Miom (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Miom (11.11.2007 20:38:20)

Jaz sem noseča 10 tednov pa mi je moja g na zadnjem ultrazvoku povedala,da imam miom na maternici.Na to ni polagala večje pozornosti,ker je rekla,da ni nič nevaren za plod.Mene pa vseeno zanima,če je imela katera podoben primer in kako se ji je vse skupaj izteklo!Hvala vam za odgovore.

Lusa -> RE: Miom (12.11.2007 9:41:31)

Jaz bi naj imela miom v prvi nosečnosti in se je vse skupaj lepo izteklo.Mi je pa takrat g. rekel ,da je lahko velika težava ,če se miom veča v maternici ,takrat lahko pride do splava ali pa predčasnega poroda.

eole -> RE: Miom (12.11.2007 13:08:09)

oj! tudi jaz ga imam, vendar mi je rekla g. da naj ne bi vplival na nosečnost. kaj pa potem? imam katera izkušnje??

Anonimen -> RE: Miom (12.11.2007 13:52:01)

Joj očitno nas ni veliko,ki imamo to reč.Jaz sem sicer nekaj malega prebrala o tem ampak saj veste bolje je slišat izkušnje od nosečnice in kako se je to izšlo.Tud jaz upam,da mi ne bo nič zrastel.Baje,če ne raste ga sploh ne operirajo.Da ni nič nevaren,če je tam.Kaj pa vem po mojem bi mi moja g kaj več povedala,če bi lahko škodovalo otroku.Ampak mali črvek pa vseeno gloda.Bom čez 14 dni videla kaj mi bo rekla.

polly80 -> RE: Miom (12.11.2007 16:48:23)

žanka,iz knjige:miom je nenevarna tvorba v mišičju maternice, ki jo navadno opazijo pri     uz     pregledu.Miom redko nastane med nosečnostjo, če pa ga že imate, se zaradi povečane količine estrogena med nosečnostjo lahko poveča. Pri degenerativnih spremembah lahko povzroča bolečine v trebuhu. Te spremembe so sicer neprijetne, ampak največkrat NENEVARNE.Če se le ne poveča preveč in če ne zapira materničnega vratu,miom ne bi smel biti nevaren za otroka. Lahko pa povzroči močno krvavitev po porodu..
upam,da sem malo pomagala..samo brez panike..lp

Anonimen -> RE: Miom (12.11.2007 18:05:28)

HVALA polly80!!!Si mi razložila bolj po domače.Saj veš kako je ,če kaj bereš iz strokovne literature na katero se nč ne spoznaš.Saj jaz se ne.

*nina* -> RE: Miom (19.11.2007 10:41:52)

halo!upam da se bo vse uredilo!!!na novo sem učlanjena in me zanima po kolikšnem času si zanosila???si jamala tabletke prej in koliko časa???jaz sem jih jemala 6let,pa me mal skrbi,da nebi zdaj mogla zanositi???mi lahko kaj svetuješ???folno že jamljem!!!

polly80 -> RE: Miom (19.11.2007 11:09:08)

halo nina...tudi jaz sem jemala tabletke prej 6 let,ko sem jih nehala,sem takoj zanosila..sem vprašala ginekologa,tabletke so že tako izboljšane,da sploh ni panike..tudi če med jemanjem zanosiš,nič zato..vseeno pa svetujejo kakšen mesec,da počakaš,da se menstruacija uredi..jaz niti folne nisem prej jemala,sem takoj sem sem si naredila test..je pa fajn,če jo že jemlješ ja..samo čimanj razmišljaj,da ti ne bo uspelo..negativne misli vse samo poslabšajo...lp

Stran: [1]