lana38
|
Jaz pa vedno dobim odločbo že v 5 dneh. Sem pa tudi nesrečna, ker moram biti že od začetka v bolniški in več ali manj samo notri. Srečna pa sem, ko mi podaljšajo za dalj časa, ker tako od vsega začetka vem, da bom celo v bolniški. Tisto čakanje v čakalnici pri os. zdravniku med bolnimi ni nič kaj prijetnega in mi predstavlja celo zelo velik napor. Na srečo imam ZD čez cesto. Naj vam samo napišen, kako sem enkrat čakala samo na bolniški list. Zjutraj ob 7h sem šla po številko (trotl sistem). Sestra mi je rekla, da naj pridem okrog 12h po bolniški list. Grem nazaj ob 12h. Čakalnica polna ljudi, vse črno in stojijo, ni prostora za sedet. Nihče se ne vstane, kjub temu, da sem očitno visoko . Grem vprašat, sestra pravi, da še ni in bo trajalo še kakšno uro, ker ne najde moje zdravniške dokumentacije. Grem spet domov, ker moram počivati in ne morem eno uro stati-ni prostora za sedeti. Vrnem se čez uro in pol, da bo bolj sigurno. Malo počakam. Ker me do 14h še ne pokliče, grem spet gledat. Takrat sestra pravi, da ima zdravnik kartone v ordniaciji in ne ve, kdaj bo. Čakalnica je že malo bolj prazna in se pač odločim, da bom čakala, ker imam kje sedeti. Poklicala me je ob 15.30. Če ne bi bila blizu doma, bi morala sedeti v čakalnici več kot 8 ur. Po tem času se verjetno ne bi mogla več niti vstati iz tistega stola. Da ne govorim, da bi verjetno padla okrog od lakote. Moj je bolj lačne sorte in sem več lačna, kot takrat ko nisem . Po vsem tem, anonimna, tudi me, ki smo rizične, smo srečnice, če lahko gremo samo enkrat na mesec k os. zdravniku po podaljšanje in bolniški list. Si ne morem predstavljati, da bi morala hoditi čakat vsakih 14 dni samo zaradi podaljšanja, če je že od vsega začetka jasno, da bom morala več ali manj preležati in počivati. Imam dovoljen samo en krajši sprehod na dan do 30 minut. Nikoli nisem dalj časa zunaj. Tudi če gremo v nedeljo na kakšen krajši izlet, ne petiravam. Potem toraj veš, kakšen napor mi je bilo tisto skakanje po bolniški list. Če bi bilo vsak mesec tako kot takrat, bi verjetno pristala kje drugje. Tisti dan sem bila potem čisto zanič. Drugače je pa tudi kar za čakati vsakič, ko grem, samo ponavadi, ko se vrnem, čakam še samo kakšne pol ure. Zdaj veš, zakaj smo srečnice tudi tiste, ki smo resnično rizične od vsega začetka . Naše zdravstvo ima katastrofalno organizacijo. LP