Luči - halogen vs. led (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

gajka -> Luči - halogen vs. led (9.11.2007 12:44:55)

Trenutno smo pred fazo izbiranja stropno/stenskih luči, ki se namestijo na knauf. Pod knaufom je namreč takoj izolacija, tako, da žal vgradnih lučk ne moremo imet. Gre pa za cca. 4 luči, ki bi jih namestila na poševnino nad kuhinjskimi pulti (gre za mansardno kuhinjo). Našla sem nekaj modelov luči, do 10 cm premera, ''štrlijo'' max. 4 cm v prostor, imajo pa opcije, da so notri halogenske žarnice (7 ali 9W) ali pa led diode.

A ima kdo kakšne izkušnje in nasvete pri tej izbiri med halogenskimi in led žarnicami? Vem, da se ledice manj grejejo, ne vem pa, katere dajejo lepšo svetlobo za delo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

tinčica -> RE: Luči - halogen vs. led (9.11.2007 13:36:43)

tudi če imaš zadaj izolacijo imaš lahko vgradne lučke samo zaščiti ti jih je treba s kovinskimi škatlami- tako imam jaz narejeno.
če te zanima še kaj se javi na z.s.

Skabi -> RE: Luči - halogen vs. led (9.11.2007 15:44:49)

LEdice so zakon. Porabijo veeeliko manj energije, imajo dooolgo življenjsko dobo, super osvetlijo. Edino en transformator rabiš za njih, pa to tud ni problem za tistega, ki se spozna na to.

maja1488 -> RE: Luči - halogen vs. led (10.11.2007 11:56:51)

Jaz bi izbrala ledice. Porabijo zelo malo energije, dolgo časa zdržijo, edino kar se mi zdi je to, da imajo usmerjeno svetlobo. Bi mogla možeka točno vprašat, ker ima ogromno led reflektorjev za osvetlitev koncertov in odrov.
Če jih imaš za nad pult je tako vseeno, ker je lahko usmerjena svetloba.

Balonchy -> RE: Luči - halogen vs. led (10.11.2007 12:05:46)

IZVIRNO SPOROČILO: tinčica

tudi če imaš zadaj izolacijo imaš lahko vgradne lučke samo zaščiti ti jih je treba s kovinskimi škatlami- tako imam jaz narejeno.
če te zanima še kaj se javi na z.s.

Enako imamo narejeno pri nas. S tem, da imamo še prek škatel napeto neko negorljivo in zaščitno folijo.

Stran: [1]