Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki lahko nekoga zapustiš, če ga ne iz strahu, ampak svobodno, ker si se tako odločil.. Ja saj ti že ves čas pravim, da ljubimo pogojno, pa mi ne verjameš . Eni bolj pogojno pa na manjše ovire v življenju priletijo, ker ne akceptirajo skoraj nič, drugi manj pogojno, pa jih ves čas hujše reči čakajo. Bolj kot si ego, bolj svobodno in prej se odločiš, da greš brez strahu, ker veš, da je to edino fajn, če hočeš imeti več trenutkov sreče. Ti pa so bistvo, a ne. Pa da ne boš mislila, načeloma se absolutno strinjam, imaš prav da je trend današnjih dni, da ob prvem neskladju pokajo ljudje kufre ali postavljajo drug drugega pred vrata in to se mi zdi zanič, se mi ne zdi to rešitev. V takem primeru itak težave za tabo rinejo. Če pa gre za temeljno neskladje, kot so vrednote v podajanju ljubezni, pa ne vidim rešitve, res ne. Pogojni smo in pravico se imamo odločit za tisto reč, ki je nam blizu. Saj veš, šele ko se preobjemo neke skrajnosti, lahko gremo v drugo skrajnost in šele potem nam tisto ne dela več nobenih težav, nič prej. Zato jo moramo najprej dobiti, da ugotovimo, da to najbrž ni najpomembnejša reč v življenju. Dokler pa nam je, je pa treba to spoštovat, se imeti tolk rad, da si to privoščiš. In življenje je pač tako, da imamo potrebe, želje in interese. Tu smo ravno zato, da jih raziščemo, ne pa da si dopovedujemo, da naše želje in potrebe niso pomembne. Dokler dušiš v sebi želje, toliko časa za tabo hodijo. Čist simpl je to.
|