gbranka -> RE: zaskrbljujoča teža ploda? (14.11.2008 10:39:53)
|
tudi meni je v 33 tednu rekla, da je otroček prelahak, pa je takrat imel po meritvah cca 1700. Drug teden sem anročena pri dr. premru, ker hodim k njej zaradi sveže okužbe s tokso v nosečnosti.Pa bomo videli kaj bo rekla. Sem pa primerjala obseg trebuščka z obsegom trebuščkov prvih dveh otrok v istem obdobju, pa ni kakih velikih odstopanj. Ne vem, zakaj delajo tako paniko. Očitno so se navadili, da sedaj mamice rojevajo po 4 kg otročke. Moji so bili pač 3 kilski in pričakujem, da bo ta tudi tam nekje. Za rodit so bli prav luškani. glede ultrazvočnih meritev je pa res bolj tako tako. kolegici so kak dan pred porodom namerili, da bo otrok težak 2,8 kile. Imel jih je pa 4,5. Glede aspririna pa tole. Verjetno ga imaš zaradi slabega pretoka krvi do otroka. jaz sem jemala apririnčke (male) v prvi nosečnosti. In to do prooda, ker mi ni pameten g. nič povedal, naj prekinem. No saj sem, ampak ne po njegovih navodilih, pač pa po svoji lastni presoji. Asprin namreč redči kri in je lahko nevarno pri porodu, po porodu... Pametno je prenehati z jemanjem vsaj nekaj časa pred porodom. Toda kdaj je to? Saj ne rodimo vsi narok, a ne?
|
|
|
|