Anonimen -> RE: Vam je pri partnerju pomembna... (13.11.2007 22:23:50)
|
Tko fajn sem napisala pa me je ven zabrisalo. Veš kaj jst vidim pr tem izobrazba - neizobrazba (govorim 7+)... Da je problem, če se človek ceni samo skozi to izobrazbo. Če je to TISTI uspeh. No sej to je uspeh, ker neko izobrazbo doseč je USPEH samo po sebi. Ampak, da je samopodoba in občutek lastne vrednosti merjen skozi to izobrazbo. Da v lastnih očeh nekaj pomeniš samo skozi ta kriterij - in to projeciraš na okolico, češ da te bo okolica zaradi tega cenila... ni nujno da te bo... In pol ponavadi sledijo razočaranja. Viš tle jst ne razumem ljudi... kako lahko tako dojemajo izobrazbo. Saj učiš se zase, ne da boš drugim nekaj dokazoval. Po svoje mi je takih ljudi žal. Meni osebno, to da sem končala šole pomeni uspeh. Uspeh pa predvsem zato, ker vem, da sem vložila ogromno truda, da je bilo posredi veliko 'žrtvovanja'. Predvsem pa je to uspeh, ker imam poklic ki ga ljubim, ki ga z veseljem opravljam in ki me izpopolnjuje. Malokdo se lahko pohvali s tem. In zakaj naprej... ker vidim, da sem z dodatnim znanjem samo boljša, da to kar se naučim še poleg mi pomaga da bolje delam kar delam. A si lahko želim več? Zavedam se da ne bom nikoli vrhunski znanstvenik v svoji stroki, da ne bom nikoli med 'top ten'. Bom pa vsak večer zaspala z zavestjo, da sem naredila nekaj dobrega in fajn, da sem pomagala kjer sem lahko in da bo nekdo morda imel nekaj več zaradi mene... Zame je to dovolj (zaenkrat) brez titul... Rada sem kar sem... in to je največ kar ti lahko šole dajo. Da se izpopolniš kot strokovnjak in kot človek. Da veš kaj si in da znaš iskati... No ni blo to napisano v prvo, pa še mal zabluzila sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|