Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 18:29:27
|
|
|
|
baja*
|
noben zob mi ni izpadel , no v bistvu mi je, ker sem si dala modrostnega izruvat kar se pa tiče izpadanja las mi med nosečnostjo niso izpadali, cca. 3 mesece po porodu pa so začeli noro izpadati , trajalo je cca. 1,5 meseca, zdaj pa je že ok
|
|
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 18:30:15
|
|
|
|
baja*
|
pozabla povedat da nisem plešasta
|
|
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 18:31:33
|
|
|
|
Anonimen
|
A res al kaj? Jst že zej nimam neke blazno goste čupe, a pol bom pa čist plešasta al kaj? Ti zraste tist nazaj kar ti odpade?
|
|
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 18:35:18
|
|
|
|
eva1
|
Ja zobje naj bi se ubistvu "kvarili" zaradi bruhanja in kisline v ustah(posledica bruhanja), lasje so pa tudi meni po porodu obakrat noro izpadali...ampak res kakšena 2 eseca ful, sem mela pol manj las-ampak zdej je vse spet normalno!
|
|
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 18:38:45
|
|
|
|
baja*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ti zraste tist nazaj kar ti odpade? to pa še ne vem, sem šele 5 mesecev po porodu, ti javim čez par mesecev ne glej, baje da med nosečnostjo lasje ne izpadajo tak kot bi sicer, zato jih pač po porodu več odpade, da se za nazaj zgliha , seveda zgleda bolj grozno, če ti jih naenkrat več izpade, kot če ti postopoma ven letijo. Se pa ziher obnovijo . Pa tud moja frizerka je rekla, da je to čisto normalno.
|
|
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 18:41:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Stare mame so rekle, da vsaka nosečnost stane en zob, tako da nekaj je najbrž res na tem. Lase pa tudi veliko ženskam takrat izpadajo, ampak se mi zdi, da v glavnem po porodu, tako da tudi na tem je nekaj. Samo lasje potem zrastejo nazaj, vsaj po moje. Večkrat sem tudi že slišala, da se je struktura las po porodu za vedno spremenila. Predvsem so iz ravnih postali skravžljani.
|
|
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 18:46:02
|
|
|
|
Nasy
|
Ja, res sem tudi jaz slišala, vsaka nosečnost-en zob. Meni je tudi en zobek odpadel, pa so mi ga zalimali nazaj. Za lase pa ne vem, plešasta še nisem.
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 18:49:43
|
|
|
|
jazz
|
Lasje mi niso izpadal...se mi je pa pol zoba odlomlo, tistga k sem mela zaplombiranga...težavo še vedno rešujem s svojim zobarjem. Baje so bolj mehki in res, pistacije sem takrat grizla, pa ga je šlo pol! Tako, da v naslednji nosečnosti grem k zobarju vmes, da vidi če je kaj za pošlihtat!
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 18:54:03
|
|
|
|
Taula
|
Lase so mi izpadali dosti okoli 10 tedna. Drugače pa so mi začele dlesni krvaveti. Priporočajo preventivne preglede pri zobarju. Se moram naročiti.
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 18:54:56
|
|
|
|
Krista28
|
Žena od moževega kolega je že v nosečnosti izgubljala lase, s porodom pa je ostala skoraj čisto brez. Baje delo hormonov in se obnovijo...
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 18:57:05
|
|
|
|
Mikica
|
Lasje izpadajo po porodu. Meni jih je res veliko izpadlo, a so vsi nazaj zrasli, tako da imam goste, dolge lase. Frizerka mi je povedala, da se veliko mamic po porodu ostriže na kratko ravno zaradi izpadanja las. No, jaz se nisem
|
|
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 19:04:06
|
|
|
|
StBarbara
|
Najbolj drastično so mi lasje izpadali po porodu; malo tudi v nosečnosti, ampak ni omembe vredno v primerjavi s poporodnim izpadanjem
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 19:10:21
|
|
|
|
srki
|
Jaz pa poznam kar nekaj nosečnic, ki prej niso imele problemov s zobmi, v nosečnosti pa. Ne tako, da bi jim izpadale, ampak so pa zboje bolj "krhki". Pa tudi za lase sem slišala, predvsem po porodu. Tudi poznam eno, ki je imela drugače zelo lepe lase, pa so ji v šopih odpadale. Tako da, nekaj bo že na tem.
|
|
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 19:21:30
|
|
|
|
sneška_
|
In v prvi in v drugi nosečnosti z zobmi sem imela velike probleme.Pa sem uzimala in kacij in folno kisleino ampak tako je bilo.Po prvem porodu lase so mi močno izpadli komaj sem se rešila in je trajalo dost dokler mi niso prišli nazaj .Zdaj pa po drugem porodu takšne težave z lasmi nisem imela.
|
|
|
|
RE: Kaj je to res? 9.11.2007 19:53:54
|
|
|
|
Naty*
|
Glede zob pravijo strokovnjaki, da je bilo včasih res rečeno vsaka nosečnost - en zob. Zato imamo zdaj predpisano jemanje vitaminov, ki jih niti z raznovrstno hrano ne dobiš dovolj. Je pa tudi zelo pomembno zaužiti dovolj kalcija z mlekom in mlečnimi izdelki. Ker se otročku delajo kosti in naše telo je narejeno zelo nesebično....vzelo bo naše zaloge, da bo dojenčku naredilo kosti . Prav zato je zelo pomembno, da nadomestimo vso zalogo porabljenega kalcija.
|
|
RE: zobje in lasje v nosečnosti 9.11.2007 20:07:37
|
|
|
|
puncica
|
kaj vse ne preberem IN sem rodila dva otroka pa imam še vse zobe žive in zdrave Pa tud lasje so se mi po prvem porodu ful popravi po drugem pa so bol žalostni ampak še vedno nisem plešasta
|
|
RE: zobje in lasje v nosečnosti 10.11.2007 5:39:51
|
|
|
|
Naja30
|
puncica, good for you Meni so lasje začeli ful izpadat ene 3 mesece po porodu in je kar trajalo par mesecev. Zdaj sem ponovno noseča in čakam, da spet postanejo lepi in svetleči kot so bili prvič
|
|
|
|
RE: zobje in lasje v nosečnosti 10.11.2007 5:59:22
|
|
|
|
Skabi
|
Menis se se po drugem porodu lasje iz ravnih spremenili v lepo kodraste - žal samo za kako leto. Zdaj, ko sem spet noseča, so kot slama. Zobje pa so ob vsem bruhanju tudi kar nastradali.
|
|
|
|
RE: zobje in lasje v nosečnosti 10.11.2007 8:42:55
|
|
|
|
misar
|
ja seveda...izpadejo vsi zobje in lasje...še niste videle, da so vse mamice, ki porivajo vozičke naokoli, škrbaste in plešaste? ne niste videle? ah to je zato, ker majo vse proteze in lasulje...me zanima, če je tvoja mama brez las in zob??' razen če ima 80 let, potem ji je oproščeno
|
|
|
|
RE: zobje in lasje v nosečnosti 10.11.2007 8:55:24
|
|
|
|
sayuri
|
Z lasmi nisem imela težav. Z zobmi pa . Nekje na sredini nosečnosti se je začel en zob "oglašat". 14 dni pred rokom sem mislila, da mi bo glavo razneslo od bolečin. Hvala bogu je zobar nekako rešil in omilil situacijo. Isti zob se je še enkrat oglasil kake 2 meseca po porodu. Od takrat naprej pa je bil mir.
|
|
|
|
RE: zobje in lasje v nosečnosti 10.11.2007 8:55:27
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Skabi Menis se se po drugem porodu lasje iz ravnih spremenili v lepo kodraste - žal samo za kako leto. Zdaj, ko sem spet noseča, so kot slama. Zobje pa so ob vsem bruhanju tudi kar nastradali. Točno to se je naredilo meni po prvem porodu sem imela čudovite in kodraste pa rastli so fuuul zdej po drugem so pa čista žalost , morm še enkrat rodit
|
|
RE: zobje in lasje v nosečnosti 10.11.2007 14:51:39
|
|
|
|
mateyka
|
men so dlesni krvavele, ker sem mela ful občutljive dlesni med nosečnostjo. takoj ko sem rodila je blo pa ok. lasje so mi mal bolj izpadal, ampak tok velik pa spet ne. zdej, zpadanje las in zob - to je blo dost običajno med nosečnostjo v preteklosti, če nisi mel raznolike prehrane. mal je blo bogatih, da bi mel založeno mizo, in hladilnikov in uvoza tud ni blo, tko da sta sveže sadje in zelenjava odpadla (razen v sezoni) in meso je blo redko, recimo nedelja in za praznike - no, sej si predstavljate sliko tko da smo lahk srečne, da smo zdej mamice in ne ene 100-200 let nazaj imho
|
|
|
|
RE: zobje in lasje v nosečnosti 10.11.2007 16:39:31
|
|
|
|
puri
|
Jaz v vrejšnjih treh nosečnostih nisem imela problemov, sedaj v četrti nosečnosti, so me pa že na začetku začeli boleti zobje, pa tudi lasje so bolj uničeni ,......no, ampak tako hudo še ni.
|
|
|
|
RE: zobje in lasje v nosečnosti 20.11.2007 17:55:37
|
|
|
|
petra05
|
meni lasje noro izpadajo.ko si jih umijem mam polno krtačo potem pa takoj zjutrej spet ful k jih iz repa potegnem.baje da v lekarni dobiš neko zadevo proti izpadanju las,si bo treba nabavt
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?