micla -> RE: Desetke007 (25.11.2007 14:20:09)
|
Deževen pozdravček vsem. Punce hvala za spodbudo in prijazno besedo. Sej sama vem, da se moram obračat le na sebe in pazit, da sva z mojo princesko obe zadovoljne, ostale pripombe nepomembnežev pa kar preslišat. Jasna....mislim, da imaš kar prav, da se res še nisem povsem sprijaznila s tem, da ni dojenja in ko bom pri sebi našla popolen mir, me sam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ne bo mogel prepričat v nasprotno. Mislim, da sem še vedno pod vplivom hormonov in zato na vse tako občutljiva, čeprav sem imela že občutek, da so hormoni popustili in je bilo že boljše, ampak vidim, da je kakšen dan spet tak, da se mi vse na glavo postavi in spet kar neki cmerim za brezveze. Pol me pa razumeš, da me v takih trenutkih zaboli pri srcu "vsakršno dobronamerno svetovanje" in glede dojenja in vsega ostalega. Lane 31.....mislim, da imava midve zelo podobno zgodbo, samo da so mene napsihirale že sestre v porodnišnici, ko so mi jo tehtale vsake pol ure in težile, da poje premalo, ko je npr. pojedla 20 in da jo moram spodbujat.... Po njihivi logiki naj bi tri dni star otrok pojedel 50 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ja, sej se strinjam, če pol 3 ure spi, ma Elena je bla bolj lene sorte in je vlekla 5-10 minut in pol zaspala in čez eno urco je že spet hotela jest. Seveda ker je pojedla samo 20 al pa največ 30. Bog pomagej niso vsi otroci po knjigi in moja bi pač raje večkrat po malo, ampak sestre za to niso imele posluha. Kaj nej pa pol danes rečem, ko je stara 1,5 mesca in poje 80-90, pa še to ne vsakič,a mpak tudi manj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]V bistvu je hranjenje potekalo tako, da so mi jo prinesele za podojit, pol so jo šle stehtat in ker ni pojedla dovolj za njihove statistike, so ji pač dale dodatek po flaški. Seveda je to še bolj pripomoglo, da mi prsi ni hotela vlečt oz. se ji ni dalo, saj je lepo okusila flaško ko teče, pri meni pa je potrebno delo. Zanimivo pa je, da sploh ni dosti zgubljala na teži. Skratka, skor so me nrdile neumno in sem mojemu rekla, da če bom še par dni v bolnici, da me lahko samo še v Idrijo pelje. In zato si še tolko bolj očitam to dojenje. Ker s pravimi nasveti in razumevanjem s strani sester, bi se vse poštimalo in ne bi prišlo do takega vnetja in razpok, da je bilo trebba prekinit in pozdravit vse skupej, mleko pa je v tem času šlo, čeprav ga je bilo povsem dovolj. Vem, da sem jst mama in je na meni vse, ampak kako naj bi vse te stvari vedela če je to moj prvi otrok. Sej zato pa so postavljene tam, da pomagajo in svetujejo, ne pa da mi en teden pravijo da sem mehkužna in občutljiva, ko pa jočem od bolečin. Kaj čem, šola za drugič......in predvsem bom poslušala le sebe in svojega otroka in delala po svoji glavi. Sedaj lahko rečem le .......ELENA oprosti. Rada te imam. sori, ker sem vam naložila, ma danes je tak turoben dan in mi gre kar na jok. Hvala, da ste me brale. Grem, ker me že kliče. Se beremo kasneje.
|
|
|
|