|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
9.3.2008 22:28:26   
Alina_alin
Se javljam na raport (Lane, ups, za tvojo  tiralico).SEm prižgala svoj računalnik po 1 tednu,sedaj brala 1 uro, pa prebrala glih 2 -3 dni za nazaj. čveke, vas ne dohajam user posted image Saj ne vem, kdaj bom ostalo. user posted image
Na kratko v opravičilo za mojo neraportiranje: varuška od ta starejše malčice je zbolela in sem imela doma obe. In ko bi v četrtek mislila malčica it v varstvo in bi jaz malce lažje zadihala: eto, zakuha 39,2 vsake 5-6 ur. Spet!!!Pred tem pa 10 mesecev čisto zdrava. Sedaj pa spet po dobrem 1 tednu zbolela. No, sedaj je spet že zdrava, pa trkam po mizi. Tokrat je bila samo ful visoka vročina, pa nič drugega. Čist malo še priteklo iz nosa in to je to.  Če je bila 38,5 je še laufala in bila čist zdivjana, ko pa je bilo 38,6, pa jo je začelo matrat. NE morem verjet, da se je tako dobro prenašala vročino.  Glavno, da je mimo in upam, da sedaj pri tem ostane.
Smo pa bile večinoma na počitnicah pri mojih starših, tak da mi je mama pomagala, in mi ni bilo treba še kuhat, zato tudi nejavljanje.
Tjaša pa je sicer pridna, kriči še vedno, ko jo uspavam za dnevno spanje (cukam v vozeku). Joj, bi bila tak srečna, ko ne bi zmerom tak kričala, preden zaspi.user posted image   In sedaj zadnji čas se je dama odločila, da ji je 3xpo 20 min dovolj spanja čez dan. Halo? Eno rundo, če jo še vozakam, še produži. Ampak brez kakega postanka - se mora vozek vozit.

Zdaj pa grem v mižule. Skrajni čas. Zmerom zjutraj rečem,da bom šla vsaj ob 21, pa mi nikoli ne  uspe pred 23. Pa še Tjaša ga sračka nekaj ponoči. Pa še zvečer noče več zaspat(zadnje 2 dni) lepo z mirnega, kot smo imeli že rutino.
Nočka!



(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 4276
   RE: Desetke007
9.3.2008 22:51:43   
maja zarja
Evo,da se malo javim........smo danes popoldan vsi tri spali tri ure........zdaj pa mi mala do 22.00 ni zaspala.........user posted image valda saj je bila spocita.....no ampak zdaj pa ze zvezdice steje.

Mehurcica lepe fotke oz.otroci........joj kake ucke ima Eni prava zapeljivka.....user posted image pa cupicauser posted image

Alina vi pa imate spet borbe z boleznimi evo en user posted image za tvojo malcico in zate.

Oktoberka HB da se je tak koncalo, lepo okrevaj in en user posted image se zate in Zarjo.

No zdaj pa grem se malo k user posted image pred tv,nocko.....



(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 4277
   RE: Desetke007
9.3.2008 22:53:54   
jasna
Čeruser posted image

janja, malo pozno sicer, ampak vseeno vseeee naaaj boooljšeeeeuser posted image .Glede pleničke... Kaj pa pravi pediater? Ker kolikor je meni znano, do 5. leta ni panike. Potem pa je potreben urolog.

miska1, vidva kar pogumno tja, da bodo potrdili, da je vse okuser posted image

oktoberka, oz. user posted image  od oktoberke, čuvaj svoja zakladkauser posted image

pingi, prestavitev ure je pri nas delovala le par dni, potem sta pa hitro prešla na nov čas samauser posted image .

Elena in Jaka, vsakemu eno user posted image user posted image  za hitro ozdravitev.

Mi smo bili danes cel dan na eni 50letnici. Sem na nogah in v pogonu že od jutra. Sedaj pa na zaslužen user posted image .

Nočko!

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 4278
   RE: Desetke007
9.3.2008 23:04:47   
jasna
Še eno vprašanje. Kako je z razvojnega vidika pravilno glede sedenja? A se otroka lahko posede, če se ob tem samostojno opira na obe rokici? A se ga sploh pusti da takole pridobiva ravnotežje, ali moraš počakat da se sam vsede? Kako to razlagajo v RA?

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 4279
   RE: Desetke007
9.3.2008 23:56:36   
živa
Da se pofočkam, preden grem spat; sem spet lektorirala in rabim malo RR-ja za sprostitev user posted image .

Moja otroka sta bila danes neverjetno pridna, sem čisto zaljubljena vanju user posted image . Zvečer smo se celo igrali skupaj; mali je pasel kravice, večji mu je (nežno user posted image ) dajal lonček na glavo kot klobuček user posted image . Popoldne smo bili pa zunaj in smo celo uspeli rezervirati gostilno za krst user posted image . Potem sem malega skopala in uspavala v posteljici, je zaspal z dudo in brez pretiranega užaljenega joka user posted image  user posted image .

Jasna: po moji kmečki pameti je s posedanjem tako kot z vstajanjem: otrok naj bi to počel sam in naj ga ne bi ti npr. postavljala na noge. Ampak glede na to, da se moram jaz pri sestri zglasiti, ko bo mali obvladal pasenje kravic tako kot Neli (na rokah z dvignjenim trupom), da mi pokaže posedanje vstran (karkoli naj bi že to bilo), jo po mojem lahko posedaš oz. ji pomagaš, da se sama vsede - žal pa ne poznam postopka, kako to pravilno izvesti; najbrž to obvlada 2ursae.

Prestavitev ure je mene lani rešila, ker je mali vstajal ob 5h user posted image ; ob 6h se mi je zdelo že popoln luksus, sem lahko v miru in dokaj prisebna user posted image  uštimala njega in sebe in šla v službo. Zvečer je pa hodil spat malo pozneje, ampak smo kmalu spet prišli na staro uro - zjutraj je pa na srečo ostala user posted image .

Prehlajeni: user posted image  za zdravje.

Zeham, da se mi kar oči solzijo. Lahko noč,

živa


(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 4280
   RE: Desetke007
10.3.2008 7:17:25   
sanosan
Dobro jutro!

Napitki za nov dan so pripravljeni, zajtrk bo pa katera druga pripravila.

Najprej janja vse najboljše user posted image user posted image !

Minil je še en vikend in če ne bi vmes imela časa vsaj prebrat nekaj od tega, kaj ste vse napisale, mi sedaj ne bi uspelo prebrat vsega in še napitkov pripravit.

Sem v petek dobila od svojega sinčka tako lepo čestitko za dan žena, ki jo je naredil v vrtcu (zdaj že drugo leto), da sem jo takoj obesila na hladilnik, da jo bodo ja vsi videli. In tako sem dobila idejo za babice in smo še njima naredili takšne čestitke (na papirnate krožnike, tiste štirioglate, je Blaž nalepil papirnate rožice in potem še z vodenimi barvicami pobarval stebla in liste). Rože itak dobiš od vsakega, takšna čestitka pa ostane malo dalj časa, pa še Blaž je bil izredno ponosen, ko je babicam dal te čestitke in jima je povedal, kaj je naredil.

Oktoberka - tebi želim čimprejšnje okrevanje in da bi se ti hitro zacelile vse rane.user posted image

Aja, kaj se bo že ura kmalu prestavila?

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4281
   RE: Desetke007
10.3.2008 7:23:30   
Klaudia
Dobro jutro!

Grem zajtrk narest.

user posted image

glede posedanja - meni so v RA rekli, ko se vsede, sedi, ko vstane hodi. In tudi ko jo posedeš v naročje, naj bi bila hrbtenica rahlo zavita. Npr. noge gledajo desno glava pa naravnost. Torej vbistvu je nebi smeli posedat.

oktoberka - fajn da si se javila - v bistvu tvoj možek. Sem se pa tudi jst nasmejala, ko sem si predstavljala kako naglas bere naše poste... user posted image  Zdaj kar počivaj. Za forum bo še čez glavo dovolj časa.

< Sporočilo je popravil Klaudia -- 10.3.2008 7:24:30 >


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4282
   RE: Desetke007
10.3.2008 7:26:31   
sanosan
Klaudia jaz sem skuhala napitke, kamor se šteje tudi kavica user posted image . Nisem pa nobene slikice dodala, bom drugič, da bo bolj vidno user posted image . Pico bom pa jaz za malico pojedla, ker sem zajtrk že imela.

Sem videla, da si že popravila sporočilo, tako da lahko mojega tudi preslišiš user posted image .

< Sporočilo je popravil sanosan -- 10.3.2008 7:27:50 >

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4283
   RE: Desetke007
10.3.2008 7:26:43   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: sanosan

Aja, kaj se bo že ura kmalu prestavila?


30.marca se prestavi.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 4284
   RE: Desetke007
10.3.2008 8:14:44   
skuštrana
Dobro jutrouser posted image

Posedanje, meni tudi zdrava kmečka pamet(kot Živiuser posted image ) pravi, da ko otrok sedi mora sedeti sam...Po drugi strani pa - nekateri otroci samostojno sedijo šele pri 8 mesecih..mojemu se glih zmeša, da ga moram do takrat imeti v ležečem položajuuser posted image Kaj pa hranjenjeuser posted image 2ursauser posted image ???

Pingi, si me prestrašla s to uro.
sem že mislila, da smo jo pozabili prestavituser posted image glede na to koliko pri nas gledamo tv in beremo časopise bi se kar hitro to zgodilo..hvala bogu za rruser posted image

Je pa pri nas to kar štala, na mene full vpliva, na Lizo tudi, bomo videli kaj bo z Arsenomuser posted image

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 10.3.2008 8:15:01 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4285
   RE: Desetke007
10.3.2008 8:30:16   
Klaudia
Če je še katera, tako kot jaz, ljubiteljica orhidej... kaj so hude

http://home-and-garden.webshots.com/album/562729467ZqXlcy?start=0

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4286
   RE: Desetke007
10.3.2008 9:01:08   
suzanamai
Joj kolk ste se razpisale, ne morem verjet.

Janja vse naj naj za tvoj rd.

Oktoberka  samo da je za teboj, sedaj pa lepo počivaj in naj te čimbolj crkljajo domači. P enega cmokeca za Zarjo.

Mehurčica  res huda slika z lazuljo, ji full paše, na drugi sta si pa z bratom tako podobna..

No v soboto sem šla z malima kljub slabemu vremenu na sneg, pa smo se imeli super, malo je sicer snežilo a je bilo topleje kot v dolini. Ko je Zoja zaspala, sva z Maiem naredila par fur, drugače pa je uživala na sankah. Me je malo skrbelo kako bom zmogla brez dragega, pa se je vse lepo izšlo.

Včeraj pa smo imeli dan za obiske in je bilo prav luštno.

Sedaj pa malo smrdi, moramo ritko previt...

Uživajte

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4287
   RE: Desetke007
10.3.2008 9:08:38   
majoli
Dobro jutro!

Lane 31 in Alina_alin, sem prav vesela, ko berem, da tudi drugi pikci cvilijo in kričijo. Jaz sem že mislila, da je z mojim kaj narobe. Ker Maks sploh več ne joka, ampak samo še kriči. Je pa res, da to počne, ko je zaspan, pa mu ne uspe zaspati, ali pa po kopanju, ko ima že vsega dovolj in je treba še preklemanske rokave gor vlačit.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4288
   RE: Desetke007
10.3.2008 9:14:01   
lane31
Dobro jutro......pizza za zajterk.....pustite mi en kos za kosilo user posted image
Kak sem se lepo naspala....je fajn če znaš zvečer tv ugasnit user posted image
Spali sva do pol 8 user posted image user posted image
Zunaj pa že sonček....jo počakam da se zbudi- spet in greva ven .....še kuhat ni treba je polno ostankov po hladilniku .....popolni dan user posted image
Jutri imam zobara....me je že zdaj strah user posted image

Majazarja.....3h spanja popoldan na nedeljo in to vsi .....uaua user posted image user posted image user posted image .....

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 4289
   RE: Desetke007
10.3.2008 9:16:15   
lane31
Allina.....dobrodošla med nami.....a se pofočkaš za četrtek user posted image
Sanosan.....kaj pa ti, bi prišla malo na čvek user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4290
   RE: Desetke007
10.3.2008 9:19:36   
lane31
Majoli....pa še kako zna biti glasna....kriči ko je lačna.....kriči ko hoče da jo dam spat in kriči na vse igrače ker ne more celih spravit v usta....božemili roko si da celo pest v usta,da ji kar dviguje zraven....pa ji dajem roko ven pa nič spet v usta...

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4291
   [Brisano sporočilo]
10.3.2008 9:39:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lane31)
  Neposredna povezava do sporočila: 4292
   RE: Desetke007
10.3.2008 9:41:24   
teka
dober dan!

pa se še jaz javim! moja otročka sicer HB nista zbolela, pa vseeno zmanjka časa za rruser posted image ...  pa preden preberem vse kar ste nakracale, pa preden vse pojem...mi je že trikrat slabo ratalouser posted image   sicer smo mi OK, tudi max je zadnje čase precej sitkan...zobkiuser posted image
se  prijavim za četrkovo srečanje, valda user posted image

oktoberka, za tebe pa user posted image user posted image user posted image da čimprej okrevaš. je pa tvoj prava faca, si kar ne predstavljam mojega, da bi mi bral poste user posted image

evo, je že zmanjkalo časa....

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4293
   RE: Desetke007
10.3.2008 9:42:41   
teka
aja, pa vsem slavljenjcem za danes in par dni nazaj - VSE NAJ, tudi max se zahvaljuje za čestitke, tortice pa si je kar v zmrzovalnik shranil, za čez nekaj mesecev....prefriganec maliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 4294
   RE: Desetke007
10.3.2008 9:47:34   
jasna
Dobro jutrouser posted image

Neli pa niti ni zelo glasna. Sicer cvili ampak je pri njej vse bolj nežnouser posted image .

Sanosan, daj slikico čestitk v album, da še mi mal občudujemouser posted image .


Sedenje - Kot sem že razlagala, sem pri prvem delala generalne napake v zvezi z razvojem. Za handling nisem še niti slišalauser posted image . Še dobro, da je bil brez razvojnih nepravilnosti in je vse prenesel brez škodeuser posted image . Pri drugem smo se ravno v tej starosti selili in imam čisto luknjo v spominu. Sploh se ga ne spomnim, pa tudi fotke nimam nobeneuser posted image . Nasledni spomin imam, ko se je med kupom preseljene krame v posteljici prvič vstaluser posted image .
Tole posedanje mi pa ne da miruuser posted image . Kmečka pamet pa meni pravi enako kot vamuser posted image . Alen je samostojno sedel šele pri dobrih 8ih mesecih (ali je blo že 9?). Pa se še ni samostojno vsedel.
Sem včeraj potem brskala po netu in našla toliko neumnosti na raznih baby centrih, i-village(alikakosežepiše)... da mi je postalo jasno od kod mi neznanje pri prvem. Ena cvetka iz mayoclinic o vzpodbujanju dojenčkovega razvoja med 4 in 6 meseci:
Hold your baby's hands while he or she is lying down and say, "Are you ready to stand up? Here we go!" Count to three as you gently pull your baby to a standing position. user posted image user posted image user posted image
Potem sem šla na stran Ameriškega združenja pediatrov. Našla vse o stoji, plazenju, spanju... O posedanju pa nič. Btw. se trudijo, da bi prodajo hojce prepovedaliuser posted image .
Gledat sem šla še oddajo beauty baby (suzanamai hvalauser posted image ), pa je ta del spet spuščenuser posted image , nimam srečeuser posted image .
 
2ursae?user posted image

LP

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4295
   RE: Desetke007
10.3.2008 9:54:54   
lane31
Zivepo....sem malo gledala tvoj album....a še imaš plenice zložene na povijalni....sem se kar smejat začela ko sem si predstavljala kako bi izgledal tisti lično zložen kup,če bi mojo tam previjala....mala vse raztura user posted image
Posedanje....baje da ja skozi telovadbo....da pobira igračke levo in desno okrog sebe
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4624091
evo sem ravno včeraj brala....no za naju pride v poštev malce kasneje....se mora še obračat naučiti user posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 4296
   RE: Desetke007
10.3.2008 9:58:26   
Jenny Anny
Jutro!

Klaudija     hvala za pico, uf  bomo žejni po pršutu, ampak dobra pa je, ni kaj.

Oblačenje ... pr nas zadnje cajte tud tako vpije, ko jo oblačim, kot bi ji kdo lčomil rokce, pa bolj pazim da sem nežna, bolj tuli, nič ne pomagauser posted image
 
Lane31   če ti je kaj v olajšanje glede zobarja, se tolaži s tem, da ga mam jaz že danes. Prejšnjič je blo prav hudo, sem dobila 3 injekcije prot bolečinam, odprl mi je šestico, jo nafilal z zdravilom in zaprl, danes pa jovo na novo, zdravilo ven, pa plombico (no ne bo ravno majhna) not, me je že zdaj strah ko user posted image
Lana gre pa v varstvo k tastu, upam da se do takrat razjasni, da bosta šla z vozičkom naokoli.
 
No naša spi, jaz bi šla pa tud najraje kar za njo, se mi čist nič ne da, sem lena ko...
 
Ampak mam full dela, moram poiskat en ugoden stanovanjski kredit. Mate kaj izkušenj s tem punce??



(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 4297
   RE: Desetke007
10.3.2008 10:04:53   
jasna
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia
meni so v RA rekli, ko se vsede, sedi... Torej vbistvu je nebi smeli posedat.

Kako sem pa tole spregledala... Me je piza čist premamilauser posted image

Lane, hvala user posted image

< Sporočilo je popravil jasna -- 10.3.2008 10:05:24 >

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4298
   RE: Desetke007
10.3.2008 10:14:30   
mehurčica
Dobro jutr!
Aaahhh, kaka picaaaa!!!!user posted image
Še morem počakat na jutri, ko bo menda starševski dodatek. Prejšnji mesec je bil na 11. Ne vem pa če vsak mesec enako nakažejo.


Glede posedanja tudi jaz ne vem kako točno. Bom prebrala potem tiste poste na linku od Lane31. Je pa David sedel ob našem posedanju že pred 7 mesecev, prav sedel pa pri 8m - da se je sam posedel. Takrat se je tudi začel vstajati na noge, hodit pa je začel en teden pred 11m.

Eni se mi pa sama včasih tako naprej potegne v naročju. Ponavadi jo dam nazaj, če se pa krega, jo pa pustim da malo vadi ravnotežje. "Trebušnjake" na hrbtu je pa nehala delat. A vaši še jih delajo?

Jasna, kak je kaj Neli - že plazi? Stavim nanjo, da bo prva začela.user posted image Migica mala.

Oktoberka, vredi moškega imaš. Mojemu se ziher ne bi ljubilo brat. Napisal bi že moj narek, kaj več pa ne. Upam da se čimprej pocajtaš!


Za bolne otročke pa user posted image user posted image !

< Sporočilo je popravil mehurčica -- 10.3.2008 10:15:36 >


_____________________________

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 4299
   RE: Desetke007
10.3.2008 10:18:26   
mama06
Dobro jutro na hitro.

Ravno sem dobila datum za fizioterapijo - petek, 14.3. ob 12user posted image user posted image user posted image . Bom malo o posedanju vprašala. Upam, da ne pozabim.

skuštrana se opravičujem, saj ti dolgujem pojasnilo glede mai tai(user posted image ne vem, če sem si prav zapomnila). Nam je v RA odsvetovala vse, tako da vseeno hvala za promocijsko ceno in tvojo dobro voljouser posted image .

Punce, danes je natempiran dan, tako, da se opravičujem, da ne bom dosti klepetala.


Klaudia ZAKON SI!!!Pizza !!!! In to mesnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Tiste, ki si jo hočete privoščiti za kosilo, malico - jok brate, odpade....mama06 bo vse pojedlauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko misliš, da ne boš več prespala noči ......
Ko se ti zdi, da ne veš več, kdo si, ko se nočeš videti v ogledalu. Ti si oseba, ki jo bom iskal, ko bom nekaj dosegel, ...
Kravje mleko nima dovolj hranil za zdrav r...
Pravilna prehrana malčkov po 1. letu je ključna za zdrav razvoj. Mlečne formule, kot sta Aptamil 1+ in 2+, zagotavljajo ...




lahko?
drevozivljenja

zanima me naslednje:kadite med nosečnostjo?ali lahko do 10 čikov škoduje otroku da je pohabljen?ali škoduje samo na pljuča

da pohabljeni so (28%)

ne niso pohabljeni (22%)

sem kadil pa jm nič ni (20%)

škoduje na pljuča (30%)


Število vseh glasov: 358

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!