Anonimen -> služba ali otrok (8.11.2007 18:40:45)
|
Naj najprej razložim zakaj sem anonimna - ker so na forumu osebe, ki me poznajo in moralizirajo okrog vsako besedo, ki jo gor napišem. Komu okrog - moji tašči, ki ji že tako ali tako nisem po godu. Ampak takšna pač sem. Z možem že imava ne še leto dni starega otroka, imava pa oba željo še po enem in ga bi rada imela sedaj, da bo majhna razlika med otroci. Do tu vse ok. Sama sem še študentka, ki trenutno piše še diplomo in upam, da bom diplomirala enkrat zgodaj spomladi. Mož je redno zaposlen, plača ni bog ve kaj, a se da z njo preživeti. Spomladi pa se meni obeta služba - kar solidno plačana in delo, ki me veseli, a ni 100% da službo tudi dobim. Če bi bila služba garantirana, bi se odločila v prid zaposlitvi in ne otroku, čeprav si ga zelo želim. Bom imela pa diplomirala iz enega faksa, kjer težko dobiš neko primerno in hitro zaposlitev. Torej, če se mi ta ponudba za službo izmuzne, bom lahko še celo leto ali več iskala zaposlitev. Kaj bi naredili na mojem mestu - otrok; seveda ni garancije, da rata takoj, ampak če rata tiste službe ne dobim. Če bom čakala na tisto službo za katero mesto se odpira spomladi, pa lahko ostanem brez zanositve in službe. Seveda, pa je tu še tretja varianta - da delava na dojenčku in če ne uspe do takrat grem na razgovor, če dobim službo, bo naraščaj malce počakal, če ne pa nadaljujeva kjer sva končala. Malce kompliciram, ampak sem tolk zmedena, da ne vem kaj bi, ker bi rada oboje - službo in še enega otroka.
|
|
|
|