Bruhanje čaja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Bejba -> Bruhanje čaja (17.12.2004 11:56:26)

Naš malček izbruha totalno ves čaj, ki ga popije in to v naslednjih parih minutah (spije pa ga samo par požirkov in ne ogromne količine). Enostavno nič ne zadrži v sebi. Poskusili smo mu ga dajati tudi že po žlički, pa nič boljše. Sedaj pa me malo skrbi, glede na to da je hranjen z umetnim mlekom (Aptamil AR), da nima dovolj tekočine, posebej v tem obdobju, ko je centralna in suh zrak?
Kaj naj naredim, da bo vsaj malo tekočine ostalo v njem?

LP; Bejba

NinaŠ -> Bruhanje čaja (17.12.2004 14:18:34)

Ne vem sicer, ampak jaz bi mu poizkusila dat samo vodo ali pa zelo, zelo redek čaj. LP

beti 1 -> Bruhanje čaja (17.12.2004 15:10:37)

Več tekočine bo dobil če mu pri par obrokih na dan narediš bolj razredčeno mleko. Dokler so plenice polulane in nima suhih ustnic ali vdrte fontanele dobi zadosti tudi brez redčenja.
lp

Boni3 -> Bruhanje čaja (17.12.2004 18:41:09)

Naš mali je tudi vsako drugo tekočino bruhal,dokler je bil samo na mleku.Ravno tako je pil Aptamil in smo deleli tako kot ti je odgovorila Beti1,smo enostavno mleko (med obroki) redčili in je bilo super.

Na zdravje

Bejba -> Bruhanje čaja (17.12.2004 21:15:34)

Saj ravno v tem je problem, ker je vsa tekočina preredka. Zato imamo tudi Aptamil AR, ki je bolj gost, ker je po navadnem hudo bruhal (bili celo v bolnici zaradi tega). Torej bolj je gosto, manj izbruha. Ker pa je čaj čisto redek, gre vse ven. Tudi, če naredim manj gosto mleko, veliko izbruha. Enostavno ima prevelik refluks in nič redkega ne zadrži v sebi.

LP; B

Erika 1 -> Bruhanje čaja (17.12.2004 22:58:47)

Se strinjam z Bejbo, Imaš Aptamil AR z določenim razlogom, kot sem ga imela jaz. MAli ne zadrži nobene tekočine v sebi, če je preveč redka. Tako da nobenga čaja. Bo aptamil AR dovolj.

Stran: [1]