Rengen pljuč v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

nejci -> Rengen pljuč v nosečnosti (6.11.2007 19:59:11)

Pozdravljeni.
Osmi dan po ovulaciji sem imela rtg slikanje pljuč, seveda nisem vedela, da sem noseča. Tri tedne kasneje sem naredila test in je bil pozitiven Otrok bi bil zelo zaželjen. A je splav v tem primeru potreben. Lepo prosim nekoga, ki se spozna na to, da mi odgovori, ker mi vsak pove drugače in me zelo skrbi!!

eva1 -> RE: Rengen pljuč v nosečnosti (6.11.2007 20:08:51)

Ne nič ne bo narobe...prve tedne gre po načelu-vse ali nič..kar pomeni, če zarodku škodili žarki bi umrl, ker pa je vse ok, pa ne bo posledic!

NancyF -> RE: Rengen pljuč v nosečnosti (6.11.2007 20:09:48)

Pojdi do svoje ginekologinje in se pogovori kako in kaj, ona bo vedela kaj je v redu za to.
Upam pa, da za to res ni nujno potreben splav.
Sporoči kaj bo novega.
Upam na najboljše![sm=smiley13.gif]

Anonimen -> RE: Rengen pljuč v nosečnosti (6.11.2007 20:16:42)

8. dan po O je še prekmalu po mojem, da bi to kaj škodilo.

Še odgovor Pušenjaka na podobno temo: Kar zadeva trajanja nosečnosti si razlik v trajanju nosečnoti, ki so manjše od 8 dni ne bi upal potrjevati. Če gre zgolj za to, da je bil v teh dneh opravljen RTG pregled, naj vas to ne skrbi, saj bi ob vsakem najmanjšem vplivu zarodek odmrl, če preživi, pa bo ostal brez posledic tega vpliva.

sončnica14 -> RE: Rengen pljuč v nosečnosti (6.11.2007 20:23:11)

Ne bi te rada strašila ampak nekje sem brala, da zna biti rentgen zelo problematičen.
Svetujem ti, da se čimprej pogovoriš z G.  Tako boš zagotovo vedela, pri čem si, poleg tega boš bolj pomirjena, če ti bo G. rekel, da to ni  problem. Lahko pa tudi vprašaš Pušenjaka.
Želim ti dober odgovor, lepo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in zdravega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Držim pesti!!

nizy -> RE: Rengen pljuč v nosečnosti (6.11.2007 20:29:58)

Pozdravljena ,
tudi jaz sem imela rentgen gležnja ,pa nisem vedela ,da sem noseča .Po podovoru z mojim G , smo nosečnost nadaljevali. zdaj sem noseča 28t, pa je menda vse bp.Pogovori se  s svojim G.

bina30 -> RE: Rengen pljuč v nosečnosti (6.11.2007 20:30:13)

Pa ne! Ni panike! Saj je zgoraj kopiran odgovor Pušenjaka, ki pravi, da če bi bilo kaj narobe, bi zarodek odmrl, sedaj pa je vse ok.

nejci -> RE: Rengen pljuč v nosečnosti (6.11.2007 20:36:43)

Joj! Najlepše se vam zahvaljujem za odgovore.Samo ma je ful strah na ne bi bilo kaj narobe ker si z možem otroka res zelo želiva![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Pia77 -> RE: Rengen pljuč v nosečnosti (6.11.2007 22:38:38)

Upam pa, da za to res ni nujno potreben splav.

Da ne bi slucajno mislila, da se moras  sekirat!
Punce - hothien, eva1 in bina28 - so ti pravilno povedale.
Zaradi enega RTG pc ne bo nic narobe, itka pa gre za FUL majhno dozo sevanja (za primerjavo - na leto vsak od nas dobi dozo za okoli 300 takih slikanj!)

saša80 -> RE: Rengen pljuč v nosečnosti (7.11.2007 1:13:40)

nejci...

sama sem bila na začetku nosečnosti in sem mogla nujno na slikanje pluč, pa  je nosečnost še vedno prisotna  in  mala dva pridno rasteta v trebuhu, tut nuhalna  in morfologija sta  ok, tako da si lahko brez skrbi..

lp

Stran: [1]