Potovanje z letalom (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


freya -> Potovanje z letalom (8.11.2007 10:12:08)

Zdravo!

Je katera že prakticirala potovanje z dojenčkom (10m) z letalom čez lužo?
Kako se je obneslo?

Freya




bodoča -> RE: Potovanje z letalom (8.11.2007 10:59:16)

z mojim sva se pogovajala da bi šli drugo leto ko bo mali star 11 mesecev na dopust z letalom pa so mi odsvetovali ker naj bi bilo nevarno pri takih malih ker ne znajo uravnavati pritiska v ušesih. ne vem ali je to res ali ni midva sva se vseeno odločila da gremo drugo leto kam bližje na dopust za letalo bo še čas.




mateyka -> RE: Potovanje z letalom (8.11.2007 12:22:11)

na forumu so bile debate na to temo in je kar nekaj mamic, ki so potovale z dojenčki od 7 do 18 mesecev. tako da uporabi ringarajin iskalnik in boš našla kar nekaj na to temo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

aja, se spomin zdej - baje da je dobro dojit / flaška med vzletom in spustom za uravnavanje pritiska v ušesih. to so se punce pogovarjale na podobnih temah.




saratanja -> RE: Potovanje z letalom (8.11.2007 12:34:11)

Hola!

Mi smo leteli z enoletnikom iz Brnika do Malte. Se je odlično obneslo. Sem pa imela s  seboj tako pri vzletu, kot pristanku stekleničko tekočine, da je v tem času pil.

Dobro  je še, da ti dajo sedež v prvi vrsti, kjer je malo več prostora, da lahko otroka odložiš na tla in mu pripraviš prostorček za igro. če je polet dolg, je za oba težko, če ga moraš ves čas držati v naročju.

Mi smo imeli srečo, da je bil prav dobre volje. Večino časa se je smejal ljudem ali pa spal, tako da so nas sopotniki prav pohvalili. Je pa dobro, če se pripraviš tudi na to, da se ne bo počutil najbolje in boš doživela tudi kakšen hud pogled sopotnikov, če ne boš uspela umiriti otroka.... (otroci  so pač nepredvidljivi in jim ne moreš ukazati, da naj bojo ves čas sončki:))






Naty 76 -> RE: Potovanje z letalom (8.11.2007 13:09:01)

Ojla,

naš je bil star eno leto ko smo prvič potovali z letalom in ni bilo težav. S sabo smo imeli igračke s katerimi se je vedno najbolj zamotil. Zabaval je sopotnika pred nami...... tako ga je navdušil da ga je tisti gospod nesel po letalu (naš bi šel z vsakim) in sta nazaj prinesala čokolado:). Sedež za nami pa je bila ena punčka, približno iste starosti in je jokala. Nekje se prebrala da je čist o.k. če otroček ob vzletu in pristanku joka, ker se tako izenačuje pritisk. Kakorkoli že ne smeš se obremenjevat kaj mislijo drugi. Ko smo šli na morje je bil star 7 mesecev, nagajali so mu zobki da je bilo joj. Ponoči se je 2x tako jokal kot bi ga iz kože vlekli. Pa nas je kdo čudno pogledal drugi dan. Nisem se sekirala, vsak ki ima otroka to razume, tisti ki pa ne je pa to njegov problem. Pa še to, probleme z izenačevanjem pritiska imaš lahko tudi kasneje, jaz sem prvič letela kot sem imela 9-10 let, pa sem imela 3 dni tak pritisk v ušesih da smo šli k zdravniku. In nič, počakati smo morali da je minilo.

Ni važno kje uživate, kako tja pridete, samo da ste skupaj!

Pa pa




tisa80 -> RE: Potovanje z letalom (8.11.2007 16:08:12)

Mi smo se še ne en teden nazaj vrnili iz Egipta z našim 7 mesečnikom.Moram priznati da me je bilo zelo strah kaj bo,kako bo na letalu in počitnicah.Spraševala sem tukaj po forumu punce naj mi dajo kakšen nasvet in so me zelo vspodbujale da bo vse ok.In res je bilo.Let je bil fenomenalen tamali je užival kolikor je mogel res ...Nisem pa mogla verjeti koliko družin potuje z majhnimi otroci.Naj povem da je bilo več kot polovica avijona samih družin z malimi otroki.Potovali smo z Adrio in sem bila samo malo razočarana ker nimajo nobenih posteljic za otroke in zelo na tesno sediš.Pred tremi leti smo potovali na Kanarske in moram reči,da ko smo leteli z Avstrici je bilo bistveno bolj poskrbljeno,saj so mamice z otroki dobile posteljice itd.Res pa je tudi da naletiš na kakšno starejšo damo,kot smo mi, ki se je zgražala nad nami,ki smio imeli majhne otroke,ko smo se sprehajali po avionu, revica ni mogla brati in veselo hčeri govorila kako so ti otroci na avionu nevzgojeni,da njena hčerka je bila pa čisto drugačna.Tako da mislim da ,če hočeš it čez lužo se nimaš česa bati,imaš bistveno večji avion,ki se lahko mirno sprehajaš in imela boš tudi verjetno svojo posteljico za tamalega.TI KAR POJDI IN UŽIVAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Stran: [1]