Sirov burek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Barči78 -> Sirov burek (8.11.2007 18:42:01)

Ali ima mogoče katera kakšen dober, preizkušen recep iz skute in vlečenega testa (kupljenega)?




Miss Piggy -> RE: Sirov burek (8.11.2007 22:17:45)

Evo en recept za simpl varianto sirovega bureka. Postopek priprave je malo drugačen, okus identičen, nardit ga zna pa vsak.

Potrebuješ:
  • 1/2 kg skute
  • 1/2 kisle smetane (ta velike)
  • 4 jajca
  • 1 skodelico olja
  • 1 skodelico kisle vode
  • malo soli
  • vlečeno testo
Vse sestavine premešaš in v nastalo zmes namakaš koščke vlečenega testa, ki jih potem zlagaš v pekač. Pečeš pri 180 stopinjah približno pol ure.




malecka -> RE: Sirov burek (8.11.2007 22:32:04)

Tega pa ne razumem( blond) kaj se ne v burek maže fila? kaj če namakaš testo a se sploh kaj prime gor? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Miss Piggy -> RE: Sirov burek (8.11.2007 22:36:30)

To ni recept za originalen burek. Je pa okus skoraj isti.
Za tapravega pa sama naredim testo. Naredim filo iz skute, kisle smetane, jajca, nekaj kapljic mleka in malo soli.  Dam filo na testo, zvijem in dam pečt.

Glede na to, da je omenla, da ima kupljeno testo, sem se pa tega recepta spomnila, ker tapravega bureka še nisem poskusila delati s kupljenim testom.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bamby -> RE: Sirov burek (9.11.2007 11:59:55)

Če je testo kupljeno, ga je najprej potrebno malo pošpricati z vodo, da se umehča, potem ga naoljimo in namažemo s skutno filo. Zvijemo in damo pečt. Proti koncu naj bi se ga še enkrat malo z vodo polilo, da se testo umehča in se da še za 2-5 minut v pečico.




g -> RE: Sirov burek (11.11.2007 18:17:04)

Jaz pa delam takole:
1/2 kg skute
2 mali kisli smetani
sol
1 paket testa - listi

Najprej si pripravim mešanico olja in mleka - razmerje 1:1, s katero premažem vsak list pred filanjem in na koncu, ko je burek že zvit.
Torej vzameš testo ga s čopičem premažeš z mešanico olje-mleko, daš nanj mešanico skute, zviješ in ponovno premažeš.
Pečem pa na peki papirju, na cca 200 stopinjah.
Ko pečenega vzamem iz pečice ga rahlo poškropim z vodo, lahko si tudi namočiš kakšno krpico in burek "prebrišeš" z njo.
PS:
Pa še to - če imam kakšno bučko v hladilniku jo naribam, dobro ožamem in pomešam s skuto - je super!!!




Lia25 -> RE: Sirov burek (18.11.2007 14:08:25)

http://www.mojirecepti.com/recept/sirov-burek.html




Stran: [1]