Zunanji disk (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika

Sporočilo

Rubin. -> Zunanji disk (11.11.2007 21:25:16)

Z možem se dogovarjava, da bi kupila zunanji trdi disk. Pa me zanima ali je vseeno kakšnega kupim, mislim glede na firmo oz. na kaj moram biti pozorna.
Cene se gibljejo nekje med 100 € in 130€ za 500 GB, takoda tu ni ne vem kakšna razlika.
Kaj mi svetujete?

saving -> RE: Zunanji disk (11.11.2007 22:30:28)

Kupi takega, ki ima 3 leta garancije.

Tiamo -> RE: Zunanji disk (12.11.2007 8:09:07)

Cene so različne zaradi velikosti diskov. Katera firma je čist vseeno. Glejta pa na uporabnost, ali potrebujeta takega, ki mora imeti napajanje ali takega brez napajanja? Jaz imam 3 zunanje diske brez napajanja, so majhni in jih komot dam v torbico, nesem v službo ali ga priključim na DVD, da gledam filme.

totimato -> RE: Zunanji disk (12.11.2007 21:55:43)

Da je nasvet dober se je potrebno vprašati za kaj ga bosta uporabljala. Če posplošim, lahko razdelimo zadeve na dve skupini:
1. kupuješ disk ker želiš povečati prostor na računalniku in ne želiš šariti po njem. Disk ne boš nosila okoli. Če pa že, potem redko.
2. kupuješ disk, ker je fino podatke nositi okoli s seboj. Od dokumentov, glasbe in filmov.

Pod drugo točko glej 2,5" diske. Ti ne potrebujejo zunanjega napajanja, kar pomeni, da je dovolj, da ga vtakneš v USB in uporabljaš. Kot večji USB RAM. Nekako najugodnejši (razmerje cena/velikost) so 160Gb-tni.

pod točko 1. glej 3,5" diske. Ti imajo tudi zunanji napajalnik (kar pomeni, da boš iskala vtičnico) in so precej večji. So pa cenejši glede na prostor. Svetujem WDjev ThinkBook, navaden model velikosti 500Gb. Jaz sem z njim blazno zadovoljen. Zanj sem dal 120 eur in ga imam tudi kot okras pri računalniku. Kupil sem ga v Rolanu. Res prava stvar.

lp

Rubin. -> RE: Zunanji disk (12.11.2007 22:54:42)

Ja najprej sem mislila samo povečati kapaciteto, sedaj pa sem si premislila, bi raje zadevo, ki se da tudi priklopiti na tv, ker potem ne bi več rabila cd-jev.

Sem gledala eno zadevo v Šparovem letaku, ki se ji reče Media disk, jo kdo pozna?

Nekaj info:
-napravo lahko uporabljate brez priklopa na računalnik (?)
- 500 GB S-ATA II
- možni priklopi: USB 2.0, VGA D-SUB, A/V FBAS-CVBS, SCART adapter, kompnentni kabel YPbPr
- čitalec kartic
.......

cena 179€.

sedaj pa sem v dilemi.

totimato -> RE: Zunanji disk (13.11.2007 15:41:29)

Če je to tisti z daljincem, je zelo ugoden... pa še čitalec kartic?
Sigurno 500Gb?

Moram poiskati šparovo reklamo, ko pridem domov...

Če napisano drži, ga kar kupi. Drugače so tile lušni, so pa ponavadi dražji, saj lahko preko TVja gledaš filme in poslušaš glasbo.

p.s. tale ima zraven napajalnik, ne? Kar pomeni, da boš iskala vtičnico.

Stran: [1]