Dojenje in dodajanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sebtan -> Dojenje in dodajanje (16.12.2004 17:17:18)

Pozdravček,
morda ima katera podobno izkušnjo kot jaz,...namreč, naša Tija ima 9 dni in od 3 dneva v porodnišnici ji dodajam Aptamil, kr mi joške ne delajo dovolj...:(
Najprej podojim eno, pol drugo, pol dodam....v tej starosti naj bi dojenček pil 10 ml na uro, torej vsake tri ure približno po trideset....AMPAK, moja Tija se najprej ene pol urce doji.....in vleče in golta, pol pa še spije kakih 50-60....Boooooo??:zmeden::zmeden:
a ni to mal preveč?? sicer ne bruha, sam pol ful kolca, pol pa zaspi nazaj, KOMA sita...
kaj vi menite?ji dajem preveč?Če pa ji slučajno ne dodam, tao cmoka in vleče (cuca) vse kar ji pride..pleničko, rokav, prstek...sm probala tudi z dudo potešit ta sesalni refleks, sam se jezi, ki čez dudo nič ne teče:)))
Pomagajte, pliiiiis:))
papa




Primoza -> Dojenje in dodajanje (16.12.2004 18:04:26)

Dojenček nikoli ne poje preveč. Samo sit dojenček je zadovoljen dojenček.




ZARA -> Dojenje in dodajanje (16.12.2004 18:16:06)

Sebtan...ojla...nehej se zdej s statistikami pa knjigami najedat,bos imela se manj mleka,matr!!
Detk poje tolk k mu pase,ce takoj zaspi je bil zame to znak,da mu ni hudega...Zara je bla ISTA!!!
(mogoce zgleda grdo povedano,pa ni tako misljeno)

paa-paa
:rozica:




jasna j. -> Dojenje in dodajanje (16.12.2004 18:41:40)

Poslušaj (beri) mojo izkušnjo: mamo in sestro sem vprašala, če sta imeli težave z dojenjem in sta mi odgovorili, da ne. Zato se NIKOLI nisem vprašala, če imam dovolj mleka, če bo bebi znal pit, če bom znala pristavit... Tako nisem ne prvič in ne drugič imela problemov. Verjemi, da je zelo pomembno, če si zaupaš.

Kako pa veš, da 3 dni po porodu nisi imela dovolj, če dobiš naval mleka šele 3 do 5 dni po porodu. Si koga vprašala? Sestro v porodnišnici? Ali si dodala zato, ker si imela samo občutek, da nimaš dovolj?

Tisto, da bi naj dojenček pil vsake tri ure... Ne, ne, važno je da mu daš mlekec ko želi, pa če je to 10 minut po tistem, ko je že pil, pa tudi če bo pil eno uro, pa naslednje 3 prespal,,, Ni pravil, kdaj se bebi hrani.

Najbolje je, da pogledaš na spletno stran:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=5317&t=5317
preberi si in pokliči svetovalko za dojenje, rade volje ti bodo pomagale.

In preberi si knjigo Dojenje in materinstvo iz srca. Zaupaj si, sprosti se, pa bo šlo. Pa veliko sreče in ljubezni z bebijem...






puri -> Dojenje in dodajanje (16.12.2004 19:47:40)

Sebtan,jaz se tudi strinjam z jasno j.

Moj prvi :duda:je imel tudi tako močan sesalni refleks,kot pri tebi in tudi ni hotel dude,pa sem ga imela vsake 20 minut pri sebi,ker je hotel skos sesati:zmeden:. To je trajalo do približno drugega meseca,potem je pa počasi začel izgubljati ta refleks.
Če hoče skos sesati,to še ne pomeni,da je lačen,ampak si tako poteši ta refleks in se potolaži!

Moj drugi :duda:pa je imel tudi zelo močan sesalni refleks,pa sem imela tokrat srečo,da je sprejel dudo!:bravo::bravo:

Mislim,da imaš mleka dovolj in da ti mogoče sploh ne bi bilo treba dodajat,samo vztrajati moraš in ne obupat!:

Pa veliko uspeha :sloncek:




Erika 1 -> Dojenje in dodajanje (16.12.2004 20:57:46)

Puri in jasna imata 100% prav. Dojenje se dogaja v glavi. Ne kar neki dodajat, pa mislit da tvoji prijateljici ne delata dobero. Ne obupaj!




Anonimen -> Dojenje in dodajanje (16.12.2004 21:03:51)

Samo nekaj bi dodala, sebtan, če je dojenček lačen, se ne jezi, pod kar si jaz predstavljam, kot da se malo pritožuje in išče naokoli, če je še kje kaj drugega, ampak to zelo, zelo odločno pokaže oziroma pove z glasnim kričanjem. Ga ni čez lakoto!




Gina -> Dojenje in dodajanje (16.12.2004 21:08:45)

Ja kje si pa to prebrala, 10ml na uro? Moj je pil pol ure pri meni, potem pa še 90ml - že v porodnišnici. Je rekla sestra, da nič ne dobi pri meni. Potem so pa stehtali. Pri meni je spil 60, pa še po flaši 90! Dva dni star otrok (res je imel 4kg, pa vseeno). Pa sva malo dodajala po dojenju, potem je pa kar začelo nastajat mleko. Saj bo začelo tečt bolj, kar malo počakaj. Če ima tak mmočan sesalni refleks, bo pila pri zizi tako ali tako. Ko se boš ti sprostila, bo pa še tebi bolj teklo, boš videla. Nič se ne sekiraj. LP:)




Tinca7 -> Dojenje in dodajanje (17.12.2004 8:33:23)

Tehle 10 ml na uro je narobe! Spili naj bi od 150 do 180 ml na dan na kilogram teže! Se pravi, če je tvoja Tija težka 4 kg in ima 8 obrokov, naj bi spila od 75 do 90 ml na obrok. To je seveda samo statistika. Ti samo glej, da se lepo veča teža in da je mala srečna, pa bo vse OK9nebesa.
Mogoče imaš pa ti že dovolj mleka, in ti sploh ni treba dodajat - tako je bilo pri meni, ko sem 9 dan nehala dodajat, ker je mala šekomi gledala potem ko sem ji dala še flaško. Če pa ne boš sigurna si pa probaj spumpat, pa boš vidla koliko je; če boš mela med 50-60ml, potem je super, ker si ti ne moraš spumpat toliko, kot lahko otrok ven ptegne.

LP, Tina & Lara:sloncek:




Stran: [1]