Anonimen -> RE: nekaj posebnega ....... (8.11.2007 5:37:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: MojaM Ja rada bi recepte za kakšne tople senviče, razne vrste kruhkov, baget, ..... kaj bolj enostavnega in hitrega. Hvala! LP! Francosko štruco razrežež na male kruhke. na Ene lahko nadevaš malo tune iz konzerve in čez nariban navadni sir. na druge daš kolobar mozarele, na mozarelo kolobar paradižnika. Na tretje lahko daš dimljen sir, na četrte mešanico (na kockice narezane šampijone, paradižnik, pizza šunko ali pršut, nariban sir, origano, olivno olje). Zložiš jih na pladenj in jih daš v vročo pečico tolk da se pogrejejo in sirček stopi. Ko jih vzameš ven na vsakega daš še list sveže bazilike ali listek rožmarina. TAki kruhki so mi všeč, da jih lahko pripraviš v naprej, ko pa pridejo gosti, pa jih samo v pečico vtakneš. Če že greješ kruhke, pa še lahko zraven postrežeš tatarca, ali mesnega ali ribjega. Zraven pa naredi še sadna (ananas, melona, grozdje, jagode, jabolka....) nabodalca ali pa še sirno zelenjavna nabodalca (češnjev paradajz, sirček, barvna paprika, kumare.....) Za bagetke pa jaz naredim take sendviče: Goveje zrezke zelo na tanko stolčem, kot list tanke,. Jih narežem na trakove, namažem z dijon gorčico in olivnim oljem, malo pustim, da se marinirajo. Potem jih na žaru ali toasterju na hitro spečem (zato morajo bit čim bolj tanki), poberem dol. Takoj na isto ploščo dam narezane šampijone in narezano čebulo, poberem dol, Če šampijoni poberejo vso olje, dam še malo olivnega olja na ploščo ali pa ga kapnem na pol prerezane bagetke, bagetke nato dam na isto ploščo, da se pogrejejo in malo zapečejo. Nato bagetko namažem z gorčico (čist malo) gor dam meso, narezan parmezan ali kak drug sir, gobice in čebula, na vrhu še pest rukole, pokrijem z drugo polovico bagetke. Malo pritisnem in prerežem na pol. V vsako polovičko lahko zapičiš zobotrebec da bolj skup drži. Goveje šnicle lahko zamenjaš s kakim drugim, vendar je najboljše tak. Tak sendvič je bolj za lačne, vendar ga ne moreš v naprej pripravt, ker je boljše, če so vse sestavine tople, da stopijo sirček, je pa res, da ga narediš v 5 minutah, saj je vse na tanko narezano
|
|
|
|