (13.11.2007 12:05:34)

Seveda je problem, če ni dela. Ampak se moraš znat delat, da delaš. Sem razmišlala... branje revij bi ji omejila in to izključno na strokovno področje. Bi že poskrbela, da bi imela razne kataloge, revije, brošure,... v katerih je napisano vse, v tvojem primeru, o urah. Pa čeprav od konkurence.

Aja, glede telefona... potrebna bo omejitev, npr. na 15€/mesec, ostalo se ji odbije od plače.


Kako dobiti dober kader oz. delavca? Ukradeš ga konkurenci. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Čist resno, sprehodi se malo na okrog, opazuj in mogoče naletiš na koga, ki te bo navdušil. Ponudiš malenkost boljšo plačo, enake pogoje kot jih ima sedaj in delavec je tvoj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]  Dosti se jih poslužuje head-hunt. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Taula -> RE: Pravilnik (13.11.2007 12:36:44)

Ja, to je pa po moje psihološko. Kupec, ko kupuje "tehnično" stvar nekako raje zaupa moškemu, češ kaj se pa ženske spoznajo


Jap..določeni grupa kupcev deluje na ta princip.




Anonimen -> RE: Pravilnik (13.11.2007 13:48:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Ja, to je pa po moje psihološko. Kupec, ko kupuje "tehnično" stvar nekako raje zaupa moškemu, češ kaj se pa ženske spoznajo


Jap..določeni grupa kupcev deluje na ta princip.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] super, pa še jaz ne bom ljubosumna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pravilnik (13.11.2007 18:44:07)

Samo, da sporočim.
Punca je podpisala sporazumno prekinitev delavnega razmerja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
čeprav je potem trdila, da je to kao moje maslo...da zunaj sploh ni kadila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ah.

Zdaj pa v lov za novo/novega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Moyca_ -> RE: Pravilnik (13.11.2007 22:26:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Mešamdrek

Tudi meni se zdi,da so to bolj interna pravila,ki jih določa posamezno podjetje.

ja točno tako
malica je določena, ostalo pa po dogovoru




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]