RE: Ujemanje imen (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Imena

Sporočilo

Anonimen -> RE: Ujemanje imen (26.11.2007 13:43:26)

Meni je vseeno če se rimata ali ne, če sta si podobni ali totalno različni. Jaz imam kratko ime, moja sestra pa totalno drugačnega - dolgo in niti malo podobno mojemu. Sve pa itak dve različni osebi, s totalno različnima karakterjema. Zakaj bi potem morale imeti rimajoča se imena? Saj se tudi najni osebnosti ne rimata. Jaz bom dala otroku ime to kar mi bo v tistem trenutku všeč, ne glede na to ali se bo rimalo z mojim, fantovim oz. sestrinim in bratovim imenom. Mi je pa všeč če sta dvojčka da imata podobna imena.

bratej -> RE: Ujemanje imen (23.2.2008 11:11:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

A se vam zdi pomembno da se ime prvega in drugega ujemata oz.rimata?
No, da pašeta skupaj?

Recimo:
prva punčka Nina - druga punčka Nika ali fantek Nik
Nina - Tina - Brina ....

No, kaj gre skupaj z Nina?
[
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

A se vam zdi pomembno da se ime prvega in drugega ujemata oz.rimata?
No, da pašeta skupaj?

Recimo:
prva punčka Nina - druga punčka Nika ali fantek Nik
Nina - Tina - Brina ....

No, kaj gre skupaj z Nina?

/quote]
kako se vam zdi  ime Anaya Gaja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

Kaliope -> RE: Ujemanje imen (24.2.2008 13:09:41)

Ne, meni ni pomembno. Edino, če bi imela dvojčka, bi gledala na to, da imata približno enako dolžino - da nista ravno Bor in Maksimilijan oz. Eva in Maksimilijana ... drugače pa se s tem ne bi ukvarjala ... midve s sestro imava npr. podobni imeni samo v tem, da sta zelo kratki ... ker sva obe z njima zelo zadvoljni, ni nič dugega pomembno.

Ne razumem pa današnje fascinacije z y, x in w v imeni. A mi lahko kdo to razloži? Zakaj dati ime Naya, če se popolnoma isto izgovori Naja - pa še otrok nima problema pri razlaganju, da pa njegovo ime vsebuje drugo črko, ki je v slov. abecedi ni ... in enako Alex - če se da napisati Aleks ... v čem je fora?!?

Zamima -> RE: Ujemanje imen (26.2.2008 20:43:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope

Ne razumem pa današnje fascinacije z y, x in w v imeni. A mi lahko kdo to razloži? Zakaj dati ime Naya, če se popolnoma isto izgovori Naja - pa še otrok nima problema pri razlaganju, da pa njegovo ime vsebuje drugo črko, ki je v slov. abecedi ni ... in enako Alex - če se da napisati Aleks ... v čem je fora?!?

to pa tudi mene zanima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

valentina2006 -> RE: Ujemanje imen (26.2.2008 21:22:36)

Ne zdi se mi pomembno.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]