Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 11.11.2007 20:50:17
|
|
|
|
lelaval
|
Če ti G ni izrecno svetoval počitka, bi jaz vseeno na tvojem mestu bila še malo aktivna - bo porod lažji in hitrejši.
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 11.11.2007 22:07:53
|
|
|
|
mala pikica
|
Meni ga pa nikoli ne izmeri Ali pa, pa to kam samo zapiše?
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 11.11.2007 22:12:16
|
|
|
|
Anonimen
|
20 mm je še kar solidno.
|
|
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 11.11.2007 22:17:39
|
|
|
|
Magi*
|
to je čisto normalno, da se MV krajša proti koncu nosečnosti. jaz sem že celo malo odprta in mi zelo dol pritiska, zato moram počivati. pa tudi pri meni ni rečeno, da ne bi zdržala do konca - enostavno se ne da predvideti, je pa boljša preventiva... mislim, da za skrajšan MV velja 15mm, pa ne pri 34 tednih, pač pa prej. če nisi sigurna, vprašaj ginekologa, samo mislim, da imajo tudi ostale prav, ko pravijo, da si lahko brez skrbi še naprej aktivna. seveda brez pretiravanj - ne dviguj težkih stvari, čim manj hoje po stopnicah... PS: MV ne zmerijo vedno. meni ga v prvi N niso niti enkrat. sedaj pa so ga, ker sem bila operirana na MV in sem že prvič malo prehitro rodila. pa tudi od G je odvisno.
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 11.11.2007 22:18:34
|
|
|
|
manetka
|
Bolj se bo skrajšal bolje bo zate, samo brez panike, G ji že vejo kako je prav. Saj nimaš prav veliko več do konca, verjetno je že prav da se tako krajša. Jaz sem imela to smolo, da se mi ni do konca skrajšal, celo 10 dni čez rok je bil še 2cm, tako da sem morala s takšnim it rojevat, meni je to porod precej otežilo. Tko da bodi kar vesela, da ga ni več veliko.
|
|
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 12.11.2007 13:06:13
|
|
|
|
Ninica
|
jaz sem imela MV v 34. tednu dolg 27,6 mm, sem ga pa imela zmehčanega že od 30. tedna dalje in moja G je naredila paniko, da naj počivam in nosim nosečniški pas. Rodila sem 5 dni čez rok. Je pa bila to moja druga nosečnost.
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 12.11.2007 16:16:48
|
|
|
|
loncica
|
Jaz imam skoraj enako situacijo kot ti Ninica. Zmehčan od 30 tedna, v 34t zmerjen 26mm. Tudi moja G je zagnala paniko. Moje mnenje, da 20mm nikakor ni kritično, ker se mv v tretjem tromesečjo naravno krajša.
|
|
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 22.11.2007 14:48:31
|
|
|
|
x
|
Živjo! Tudi mene skrbi kako dolg je moj mat. vrat. Merila mi ga sicer je vendar mi ni nič povedala. v šestem mesecu sem bila že enkrat odprta. Zdaj sem v 33t. in povedala mi je da je skrajšani. Verjetno ni panike ker mi ni nič drugega svetovala. Včasih me začne ščipati kot med menstruacijo ampak po nekaj minutah preneha. Kaj menite.
|
|
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 22.11.2007 16:03:56
|
|
|
|
scubadiver
|
Jaz bi si pa želela da se skrajša se pa noče.. Danes imam rok, pa je še vedno 2 cm in nič zmehčan. Ajajaj..
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 22.11.2007 16:21:35
|
|
|
|
Anonimen
|
meni ga je meril, pa ni drugega komentiral kot to da je MV OK Punce a lahko občutiš ko se MV skrajša oz. ko se začneš podpirati? Malce neumno vprašanje, sam je moja prva nosečnost, pa res nevem nič o tem.
|
|
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 22.11.2007 16:42:17
|
|
|
|
SuzanaKK
|
Pušenjak pravi, da opiranja MV ne čutiš, nekatere ga povezujejo z neprijetnim zbadanjem v nožnici. Mene kar pogostokrat kaj "špikne" tam doli, sem v 34. tednu in še čisto zaprta (po današnjem pregledu). Po mojem je to tisto, kar je pomembno. Mi ga pa G. ni do sedaj niti 1 x zmerila.
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 28.11.2007 20:40:56
|
|
|
|
x
|
Živjo sem v 34t pa me čedalje bolj špika v nožnici. Je slučajno to odpiranje materičnega vratu? Zelo me je strah saj imam rok 9 januarja 2008. Kar naenkrat me zvije. Ni lep občutek. Ima katera takšne izkušnje?
|
|
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 28.11.2007 20:48:55
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: x Živjo sem v 34t pa me čedalje bolj špika v nožnici. Je slučajno to odpiranje materičnega vratu? Zelo me je strah saj imam rok 9 januarja 2008. Kar naenkrat me zvije. Ni lep občutek. Ima katera takšne izkušnje? Pušenjak pravi, da odpiranje MV ne čutiš. sam, kaj pa on ve - a je probal? vsekakor je špikanje proti koncu normalno. če je prehudo in te moti pri opravilih, moreš več počivati. ravno tako, če ti zelo pritiska dol. je pa to vsekakor indikacija, da te G malo boljpod drobnogled vzame.
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 28.11.2007 21:42:03
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen meni ga je meril, pa ni drugega komentiral kot to da je MV OK Punce a lahko občutiš ko se MV skrajša oz. ko se začneš podpirati? Malce neumno vprašanje, sam je moja prva nosečnost, pa res nevem nič o tem. Ne, tega ne čutiš. Čutiš pa popadke, orenk.
|
|
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 28.11.2007 21:43:00
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: x Živjo sem v 34t pa me čedalje bolj špika v nožnici. Je slučajno to odpiranje materičnega vratu? Zelo me je strah saj imam rok 9 januarja 2008. Kar naenkrat me zvije. Ni lep občutek. Ima katera takšne izkušnje? Meni sta to dva G razložila, da gre za raztezanje, da se pač vse pripravlja na porod, nič posebnega v glavnem.
|
|
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 29.11.2007 21:19:42
|
|
|
|
x
|
Živjo! Hvala za odgovor. Ampak sem opazila, da tudi ko počivam imam trd trebuh in me zvija. Zanima me pri katerem tednu se otrok obrne z glavico navzdol. Meni je G rekla,da tako kot je v 37 t tako bo vse do poroda. Da se pa do 37 t še ne obrne meni se to zdi čudno. Kaj menite? Kdaj imate kaj rok in kje boste rodile? Koliko ste se zredile jas sem se do sedaj samo 9 kg. Mi je velik dolgčas.
|
|
|
|
RE: dolžina matr.vratu v 34 tednu 29.11.2007 21:23:21
|
|
|
|
Magi*
|
če ti je dolgčas in bi rada klepetala o vseh tegobah in sladkostih nosečnosti, se pridruži nam, klepetuljam, na "čvekanje v pričakovanju".
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?