SRBENJE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


zaskrbljena -> SRBENJE (17.12.2004 15:49:14)

Mojo štiriletno hčerkico pogosto srbi spolovilo. Poskušala sem že biti psebej pozorna na higieno, hrano, praške,... Ne najdem vzroka. Laboratorijske preiskave urina niso odkrile nič nenavadnega, lansko leto je bila tudi na UZ ledvic. Včasih ne more sedeti pri miru, ker je srbenje tako močno. V bistvu si ne pomaga tako, da bi se praskala z rokicami, ampak sede nekako drsa, vse skupaj izgleda podobno ježi.
Vem, tema je nenavadna, videti tudi ni prijetno, ampak hvaležna bom, če boste morebitne podobne izkušnje delili z mano. Ne vem več, koga naj vprašam. Ali so na forumu tudi pediatri?




Metuljčica04 -> SRBENJE (17.12.2004 16:01:49)

Pozdravljena!
Mogoče pa ima glivično vnetje! Ste kaj v tej smeri zdravili? To je zelo neprijetno,srbeče...Je kar pogost pojav tudi pri otrocih.


Lep pozdrav!:rozica:




Gina -> SRBENJE (17.12.2004 16:45:44)

Moja je prišla že s porodnišnice z vnetjem. Danes ima tudi kar naprej težave, pa hodi že v šolo. Namaži s Canestenom, ki ga lahko zmešaš s hladilnim mazilom. Pa Canesten se ne sme otroku preveč na debelo namazat, ker tanjša sluznico, vnetje moraš pa nujno zdravit. Taki nežni otročki lahko dobijo to tudi z umazano brisačo menda, tako da jih pridno prekuhavaj. Je pa res, da ljudje debelo gledajo, če se punčke praskajo tam spodaj, ne razumejo, da mazilo ne prime v enem dnevu, pa tudi ne, da se to ponavlja, če še tako skrbiš za higieno. Čim pade odpornost, se spet pojavi....sem že slišala, kako ne skrbimo zanjo, da je umazana in da ni vzgojena. LP:)




Stran: [1]