RE: Kontracepcija po porodu??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu

Sporočilo

CUKRČEK -> RE: Kontracepcija po porodu??? (20.12.2007 22:24:15)

aja, pa glede vstavljanja takrat, ko še ni M...meni je rekla G da se gre predvsem za to, da je vstavitev ponavadi bolj boleča, če ni M, ker so kanali ožji. JAz je nisem imela in me vstavitev ni prav nič bolela. Torej je vse odvisno od vsake posameznice.

piščanc -> RE: Kontracepcija po porodu??? (20.12.2007 23:00:18)

poleg mirene je tudi navaden bakreni vložek (isti, samo brez hormonov). meni so prvič po porodu (8mesecev) vstavili navaden vložek. brez bolečin in super za seks. sedaj po drugem porodu sem šla po mireno (ker plača zzzs) 2 leti po porodu - bolelo kot hudič. tako da, če nameravate vstavljati maternične vložke, to naredite v roku enega leta, ko maternični vrat še ni tako zaprt.

janja -> RE: Kontracepcija po porodu??? (25.12.2007 23:53:27)

Jaz sem imela tudi CR, pa mi je G svetoval Mireno ali pa kontracepcijske tablete. Baje januarja v Slovenijo pridejo nove KT (Cerasette - upam, da sem prav prepisala iz recepta), ki se jemljejo med dojenjem (vsak dan 1 tbl, brez enotedenske prekinitve). Jih je 30 kom v škatlici. Jaz sem dobila recept za te tablete, pa bi jih morala iti iskat v Avstrijo ali Italijo. Za Mireno pa sva se strinjala, da še malo počakam, da se sluznica maternice po CR dobro zaceli.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]