bivacyn-mazilo za oko (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

dana -> bivacyn-mazilo za oko (7.11.2007 7:38:32)

Koliko časa je lahko odprto oz. se uporablja? Na navodilih piše da je po odprtju uporabno še 4 tedne. Jaz imam odprtega približno leto pa si kar ne upam mazati tamalega, ki ima vnete učke. Je bilo hranjeno na temnem in ne preveč vročem prostoru, pa tudi pri uporabi sem gledala da se nisem dotaknila očesa.

Jančika_ -> RE: bivacyn-mazilo za oko (7.11.2007 8:15:57)

Ne vem, če to velja tudi za Bivacyn, ampak za mazilo Tobrex mi je pediatrinja ravno prejšnji teden rekla, da se ne pokvari in ga lahko uporabljamo, dokler ga pač ne porabimo. Kapljice pa po 4 tednih niso več uporabne. 

Anonimen -> RE: bivacyn-mazilo za oko (7.11.2007 9:32:10)

To se pa tudi meni čudno zdi, da bi bilo mazilo uporabno 4 tedne po odprtju. Daj pokliči v lekarno in vprašaj. Saj magistre velikokrat povejo drugače, kot piše na navodilih. Meni je npr. za sirup proti vročini rekla, da ni res, da je uporaben 3 ali 4 tedne ali koliko že piše, ampak da se mu že itak vidi, kdaj ni več uporaben, da se kao sesiri ali nekaj takega.

dana -> RE: bivacyn-mazilo za oko (7.11.2007 9:37:37)

Saj nam je tudi prvič ko je imel vnete učke predpisal Tobrex kapljice, ki sem jih po 3 tednih lahko samo stran vrgla.
Ko se je pa naslednjič pojavilo vnetje sem pa pedaitru rekla naj mi prosim da kaj drugega, ki bo uporabno do konca oz. do datuma na škatlici, in nam je dal Bivacyn.  

Bo res najbolje poklicati kar v lekarno.

Stran: [1]