Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: svalši vid med nosečnostjo 10.11.2007 20:39:43
|
|
|
|
OliveOyl
|
Pojdi h okulistu. tudi sama sem imela probleme z vidom(že pred nosečnostjo), je bilo obdobje mirovanja pa spet neko meglenje. lahko je zaradi hormonskega nihanja,povečan tlak v očesu. pojdi se pokazat,boš najbolj mirna
|
|
|
|
RE: svalši vid med nosečnostjo 10.11.2007 21:31:41
|
|
|
|
Nasy
|
Piši san, ona je imela te težave, če ti bo znala kaj svetovat! Upam, da ne bo jezna, ker sem tako svetovala
|
|
RE: svalši vid med nosečnostjo 10.11.2007 21:53:02
|
|
|
|
Polonca s piko
|
Imam precej visoko dioptrijo (-6,75 in -6,50), pa me je ginekologinja poslala k okulistu, da mi pove, če sploh smem naravno rodit. Želela sem naročiti tudi nova očala, ker so te že res... no... slaba, pa mi je sestra rekla, naj raje počakam, da mi lahko dioptrija zaradi hormonov tam okol poroda malo zaniha in ni nujno da se na isti ustali in je zato bolj pametno očala naročat malo po porodu. Samo toliko - očitno je možno, da se vid spreminja zaradi hormonov. Sicer se je pa tud men nekajkrat v previh 3 mescih zgodil, da so mi oči "begale" za kak trenutek, kot bi se mi malo zavrtelo, al pa da sem videla "pikice" - tako kot preden padeš v nezavest. To se mi je najbrž zgodilo zaradi premajhne količine železa v krvi, al pa zato, ker mi je srce (ta pa res mora delat za dva) malo podivjalo. Nej na koncu povem, da sem zelo vesela, saj mi je okulistka rekla, da laohko naravno rodim. Samo mižat je treba (to pa itak morjo vse). Me je kar skrbelo, saj moja mami ni smela naravno. Pozdravček
|
|
|
|
RE: svalši vid med nosečnostjo 10.11.2007 21:56:57
|
|
|
|
LadyB
|
noseča sem 15 tednov, stara 24 let in nikoli življenju nisem imela očal. opažam da se mi v zadnjih tednih nosečnosti med branjem kar zamegli vid , oči moram zelo napenjat , če hočem izostrit vid. pa enkrat se mi je to zgodilo tudi na cesti med sprehodom. a je to značilno za nosečnice?! nevem če je kej značilno to za nosečnice, vendar jaz vem da sm tud full slabo vidla in se mi je tud meglil med nosečnostjo. Zdaj pa je vse uredu.
|
|
|
|
RE: svalši vid med nosečnostjo 11.11.2007 6:18:44
|
|
|
|
Lunca1
|
Jaz imam občutek, da se mi je vid po prvi osečnosti poslabšal, ker prej sem imela očala bolj v etuiju kot na nosu, zdaj jih pa v službi kar redno nosim. Pri moji mami je bilo isto, pred porodi jih je rabila samo za brat, po porodih pa jih mora vedno nosit.
|
|
|
|
RE: svalši vid med nosečnostjo 11.11.2007 8:37:24
|
|
|
|
san
|
ne bom jezna nasy jaz sem sicer čisto izgubila vid (ampak sem bila že čez pdp), ampak je trajalo samo pol dneva, potem se mi je povrnil - sicer sem videla bolj megleno, ampak po porodu je bilo pa že ok. okulist sicer ni ugotovil drugega kot hormoni in močno povišan pritisk. se pa spomnim, da je na enem predavanju od materinske šole babca rekla, da ni dobro preveč brat, pa ne vem a je bilo to za med nosečnostjo ali po porodu mišljeno . res bi bilo najbolje obiskat okulista.
|
|
|
|
RE: svalši vid med nosečnostjo 11.11.2007 12:50:20
|
|
|
|
DANVARI
|
meni se je tako v prvi kot zdaj v drugi nosečnosti poslabšal vid, po porodu je bilo pa bolje. Ne vem v čem je razlog samo vem da se to mnogim nosečnicam dogaja. San, glede branja ga pa odsvetujejo prvi teden poporodu, če si med porodom preveč napenjala oči. Meni je počila žilica v očesu in sem bila ko drakula en teden
|
|
RE: svalši vid med nosečnostjo 11.11.2007 17:38:01
|
|
|
|
Pia77
|
ms3, ker ne mores vedeti, zakaj konkretno pri tebi obcasno pride do moznje vida (ceprav je to ocitno pogosto v nosecnosti), bi jaz na tvojem mestu vseeno obiskala splosnega zdravnika, ki ti lahko da napotnico za okulista. Previdnost ne skodi...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?