|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trboveljska porodnišnica...pogačnik, jurca, č...
6.11.2007 23:46:49   
Anonimen
zdajle sem prebrala to:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=117&i=114701&t=114701

zgodbo in sem objokana, šokirana in strah me je.
Moj ginekolog je dr. Jurca. Do sedaj sem bila z njim zadovoljna, zadnje čase pa sem že mojemu patnerju govorila, da se mi zdi raztresen in da ni več tisti topel, prijazen zdravnik, kakršen je bil par let nazaj.
Pa prav strah se me je polotil, da bi spremljal mojo nosečnost še bolj pa, da bi rodila v Trbovljah.
Da pa sploh ne govorim o Pogačniku. Ta pa je model zase. Sem imela Hsg par mesecev nazaj in je bil on moj sprejemni zdravnik. Tako nesramnega in ošabnega zdravnika kot je on, še nisem doživela. Odpustna zdravnica...mislim, da je bila Fakin ali nekaj podobnega, pa je na viziti sestri v kartonu nekaj pokazala in potem sta se spogledali in se začeli režat. Ne vem, kaj jima je bilo sicer tako smešno glede mojega zdravstvenega stanja, ki je mimo grede pokazal težave, zaradi katerih so me v tej isti bolnišnici leta nazaj že operirali. Odstranili so pregrado-ki jo imam še vedno in sem dobila tudi napotnico za ponovno odstranitev le te, pa sem prej zanosila in zato nisem šla na operacijo. Ne vem, ali se pregrade ponavljajo ali je enostavno niso dobro izrezali. Imam neprehoden desni jajčnik in cisto, zato res ne vem, kaj jima je bilo tako zabavno, a karkoli ju je že zabavalo bi lahko počakalo, da stopita ven iz sobe, ne pa da so prav bebasto režita pred pacientom. Mislim, res so pod kritiko v Trbovljah.
Za Jurco, ki je moj G. zdaj res ne vem, kaj naj storim. Mislim pa, da bom šla na ultrazvočne preglede drugam in ne k njemu. Če že ne zaradi drugega, vsaj zaradi opreme s katero dela in je res že prazgodovinska. Rodit pa definitivno v Lj.

Mogla sem se razpisat, ker me je branje zgornjega članka res prizadelo.
Si sploh ne predstavljam bolečine staršev te male nesrečne deklice.
A kdo ve, kaj se je izcimilo iz pisma, ki ga je mamica poslala v bolnišnico?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Trboveljska porodnišnica...pogačnik, jurc...
7.11.2007 5:52:12   
piščanc
prvič sem rodila v lj, drugič v trbovljah. če bi še enkrat, bi v trbovljah zaradi njihovega odnosa, strokovnosti, pa sem spoznala vse tri ginekologe. ne vem kaj pričakuješ od ljubljane, ampak več časa zate si sigurne ne bodo vzeli.

samo poudarila bi, da ginekologi samo spremljajo nosečnost in še toliko pregledov ne popravi napak na plodu. lahko samo upajo na boljše rezultate v kasnejši nosečnosti.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2007 8:10:34   
atinav
Jaz sem tudi rodila obakrat v Trbovljah in moram rečt da sem res zelo bila zadovoljna, imela sem kar z vsemi zdravniki opravka, ker sem prvega rodila 15 dni čez rok sem imela vedno kontrolo pri drugemu zdravniku...in moram rečt da so mi bili vsi nekako ok.

Ne vem a misliš da se ti bojo v Ljublajni več posvetili kot kje drugjeuser posted image .

Poznam ta par, zelo mi je bilo težko ko sem izvedela kaj se jima je zgodilo, res nimam besed za kaj takega user posted image . Ne vem pa kaj se je iz tega pisma izcimilo.

TIAN nas je razveselil 20.02.2005, LIAM pa 19.10.2006

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2007 8:25:40   
eva1
Ja jaz sem 2x rodila v Trbovljahin sem bila z vsemi zelo zadovoljna! Pred nosečnostjo sem bila tam na histeroskopiji in odstranitvi pregrade , pa tudi na HSG-ju in sem bila tut z vsemi zadovoljna! Pogačnik se meni zdi super zdravnik, prav tako vsi ostali-no edino Jurca mi ni preveč pri srcu, ampak zaradi tega ne morem reči da je slab, le eno bolj tako izkušnjo imam z njim!
Drugače pa mislim,da je res žalostno, kaj vse se dogaja v porodnišnicah-ne samo v Trbovljah, tudi drugod..ampak človeška roka je zmotljiva-žal!

da dodam še to, da sama delam v Kliničnem centru in vem, da nebi šla v Lj porodnišnico rodit!

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2007 8:28:20   
ajna12
Jaz sem imela obe nosečnosti zelo rizične. Prva se je rodila v Ljubljani, kjer je intenzivna za otroke res po strokovnosti in odnosu na najvišji stopnji, na oddelku zdravnili pa nič kaj prijetno, kar odlašali so, prelagali en na drugega, odnos- noben nič kaj povedal.

Drugo sem se kljub spremljanju nosečnosti v Trbovljah in na koncu Ljubljani, tudi zaradi rizičnosti, se vseeno odločila rodit v trbovljah. Strokovno me je spremljala dr. Fakinova in je bila res super, predvidevala je stvari, ki so se potem res zgodile, v Ljubljani pa temu niso posvetili pozornosti. Tudi osebje v Trboveljski porodnišnici bolj prijazno.

Je pa tako nepredvideni dogodki se lahko dogodijo v Trbovljah, Ljubljani ali v Postojni. Tudi zdravniki lahko zaradi "malomarnosti"ali ne vem kako naj rečem  resne stvari spregledajo povsod.

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2007 8:34:43   
Kalina
Pred 3leti sem sla stran od Jurce, ker je poden od podna, cist me je unicu z tabletami. 5 let me je tko filu, da kr res ni, posledic je veliko, otroka pa nikjer, takoj, ko sem sla k drugem G je bil naslednji mesec ze plusek, res da z IVF, sam Jurca me nikol ni hotu dat na IVFuser posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu ajna12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.11.2007 10:44:57   
Anonimen
Ne vem a misliš da se ti bojo v Ljublajni več posvetili kot kje drugjeuser posted image .

Predvsem mislim, da imajo v Ljubljani boljšo opremljenost in ja, mislim da se nosečnicam posvetijo bolj. Vsaj kolikor sem uspela prebrskati in kolikor poznam odzive na ljubljansko porodnišnico.
Sicer pa vsakdo ima svojo izkušnjo, vendar pa pri normalnih porodih in normalno potekajočih nosečnostiih ponavadi niti nimajo kaj za zgrešit. Ko pa se kaj zakomplicira pa vedno nosečnice pristanejo v Ljubljani.
Predvsem pa, ko gre za otroka, človek ne želi tvegat in premišljevat eh, saj bo ampak želiš zeupati zdravniku, kajne?

(odgovor članu Kalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.11.2007 17:40:50   
Nikita***
Angelinna, če te zanima, kaj se je izcimilo iz pisma, ki sem ga poslala v bolnišnico in šla kasneje na razgovor z ginekologi in strokovnim direktorjem, mi piši na zs.
Ostalega ne bom komentirala, ker žal iz lastnih izkušenj lahko primerjam strokovnost Trboveljčanov in Ljubljančanov. Vem le, da raje umrem na pločniku, kot pa še kdajkoli v življenju prestopim prag trboveljske ginekologije.

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2007 15:17:13   
netki
Res žalostno. Uboga starša.

Dodala bi samo nekaj. Vsak si ustvari svoje mnenje o določeni porodnišnici na podlagi tega kar je slišal. Pa nikakor ne zagovarjam trboveljskih zdravnikov, nasprotno, tudi sama sem že slišala nekaj kritik.
Je pa res še nekaj. Prišlo je do smrti dojenskov in mamic tudi v Postojni in v Ljubljani, kjub usposobljenem kadru in najnovejši opremi. Pa vas ni strah it tja rodit? Najbrž ne, ker ste slišale tudi pozitivne izkušnje, ki so zasenčile slabe.
Sama sem rodila prvič v Trbovljah in tudi drugič nameravam, ker nimam nobenih pripomb in slabih izkušenj.
To je bilo samo moje mnenje in s tem nisem hotela nikogar zagovarjati in nikogar užaliti. Taki primeri se ne bi smeli dogajati nikjer.
Sicer so pa že moje predhodnice povedale svoje.....tako da bi tudi jaz malo dvomila o ljubljanski porodnišnici. Samo moje mnenje.

lp

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.12.2007 15:06:04   
bebi
Moja izkušnja - dr. Jurca: je prijazen, strokoven in natančen, pa raje naredi kakšen pregled več kot manj, tako v času pred nosečnostjo, med nosečnostjo in po porodu. Ker sem imela težave z zanositvijo, me je dal najprej na preiskave (in to v času poletnih dopustov!), v treh mesecih mi je naredil vse preiskave, mi naredil še HSG,  histeroskopijo in laparoskopijo. Zanosila sem 1 mesec po operaciji. Pri moji bivši G pa je bilo vedno vse bp, zanositve pa ni in ni bilo in to kljub temu, da je imela zelo dobro (najnovejšo) opremo za UZ. Skratka vse pohvale dr. Jurci  user posted image  user posted image  user posted image

Sicer pa *Angelina* lahko kadarkoli menjaš svojega G, le pazi, da ne bo slabši od Jurce!

Srečno user posted image

2006
2008

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.12.2007 16:50:00   
Tanayya29
IZVIRNO SPOROČILO: bebi

Moja izkušnja - dr. Jurca: je prijazen, strokoven in natančen, pa raje naredi kakšen pregled več kot manj, tako v času pred nosečnostjo, med nosečnostjo in po porodu. Ker sem imela težave z zanositvijo, me je dal najprej na preiskave (in to v času poletnih dopustov!), v treh mesecih mi je naredil vse preiskave, mi naredil še HSG,  histeroskopijo in laparoskopijo. Zanosila sem 1 mesec po operaciji. Pri moji bivši G pa je bilo vedno vse bp, zanositve pa ni in ni bilo in to kljub temu, da je imela zelo dobro (najnovejšo) opremo za UZ. Skratka vse pohvale dr. Jurci  user posted image  user posted image  user posted image

Sicer pa *Angelina* lahko kadarkoli menjaš svojega G, le pazi, da ne bo slabši od Jurce!

Srečno user posted image

no,nisem vsega prebrala,vendar moj G. je tudi dr. Jurca,in je res odličen G.Tudi od drugih tako slišim.Mojo nosečnost je vodil zelo strokovno,in res je izredno prijazen zdravnik,tako da jaz o njemu lahko rečem le najlepše.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.12.2007 19:31:27   
lindy
Jest sem bla v Trbovljah na odstranitvi pregrade in ti zdravniki so mi res čist mim, noben ti nč ne pove, vse morš vrtat iz njih, pa še to pol na hitr rečejo ja ja tko je... Sploh nisem vedla kdo me je operiral a je sploh bla pregrada, mislm čist totalno nečlovečki odnos!

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.12.2007 20:38:01   
alja01
Tudi jst sem rodila v Trbovljah, moja G je sicer dr. Markovičeva, spoznala pa sem lahko vse na ginekološkem odelku in porodnišnici. Morfologijo sta mi opravljala Pogačnik in Jurca. Pri vsakem so bili zapisi in ugotovitve drugačne, zato me je moja G poslala v Ljubljano v perinatalni dnevni center, da so natančno opravili vse preglede. Pote je bila moja G šele zadovoljna. Dr. Čuk pa je bil OK, si nisem mislila da bo tako. Najprej ko sem bila v bolnici zaradi pritiska (v času nosečnosti) takrat je bil zelo prijazen, pojasnil mi je stvari, čutila sem da sem bila sprejeta kot pacijentka, potem pa sva se srečala še ko sem rodila in sem imela neke težave po porodu in je skup sklical vse dohtarje v bolnici in se mi je res posvetil. Ne bom pa komentirala dela in vedenja nekaterih medicinskih sester na porodnem odelku, škoda besed in časa. Aja, pa tud dr. Lomškovo moram pohvalit, je tudi OK.
No pa lp.

26.11. 2006 je v najino življenje posijal sonček z imenom Alina.

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.1.2008 22:50:37   
Angellina
Jaz sem šla rodit polna pričakovanja. Prepričana sem bila, da bom na koncu napisala zabavno porodno zgodbo.
Pa je nisem nikoli in je najbrž tudi ne bom. Lahko sem srečna, da sem živa...žal ne po zaslugi trboveljskih doktorjev. Če ne bi bilo med. sestre, ki se je morala ornk razpištolit, da so me pobliže pogledali, bi jim nekaj ur po CR izkrvavela.

(odgovor članu alja01)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.1.2008 1:42:31   
Margareta
Angelina, kaj pa je bilo? Če ti ni prehudo napisati, seveda.

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.1.2008 10:50:07   
lunca2
Rodila sem v Trbovljah in sem bila zadovoljna z osebjem kot z zdravnikom. Pri porodu me je spremljal dr. Pogačnik. Lepo zašil in vse uredil tko kot je treba. Pohvale z moje strani.

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Darilo za otroka
nada56

Bi kupili otroku personalizirano darilo presenečenja preko interneta?

DA, v vrednosti do 20 eur (15%)

DA, vendar do 10 eur, ker ne zaupam internetni trgovini (5%)

DA, v vrednodti do 30 eur s pistnino vred (10%)

NE, rajsi kupujem v trgovini (5%)

NE, ker ne vem kaj dobi za darilo (30%)

NE, ne kupujem daril preko interneta (35%)

Število vseh glasov: 20

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!