|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako otroka odvaditi DUDE
9.11.2007 23:00:10   
smolej
DOBER VEČER IMAM HČERKICO STARO 21 MESECEV IN JE NORA NA DUDO.IMA KDO KAKŠNE IZKUŠNJE IN PREDLOG KAKO JO ODVADITI.V ZADNJIH TREH DNEH JE VSAK DAN ZGRIZLA ENO DUDO,POTEM SVA JO VRGLE V KOŠ IN KO SMO ŽE MISLILI DA JE PROBLEM REŠEN NI IN NI HOTELA ZASPATI BREZ DUDE.

17.2.2006 ob 5.49 je na svet prijokala 52 velika in 2700g težka Hana!7.5.2008 ob 12.10 se je Hani pridružila sestrica Katja 52 velika in težka 3170g
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako otroka odvaditi DUDE
9.11.2007 23:09:01   
Jančika_
Moj recept ti mogoče ne bo všeč. Otroku poveš, da ne bo imel več dude, potem jo odnese muca/luna/račka/pes, potem pa mu je ob dretju enostavno ne daš več nazaj. Enkrat smo že dali to skoz, enkrat nas pa še čaka. Nič kaj prijetno opravilo...user posted image

In samo en res zelo dobronameren nasvet: pisanje z velikimi črkami na forumu pomeni kričanje in je tudi precej težko berljivo.

(odgovor članu smolej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.11.2007 23:33:27   
ziva_
IZVIRNO SPOROČILO: smolej

DOBER VEČER IMAM HČERKICO STARO 21 MESECEV IN JE NORA NA DUDO.IMA KDO KAKŠNE IZKUŠNJE IN PREDLOG KAKO JO ODVADITI.V ZADNJIH TREH DNEH JE VSAK DAN ZGRIZLA ENO DUDO,POTEM SVA JO VRGLE V KOŠ IN KO SMO ŽE MISLILI DA JE PROBLEM REŠEN NI IN NI HOTELA ZASPATI BREZ DUDE.

mi smo na istem :( smo pa vsaj prisli na dudo samo za spanje... upam da bomo tudi to hitro ukinili...

(odgovor članu smolej)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.11.2007 23:36:54   
sneška_
Joj to je za mene uganka.Sicer pri nas ni duda ampak prstek.Kako bo naprej ne vem.Prav skrbi me.  

(odgovor članu ziva_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.11.2007 5:41:53   
anajmad
Naša je pa stara 22 mesecev (koirigirano 19 mesecev) in nimam niti namena jo odvajati,ker jo ima samo za spat in ni tako moteče. Se bo že sama,ko bo čas.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.11.2007 8:48:26   
zoom zoom
Naš je enkrat v trgovini videl enega zajčka (Sparki) in ga hotel imet. Smo ga kupili in ker je z njim hotel spat, sem mu rekla, da zajček ne pusti, da spi z dudo in je rekel, pša dej dudo stran. Od takrat je ni imel več. Star pa je bil 22 mesecev.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.11.2007 10:10:25   
Petraa
naš je bil odvisen od dude,imel jo je zadnje čase ves božji dan. no,je bilo pa tako,da vedno ko je bil jezen,je začel stvari metat,včasih tudi dudo. in sem mu rekla,da bo miška dudo odnesla če bo tako delal. no ,potem smo pa enkrat dudo izgubili-saj sem imela doma rezervo hehe,ampak mu jo nisem dala.  odtakrat nima dude.
če misliš ukinit,vzemi takoj in ne dajaj nazaj,saj otrok zna,da če bo začel jokat da jo bo dobil. mi ko smo našemu rekli,da je nimamo,nam je šel žepe pregledovat,predala itd. ker smo mu že večkrat rekli da je nimamo,ko smo jo hoteli omejit samo za spanje še,pa ni šlo.tko da kar naenkrat vzet

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.11.2007 11:06:48   
Jessy
Pri na je imela dudo samo za spanje, pa še takrat sem ji jo vzela iz ust, ko je zaspala. Ker je zobozdravnica rekla, da se ji na zobeh pozna, da ima dudo, smo se odločili, da jo odstranimo. Tako sem jo eno jutro skrila in bila tiho. Ko je napočil čas za popoldansko spanje in je prosila za dudo, sem rekla, da se je uničila, da sem jo dala v smeti in to so odpeljali smetarji. Potem je jokala in ni verjela. Sem ji mogla odpreti vse kuhinjske omari in pokazati vse lončke v omari, da se je prepričala, da dude res ni. Tisti dan je malce pojokavala, ampak kakšne hude sile pa ni bilo.
Tudi zvečer je bilo nekaj joka, pa sem ji dopovedovala, da ji je ne morem dat, ker so jo odpeljali smetarji, da smetarji odpeljejo dudo vsem malčkom, ki niso več dojenčki in da so dude samo za dojenčke, ona pa je že velika punca.
Tretji dan ni več spraševala po njej. Zdaj je že 4 mesece odkar smo brez dude, pa je zadnjič spet rekla, da bi imela dudo. Sem jo vprašala, kaj bi z njo, pa je rekla, da bi jo dudala in je pokazala tudi kako bi to delala. user posted image  Pa prejšnji dan jih je spet gledala v lekarni v vitrini in je pokazala nanje ter povedala, da so za dojenčke in da jo je ona tudi imela, ko je bila dojenček, zdaj pa je velika punca in je ne rabi. user posted image

Smo pa imeli krizo en dober teden po tem, ko smo ji jo vzeli. Takrat je padla po stopnicah in si zlomila ključnico. Pošteno je jokala in prosila za dudo za crkljanje, ampak sem se odločila, da ji jo kljub temu ne dam, ker potem smo spet na začetku. Kljub temu smo zelo vredu prestali tisti dan, le omehčat se ne smeš.

Zdaj pa ji že prigovarjamo, da bodo smetarji tudi po njeno flašo kmalu prišli, ker je že tako velika, pa je rekla, da kar naj pridejo, da bo pa iz lončka pila mleko. user posted image  Bomo vidli, če bo res tako.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.11.2007 13:01:50   
SašaR
Pri nas ni bilo problemov glede odvajanja dude. Mi je ravno zadnjič rekla mami, da je nekje prebrala, da dudo samo preluknjaš in jo ponudiš otroku. Ker duda kmalu postane trda, ker gre zrak ven, jo otrok sam zavrže.

Poskusi.  Mogoče bo pa uspelo

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.11.2007 13:03:02   
Anonimen
Mene pa zanima, ZAKAJ ji želiš vzeti dudo?
Ker mi ni jasno, zakaj bi otroku vzeli nekaj na silo in sem prepičana, da jemanje dude (na silo) naredi veliko več škode, kot pa če dudo pustiš (zobje).
Naš je bil največji dudoholik. Pa sem se sama pri sebi odločila, da bomo dali dudo stran, ko bo pripravljen. In jo je tri dni nazaj dal stran, brez razlaganja, kje je duda. Brez Dudosnedov in ne vem še česa. Zdaj tudi spi brez nje in je zadovoljen on in jaz. Sem pa nabrala v vrečko 8 (OSEM) dud, ki sem jih sicer (zaenkrat) še dala v omaro.
To je moje mnenje. Ker...it v vrtec je cela travma...odvadit od plenic je cela travma...vzet dudo...ah, vse naenkrat pa res ne gre user posted image
Meni se ne zdi nič narobe, če ima otrok dudo....verjemite mi, prej ko slej pride čas, ko jo dajo sami stran.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
10.11.2007 17:25:57   
Barči78
Jaz sem tudi mislila, da bo pri nas odvajanje od dude misija nemogoče. Sicer smo jo imeli že samo za spanje, dokler ni dobila mlajšega bratca, pol jo je ima pa v ustih non stop, še govorila je z njo, še ko je jedla, jo je vmes v usta tiščala, pa po tri dude naenkrat je imela v ustih user posted image , ful kriza.
Pol sem pa rekla, nič bom probala, silila je pa ne bom. Glede na to, da bo kmalu prišel miklavž, sva se dogovorili, da da ona dudo miklavžu, jo bo on dal dojenčkom, takim kot je Žan, ker je duda za dojenčke in ne za velike punce, kot je ona. Miklavž pa ji b v zameno prinesel knjigico, ki govori. Seveda nad knjigico ful navdušena, komaj čaka, da jo dobi, dudo je pa tudi oddala. Čez dan se ne spomni več nanjo, ali pa mogoče včasih reče, Neja ne rabi dude, duda je za dojenčke. Takoj naslednji dan smo se znebili še stekleničke in sedaj lepo pije iz magičnega lončka.
Sedaj smo približno 14 dni brez, pa še v vrtcu ni bilo težav, kar me je najbolj skrbelo.
Res pa je, da je bila stara že 29 mesecev.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.11.2007 9:22:13   
mala zirafa
Naša jo je pri 3 letih tako dobro skrila, da je nismo več našli.Res je blo tako.Nakar sem jo enkrat sulčajno našla pri mojih v tisti posodi, kako se že reče, kamor se odlaga dežnike.user posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?